Breaking News

Sinopsis Kampung People


Assalamualaikum..

Oleh kerana drama tv sekarang tengah hot dengan drama Kampung People jom Cik Nor kongsikan sinopsis Kampung People untuk tatapan korang yang minat sangat drama ni. hihi

SINOPSIS KAMPUNG PEOPLE

Razif bekerja dengan Tuan Suhaimi yang menjual barangan yang diseludup secara haram. Ketika Razif sedang sibuk menguruskan jual beli, polis datang menyerbu tempat mereka dan ditangkap.  Razif disoal siasat dan diugut dengan penjara selama 15 tahun jika tidak membuka mulut. Razif terpaksa menjadi saksi menentang bekas bossnya, penjenayah Tuan Suhaimi di mahkamah. Razif menerima ugutan dari kumpulan Cengkih Manis dan polis meletakkan Razif dan keluarganya ke dalam Program Perlindungan Saksi agar mereka tidak dibunuh sebelum kes pendakwaan. Keluarga Razif terpaksa menyamar dan menukar identiti mereka menjadi orang kampung. Kejadian melucukan berlaku apabila keluarga Razif cuba menyesuaikan diri dengan keadaaan di kampung.

WATAK PELAKON
Rashidi Ishak sebagai Razif / Abu Bakar
Elly Mazlein sebagai Mona / Aminah
Riena Diana sebagai Laila / Ruziah
Kamarul Eqifshah sebagai Imran / Adam
Hun Haqeem sebagai Jaafar
Fizz Fairuz sebagai Ejen Shukri
Namron sebagai Tuan Shuhaimi
Haeriyanto Hassan sebagai Norbik
Razak Ahmad sebagai Tok Penghulu
Shah Kimin sebagai Ismail

Korang boleh baca juga sinopsis drama Cindai.

10 comments:

  1. Sekarang tengah layan cite ni..

    ReplyDelete
  2. Best citer ni.. teammate yg xsuke drama melayu pn layan..hehe..gelak2 tgk citer ni dlm utube...

    ReplyDelete
  3. Selalu layan drama ni.. best tgk gelagat diorang ni..tergelak terbahak2 heheh tgk drama ni

    ReplyDelete
  4. Sana sini cerita ttg cite Ni tapi bila baca sinopaia mmg best la

    ReplyDelete
  5. mula-mula x tgk pun cter ni,lepas viral baru tgk...mmg best untuk hiburan mlm hari :)

    ReplyDelete
  6. suka giler tgk citer ni..release 10sion..haha..kiter suker lailer, monar, razifs, yummy..kelakars sgts..haha

    ReplyDelete
  7. seronok jg layan cerita ni..sambil2 tunggu cerita cindai layan gop citer ni

    ReplyDelete
  8. Suka drama ini.. Walaupun nampak over namun penuh maksud tersirat dan teguran halus..

    ReplyDelete