Breaking News

Bila Pageview Blog Ko Jatuh Mendadak


Assalamualaikum

Minggu lepas adalah mintak satu job berbayar. Tiba-tiba PR mintak print screen page view kat google analytic. Bila  tengok paveview kat google analytic..alamak kenapa rendah sangat ni. Tiba-tiba terasa macam blogger baru pulak. Tapi Cik Nor tak fikir negatif la. Mungkin sebab  Cik Nor jarang updates blog. Hehe. Ikut kerajinan Cik Nor bila nak updates blog.kihkih

Cakap kat kawan blogger, then dia tanya kenapa rendah sangat PV Cik Nor. Cik Nor cakap mungkin tak updates blog kot. Dia tak puas hati tanya lagi. Mungkin ada broken link kot Cik Nor. Cik Nor nafi kan dan biarkan sahaja pertanyaan dia tu.  Sampai lah hari ni, kebetulan bos Cik Nor tak masuk pejabat dan Cik Nor pulak tak ada kerja. Apa lagi check broken link la. Alangkah terkejutnya Cik Nor, banyak giler broken link nak kena buang.

Mesti korang tertanya tanya dari mana datangnya broken link tu. Kat blog Cik Nor broken link tu datang dari giveaway, kongsi link 8coin, link facebook yang tak wujud, blog yang dah di remove dan macam-macam lagi la. Yang Cik Nor print screen kat atas tu cuma separuh sahaja yang baru keluar. Ada banyak lagi sebenarnya tu. hihi. 

Sebelum Cik Nor buang sebahagian broken link ni PV blog Cik Nor tak sampai 100 pun tapi tengah-tengah buang broken link tu Cik Nor check PV. Memang terkejut sangat, tiba-tiba PV naik mendadak. Terkejut sangat. Kalau korang tak caya cuba check broken link yang ada kat blog korang. Korang boleh check broken link kat https://www.brokenlinkcheck.com. Selamat mencuba.

19 comments:

  1. Lama dah x cekkk huuu tu jarang naik join giveawayy

    ReplyDelete
  2. Ai dah lama tak check broken link. Mesti dah beranak pinak broken tu.

    ReplyDelete
  3. memang penat nak buang kalau kita sejenis yang rajin join segmen/giveaway/contest semua ni. Bertabahlah Cik Nor

    ReplyDelete
  4. wah semoga terus sukses cik nor.

    ReplyDelete
  5. Good info lah ciknor naknpergi check la sat

    ReplyDelete
  6. Tak apa kak..nanti rajin2 lah update blog ok? And selalu blogwalking blog2 lain..Sebab rabia ada baca kat blog hari tu.Itu je caranya nak naikkan PV blog.Akhirnya menjadi sungguh lah.Blog rabia dulu sendu je..Sekarang macam ramai pulak BW blog rabia.

    ReplyDelete
  7. Rabia pun lama tak singgah blog akak.hehehe..

    ReplyDelete
  8. Ekin sebelum ni chek dapat 2k.. Chek terbaru xbanyak dah hihihi

    ReplyDelete
  9. Dah lama juga tak check ni..parahlah nak membuangnya pula

    ReplyDelete
  10. tak pernah cek.. tq cik nor atas info

    ReplyDelete
  11. nak buang broken link... caranya kita delete je eh link tu cik nor?

    ReplyDelete
  12. Mrs. A pun banyak broken link tapi tulah kena buang satu-satu... adeh!
    Ada tak cara lain nak buang broken link secara berjemaah mohon share.

    ReplyDelete
  13. alahai ada eh kena buang broken link.nk kena check ni.hukhuk

    ReplyDelete
  14. Alahai dah tak larat zumal duk buang broken link tu tau

    ReplyDelete
  15. tq.
    aida da klik.
    esok2 la buat hi hi hi hi...
    byk!!!!!!!

    ReplyDelete