Breaking News

Pape Roger Memudahkan Perhubungan


Assalamualaikum

Baca tajuk macam menarik jer kan? Belum baca isi nya. Hari ni Cik Nor nak kenalkan korang dengan satu laman web yang memudahkan korang untuk mengingati nombor telefon kawan-kawan korang yang ramai tu. Jom Cik Nor terangkan dengan lebih lanjut paperoger ni.

APA ITU PAPEROGER.MY?

Mesti korang tertanya-tanya apa ke benda Paperoger ni? Paperoger.my adalah sebuah website yang diwujudkan untuk memudahkan perhubungan komuniti sosial terutama pengguna WhatsApp yang sering menghadapi masalah mengingati nombor telefon dan WhatsApp group dengan menggantikan nombor WhatApp anda kepada link unik yang mudah diingati. Ia juga dapat meringkaskan link WhatsApp group anda supaya senang untuk invite pengguna WhatsApp yang lain.

APAKAH CONTOH LINK UNIK TERSEBUT?

Tak faham lagi? Contohnya jika nombor telefon WhatsApp anda 0123456789 dan nama yang anda inginkan adalah Johan, maka link unik anda adalah paperoger.my/johan. Jika link tersebut diklik, akan terus ke nombor WhatsApp anda 0123456789. Manakala jika nama WhatsApp group anda Group Kaki Bola dan invite link WhatsApp group anda https://chat.whatsapp.com/abcdefghijklmopgqrtvvwxyz, maka link unik anda adalah paperoger.my/kakibola. Mudah kan?

MACAM MANA NAK SERTAI?

Berminat la tu kan? Mudah sangat ni weh. Rugi kalau tak berminat. Caranya mudah sahaja korang  hanya perlu isi borang yang disediakan dengan memasukkan nama unik yang anda inginkan dan nombor telefon WhatsApp korang . Bagi WhatsApp group pula, korang hanya perlu masukkan nama group korang dan invite link WhatsApp group korang. Kemudian, pihak paperoger akan hubungi korang melalui emel atau WhatsApp untuk mengesahkan link tersebut telah dicipta. Nama adalah unik. Siapa cepat dia dapat!

PERCUMA KE?

Kena bayar ke? Soalan cepu emas tu..hehe. Perkhidmatan ini percuma untuk kegunaan peribadi tetapi bayaran minima RM20 akan dikenakan untuk kegunaan perniagaan dan WhatsApp group. Anda akan mendapat satu page links khas yang menempatkan semua link berkenaan perniagaan anda. Contohnya paperoger.my/links/kakijersidotcom. Klik paperoger.my/bayaran untuk membuat bayaran.

Nak tahu lebih lanjut? Klik jer mana-mana tulisan yang berhuruf besar tu. Semua ada link paperoger.my

22 comments:

  1. sempeo giler perkhidmatan cam ni...

    ReplyDelete
  2. Wah menarik apps ni cik nor especially yg berniaga tu.

    ReplyDelete
  3. Menarik juga apps ni.. lagi mudah tiadalah terlupa ke apa

    ReplyDelete
  4. Wah, menarik jea apps nie.. nak try la..

    ReplyDelete
  5. ingatkan apa la tadi...cik nor kalau da daftar nanti pape roger ok!

    ReplyDelete
  6. Okey cik nor.. Apa2 roger tau.. Hehe

    ReplyDelete
  7. yg berniaga untung laa kalau guna ya

    ReplyDelete
  8. baru tau pasal aplikasi ni...paper roger jelah...hehehehe

    ReplyDelete
  9. Menarik info ni. Mekasih ciknor share..
    Makin mudah la kerja lepas ni kan.

    ReplyDelete
  10. Baru tau ttg applikasi ni. Nice sharing dear

    ReplyDelete
  11. Wah! Terbaiklah ! Cx selalu guna yg biasa tu tapi ini lagi best. Hehehe thanks for sharing! Sangat informative 😃

    ReplyDelete
  12. hahaha comey. kita selalu sebut kat kengkawan.. pape roger =D

    ReplyDelete
  13. Menarik app ni boleh cuba guna nanti ni

    ReplyDelete
  14. Namapon dah unik cik jor oiii .. ok cik nor pape roger okey ..

    ReplyDelete
  15. Tak prnah dgr last tq for sharing

    ReplyDelete