Breaking News

Hujan...



Sumber google

Assalamualaikum...

Hari nie macam tak der kerja jer, macam malas jer nak buat jer.Boleh pulak macm tu kan?Memang nasib malanglah mana2 bos dapat pekerja malas macam cik nor ni..haha

Hari nie kat Kelantan dah hari ke-3 hujan.Mungkin kah banjir akan melanda Kelantan xlama lagi.Itu cik nor tak tahu.Hanya Allah yang tahu semuanya.Tapi nak citer sikit lah kat korang.Cik nor nie memang jenis tak tahan sejuk.Pagi -pagi dah macam mandi ngan ais jer.Nak tak nak kena tahan jugak sejuk.Kalau kat rumah kat kampung memang dah mandi air panas.Tapi kat rumah sewa xkan nak masak air guna kettle..mahu meletup kettle tu klu 3x kali masak air..haha.Kalau kat kampung bolejh masak dalam periuk besar.Then boleh guna dapur kayu.Jimat kos..past tu air dia betul2 panas..:)

Time malam2 lagi sadis...Siap bersweater, selimut dua lapis.Kalau tak memang xlena tidur cik nor.Nasiblah stoking tak der.Kalau ada ngan stoking2 cik nor pakai ketika tidor.hihik.Paling tak tahan lagi ketika hujan2 macam nie.Lapar...everytime asyik nak mengunyah jer.Kalau macam ni ..rasanya naik 5kg berat cik nor.haha.Control makan yer cik nor..berat badan anda dah lebih limit.huhu.Diet ku tak menjadi rupanya..huhu

Oklah...xde idea dah nak membebel...lain kali merapu lagi..babai..:)

p/s: Kalau ikhlas jangan lupa click sini....SINI , SINI dan SINI.Terima kasih..:)




38 comments:

  1. Kat Johor still tak hujan lebat sangat.. petang dan pagi hujan2 manja gitu.. take care cik nor.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kelantan..hujan non-stop dah...walaupon xlebat..musin dia dah tiba gamaknya...oklah tu sue xderlah sjuk sgt..:) InsyaAllah..terima kasih sue..:)

      Delete
  2. kat kL ni pun sejuk. malam-malam tidor tak on kipas pun. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. jaga kesihatan dan keselamatan diri elok-elok musim tengkujuh ni cik nor..

    ReplyDelete
  4. sini pun slalu hujan..petang je hujan..tp mun suka sejuk2~hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi cik mun..cer mai dok sini musinm tengkujuh mcm mana rasanya..hihik

      Delete
  5. harap taklah sampai banjir kan cik nor...susah pulak kalau dah banjir...tapi klu hujan2 macam nie mood memang nak pejamkan mata jerk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak...smua jaln tertutp la..huhu..itu mmg btl..mata cam kna gam plk..:)

      Delete
  6. kaksura pun tak tahan sejuk ..kalau sejuk memang tido nampak kepala jer..kaksura rindu nak rasa musim hujan kat kelate..dah lama tak rasa..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..samalah kita kak..balik la kak musim tengkujuh ni..tp kna cuti lama la..jalan kna ttpo xblh lalu...:)

      Delete
  7. Assalammualaikum..cik nor,

    cik nor kita x tahan sejuk rupa nyer....hehehe

    mselim3

    pls: mselim3 pun x tahan sejuk..hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumuslam..mselim

      yup..hihik..:)

      p/s:mselim pon sama rupanya..:)

      Delete
  8. mmg musim hujan sekarang nie.. kat sini pun asal petang je hujan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oowh..tp kat sini every time dah hujan...:)

      Delete
  9. uncle kalau hujan.... tarik selimot!

    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi uncle..bkn main lagi...kita kerja lah uncle..esok n lusa blh la..hihik

      Delete
  10. Yup... skrg ni mana-mana pun musim hujan...Ida lak kena duduk dalam Lab sehari suntuk buat praktikal... ekon lah tak boleh tutup... memang menggigil2 laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh..ye ke?siannyer ida..xblh pakai sweater ker ida?

      Delete
  11. Hujan yang turun bagaikan mutiara.... cewah,,karok jom

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kak korak plk dia..kat tempat akak xhujan ker?

      Delete
  12. tempat ciksu petang je hujan,.
    hari ni, so far alhamdulillah tak hujan tapi awan berarak mendung je tadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sini hujan non-stop dha walaupon renyai2..huhu

      Delete
  13. salam singgah! hujan memang ditunggu-tunggu kalau ngah kemarau ^_^

    ReplyDelete
  14. aah kan cik nor, bila hujan olwes rasa lapar je
    badan pun makin comel je
    hujan yg bermanfaat

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..tahu xper...tpi itu hakikatnya kan kak..:)

      Delete
  15. Hujan itu rahmat...
    best lah tidoo klu hujan cik nor...haaha...
    tapi mmg kuat lapar jugak klu hujan2 ni...sbb sejuk kot...badan plak perlu haba...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu atie..:)
      hihik..hibernate trus..bgn tdo, past mkn..ooo..bestnya..:)

      Delete
  16. kat Perlis pon aama lah Cik Nor ujan juga

    ReplyDelete
  17. best kalau tido time hujan. sejuk2 lagi.. hehe
    kt tempat sy tak hujan, siang bukan main lg terik matahari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg btl tu aisya..:)

      wah..meh datang sini lah aisya..:)

      Delete
  18. cik nor ni sure tak de lemak sebab tu tak tahan sejukkan...

    ReplyDelete