Breaking News

Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama

Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama
Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.

Sumber dari : SINI


P/s: Malam tadi aku paksa roomate aku teman aku g solat terawih.sayang tak g malam pertama...huhu.Apa2 pun thanks a lot to Miss Wanie sebab sudi temankan cik nor g solat terawih...malam nie g lagi k...:)

32 comments:

  1. Ala farah terlepas solat terawih malam pertama..
    tapi insyaAllah mlm nie nk p..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak per malm dan malam sterusnya lagi bnyak kelebihan..jgn lupa g tau farah..:)

      Delete
  2. Nor...thanks for sharing. Cuma perkara ni ada masalah sket. Ustaz2 mengatakan bhw ia tidak benar dan tiada hadis yg membuktikan kebenarannya (bererti ianya adalah palsu). Wan mintak maaf yer...bukan nak memandai cuma menyuarakan apa yg wan dgr dan tau.

    Apapun, niatlah dalam hati kita semoga kita beroleh keampunan, rezeki dan rahmat kasih sayang Allah sepanjang bulan ramadan. Wallahua'lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh..ye ker?kalau dah ustaz kata macm tu...mmg tak dapat dinafikan lagilah.Nor just sharing..kalau tak betul harap dapat dtegur..Mintak maaf banyak2 sebab sharing perkara yang tak sahih...nak del dah terlajak member pon dah ramai komen.InsyaAllah..cik nor janji tak post perkara2 yang xsahih macam nie lagi.
      terima ksih kerana menegur..:)
      Apa yang penting niat kita Ikhlas kerana Allah...

      Delete
    2. yee..betul2... saya ada terbaca juga yang ganjaran2 utk solat tarawih setiap malam ni (malam pertama,kedua,ketiga dan seterusnya) adalah hadis palsu. kalau nak taw yg detail yg hadis sohih punya bole bukak http://redzuan-ridz.blogspot.com/2011/08/fadhilat-kelebihan-solat-sunat-tarawih.html

      Delete
    3. ok..terima kasih sebab sharing...:)

      Delete
    4. Saya pon ada terbaca yang mengatakan hadis ni palsu....

      Delete
  3. terlepas suda terawih pertama cik nor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak per..malam nie & malam2 sterusnya bnyak lagi kelebihannya..:)

      Delete
  4. maaf juga ya.. aiza pun pernah dengar macam yang ridzwan katakan tu cik nor.. apa-apa pun kalau dah buat ibadat tu mesti besar ganjarannyakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper...teguran itu bagus sbnarnya...klu tak der orang tgur kita tak thu salah kita.btl tak aiza..?Apa yang pnting sekarang niat kita ikhlas kerana Allah..

      Delete
  5. Alhamdulillah Nor dpt gi tarawih..akak ni susah sikit..si Afif ni kuat melalak..x leh nak bwk..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..roomate nor teman..klu tak mmg tak merasa lah terawih mlm td....:)

      Delete
  6. InsyaAllah lepas ni berkesempatan boleh pg hari2.Selamat berpuasa cik nor.Semoga kita diberi kekuatan membuat sebanyak amalan yg mungkin.Amin. ;)

    ReplyDelete
  7. entahlah Jakim cakap ini hadis palsu.. apapun sembahyang ajelah sekadar mencari keredhaan hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm..maaflah ter'post perkara yang tak sahih....apa pun niat kita ikhlas kerana Allah Taala...:)

      Delete
  8. Tarawih first dah tertinggal :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper..malam nie adalah lagi..InsyaAllah..lagi banyak kelebihannnya...:)

      Delete
  9. Alhamdulillah dapat malam pertama Cik ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah....kamu macam mana ya?

      Delete
  10. BESTnya dapat buat . . saya tak dapat nak wat terawikh :'( kena kerja .. huuuuuu .. kesempatan yang ada tu gunakan sebaik baiknya ya ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..klu ada kelapangan jagn lupa g erk..masih panjang lagi ...:)

      Delete
  11. Berpa rakaat cik Nor buat malam tadi?

    ReplyDelete
  12. Jadi ingin sahalat tarawih ja...

    ReplyDelete