Breaking News

Senarai Pantai Cantik Di Kelantan

Assalamualaikum..

Kalau sebelum ni Cik Nor ada kongsikan lata yang menarik untuk korang kunjungi kalau datang ke Kelantan. Hari ini Cik Nor kongsikan dengan korang antara pantai cantik yang harus korang kunjungi kalau datang ke Kelantan.

1. Pantai Melawi, Bachok


2. Pantai Senok, Bachok


3. Pantai Mek Mas, Kota Bharu


4. Pantai Irama, Bachok


5. Pantai Cahaya Bulan, Kota Bharu


6. Pantai Bisikan Bayu, Pasir Puteh


7. Pantai Seri Tujuh, Tumpat



Sebenarnya ada lagi pantai yang cantik kat Kelantan tapi itu antara yang tersohor dah selalu dilawati oleh pelancong bila berkunjung ke Kelantan. Antara pantai yang telah Cik Nor pergi ialah Pantai Senok, Pantai Melawi, Pantai Irama, Pantai Bisikan Bayu dan  Pantai Cahaya Bulan. Pendek kata negeri Kelantan ni penuh dengan pantai jer. Tak caya mai lah sini sempena Tahun Melawat Kelantan 2020.

11 comments:

  1. cantiknyaaa.. xpyh pegi oversea dh..

    ReplyDelete
  2. Pantai senok utk ambik gmbr lawa2. Hahahah

    ReplyDelete
  3. Banyak lagi pantai yang saya belum sampai. Kalau pcb tu kerap sangat. Kadang-kadang habis kerja pergi lepak kat pcb.

    ReplyDelete
  4. baru sampai 2 pantai di sana. insyallah nak terjah lagi kelantan cari pantai. pasirnya cantikk sgt

    ReplyDelete
  5. Nieyl pernah sampai skali je kelantan itu pun masa budak sekolah...time tu x reti lgi nak amek gambar bagai..sebab ikut family, maybe next trip boleh ke sini pulak :)

    ReplyDelete
  6. semua pantai kita dah pergi cik nor.. pantai mmg cantik yg tak cantik banyak sampah mcm pantai senok.. harapnya skrg sampah dah takde..

    ReplyDelete
  7. waalaikumussalam. cantiknya semua tempat pantai tu ^_^

    ReplyDelete
  8. Bagus ciknor kongsi, memang nak pi jalan2 Kelantan ada masa tahun ni jugak haha, Pantai Irama dan Pantai PCB je dah pernah pergi, yang lain belum pernah. Nanti nak rujuk blog ciknor kalau ke sana nanti yeyy.

    ReplyDelete
  9. pernah pergi pantai bisikan bayu sajorkkk

    ReplyDelete
  10. Banyak pantai menarik dan cantik.. kena bubuh dalam list nie..

    ReplyDelete
  11. Sempat nanti kita pergi satu per satu

    ReplyDelete