Breaking News

Drama Takdir Yang Tertulis - Episod 1

Juweta, seorang wanita yang angkuh dan mementingkan diri. Sikapnya yang dingin bukan sahaja mengundang rasa kurang senang pekerjanya malahan kepada suaminya, Azlan. Azlan hanya mampu bertahan dengan karenah isterinya itu. Walaupun sikap Juweta seperti itu, namun Juweta tetap seorang ibu yang penyayang kepada anaknya, Mika.
Kehadiran Ruhila, kawan baik Juweta banyak membantu Juweta sebagai pembantu peribadinya. Persahabatan mereka bermula sejak dari zaman kolej bersama dengan Azlan dan Ean. Bagi Juweta, Ruhila seorang kawan yang boleh diharap dan banyak membantunya termasuk menjaga Mika bila Juweta terlalu sibuk dengan syarikatnya.
Sementara Azlan cuba membuktikan dia mampu menggalas tanggungjawab besar dalam satu projek syarikat Juweta. Namun tindakan Azlan itu mengundang kemarahan Juweta kerana cuba membelakanginya. Azlan mula tak tahan dengan perangai Juweta yang tak berubah sejak perkahwinan mereka. Sehingga Azlan mengambil keputusan yang drastic sehingga mengundang rasa terkejut kepada Juweta.

Pelakon: Nad Zainal, Nazim Othman, Elvina Mohamad, Alvin Chong, Muaz Fitri, Didie Alias, Uchee Fukada, Iman Suhana

2 comments:

  1. Ni drama yang Nad Zainal kena halau ke kena tangkap tu ea?

    ReplyDelete
  2. Wah.. Nad Zainal.. Sinopsis pun agak menyakitkan jiwa.. hehehe..
    Lama tak layan drama Melayu ini..

    ReplyDelete