Breaking News

Sinopsis Drama Kebaya Kasut Kanvas


Sinopsis Drama Kebaya Kasut Kanvas

Mengisahkan Suria (Nabila Razali) yang bekerja di sebuah syarikat fesyen. Dia kenal dengan cara pemakaian uniknya yang gemar mengenakan baju kebaya dengan kasut kanvas. Suria tidak pernah ada teman lelaki sejak zaman kolej dan dia seorang yang terlalu sibuk dengan kerjanya sehingga ibunya, Cik Pah (Rozita Che Wan) mula risau jikalau anak daranya tidak akan kahwin. 

Tanpa pengetahuan Suria, Cik Pah telah menerima lamaran kahwin bagi pihaknya. Cik Pah juga merahsiakan siapakah bakal suaminya malah Suria disuruh untuk mencari siapakah lelaki tersebut. Cik Pah hanya memberi satu petunjuk bahawa Suria juga mengenali lelaki itu. 

Sejak hari itu, Suria mula memerhati lelaki-lelaki di dekatnya. Siapakah kenalannya yang menjadi bakal suami sendiri? Mula-mula, Suria diam Gary (Fahrin Ahmad) yang membantu membetulkan komputer ribanya adalah bakal suaminya tetapi Gary hanya bersikap sejuk dengan Suria. Tumpuan Suria beralih kepada Ameer (Malek Mccrone), pereka junior yang bekerja di butik pereka fesyen terkenal, Kaidan (Yusuf Hashim).


Tidak lama kemudian, Suria tertarik dengan keperibadian Ash (Ash Nordin), sebuah portal penulis yang membuat tinjauan untuk produk kecantikan. Suria cepat mesra dan sangat senang dengan sikap peramah Ash. Walaupun mereka serasi, Suria tidak pasti sama ada ada Ash calon bakal suaminya yang dicari. 

Suria berusaha untuk mendapatkan jawapan setiap ibunya yang gagal. Sewaktu berjalan-jalan di luar, Suria dan Cik Pah terserempak dengan rakan sekerjanya, Taj (Sean LEE). Suria mula muncul Tajuk mungkin bakal suaminya kerana ibunya mesra berbual dengan Taj. Walaupun begitu, Suria masih belum yakin siapakah sebenarnya bakal suaminya. Masa semakin suntuk, beberapa jejaka yang muncul dalam hidupnya kemudian turut mengusik hatinya dengan penampilan tersendiri. 

Antaranya, Dr Zuki (Dr. Say Shazril), seorang doktor kacak yang merawat Suria kompilasi dia jatuh sakit, Daniel Hashim (Ikmal Amry) yang gemar dengan aktiviti gim, pengusaha cafe Mikail (Ismail Izzani), Que (Haqiem Rusli) seorang arkitek dan juga Ustaz Azim (Azrel Ismail) yang sudah mempunyai 2 isteri. Siapakah sebenarnya bakal suami kepada Suria?

PELAKON: Nabila Razali, Rozita Che Wan, Fahrin Ahmad, Noniswara, Mona Allen, Joanna Bessey, Syafi Tee, Julia Farhana Marin, Yusof Kelana, Azrel Ismail, Zainol Macwilson, Malek Mccrone, Ash Nordin, Sean Lee, Ikmal Amry, Ismail Izzani , Haqiem Rusli, Dr. Say Shazril, Anas Ridzuan, Riena Diana, Rashidah Jaafaar, Zarynn Min, Mas Anizan, Aniq Suhair, Shahir Shaffin

No comments