KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, November 29, 2013

Ulser Lagi...


Assalamualaikum..

Hari tak ada topik best nak cerita.So, cik nor merapu lah apa yang patut.Harap korang semua sudi bacalah entry yang tak seberapa nie.hehe.Sabar jer lah kan..Kalau singgah blog cik nor nie macam-macam cerita ada.Yang tak masuk dek akal pun ada kadang-kadang tu...hihi

Kenapa cik nor letak gambar bonjela kat atas tu.Ermm..tu promosi bonjela tak berbayar namanya.haha. Tak sebenarnya cik nor kena ulser jadi cik nor gunakan bonjela untuk mengurangkan sakit ulser tu.Tapi bila letak bonjela kat tempat ulser tu..Hanya Allah saja yang tahu sakitnya.Habis segala air mata dan air hidung keluar..Nak baik punya pasal terpaksalah tahan sakit itu.huhu.Entah kenapalah tiba-tiba jer cik nor kena ulser.Orang kata kalau kena ulser badan kita kekurangan air.Betul ker?Tapi macam betul jer sebab bibir cik nor pon kering dan menggelupas.huhu

Sape2 ada cara lain nak mengubati ulser nie bolehla share dengan cik nor.Cara yang tak menyakitkan ....huhu

Stop kat sini dulu..babai






48 comments:

  1. berkumur dgn air garam :) tapi sakit laa heee

    ReplyDelete
  2. kaksura suka letak garam..walopon pedih..tapi sedap..hahahaha..
    kenkadang pakai oral aid..kebas sikit..:)

    ReplyDelete
  3. nory ada masalah bibir kering plak sekrang ni...dah lama tak elok2 jugak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker?kna minum air banyak2 n pakai pelembab bibir tu nory..:)

      Delete
  4. Saya pon selalu kena ulser tapi xpenah pakai bonjela....

    ReplyDelete
  5. mesti sakit tu cik nor.. cuba kumur air garam.. banyakkan minum air suam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap ..sakit sgt aiza...huhu..InsyaAllah..thanks aiza bg tips..:)

      Delete
  6. kena banyak minum air.......insyaallah cepat sembuh......

    ReplyDelete
  7. memang bagus bonjela nie kan...tapi orang kata ulser disebabkan kurang minum air

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgus tu mmg bgus tp sakit...huhu..may b lah kot..:)

      Delete
  8. Ok kak pakai ni....bila sapu kan...die akan banyakkan air liur kita....huhuhuh
    Smoga akak cept cembuh ye

    ReplyDelete
  9. cara yang tak menyakitkan tak de,huhuu..kalau dekat asrama dulu tak de ubat..kumur dengan air garam,sakit sat je,pastu insyAllah ok..memang sakit kena ulser ni T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker?thanks for nice tips mirza..:)

      Delete
  10. kesian cik nor..banyakkan minum air ya.. :)

    ReplyDelete
  11. Memang pedih kan cik Nor bila letak bonjela ni..tapi InsyaAllah akan cepat sembuh ulser tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal atie..terima kasih atie..:)

      Delete
  12. semoga cepat baik...ulser mmg sakit...tambah nak mkn and minum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih shaila...tu lah pasal shaila..::)

      Delete
  13. selalu ciksu letak oral eid je.
    tak pon kumur dgn air garam

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..mmcm tu erk cik sue..thanks cik sue..:)

      Delete
  14. fiza letak garam bila kene ulser.. esoknye mmg sembuh terus...

    ReplyDelete
  15. Assalammualaikum...cik nor,

    bonjela nie utk ubat sakit mulut.. sejuk aje bonjela nie kan!

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..mselim
      yup..sjuk mula2..try ltk tempat ulser..sure menangis la..hihik

      Delete
  16. Semoga cepat sembuh yer cik nor.. sakit tue kena ulser..

    ReplyDelete
  17. lecture farmasi saya cakap, letak putih telur.. hehhe

    smoga cepat sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah..biar btl...??hehe

      terima kasih..:)

      Delete
  18. Sy selalu letak garam je cik nor. Pastu minum air byk2. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..mcm tu ker?thanks aisya bg tips..:)

      Delete
  19. Betul dah tu cik nor guna benda ni...cepat baikkan.... margerin pun ok kot

    ReplyDelete
  20. Dulu pernah guna petuan letak halia, jadilah jugak tapi kena letak dua tiga kali. Hee

    ReplyDelete
  21. kak , letak garam je kak ataupun margerin .. hehe.. :D cube la..insyaAllah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...