Breaking News

Ingat Dah Hari Rabu Rupanya Baru Selasa...


              Not               


Assalamualaikum

Macam pelik jer kan tajuk entry cik nor kali nie.Tak pernah dibuat orang tajuk panjang macm tu.Begitu lah tajuk orang tengah beku.Eh..cik nor ko buka dok Jepun pon nak beku-beku bagai.haha

Begini ceritanya...Malam tadi cik nor ingat nak mendobi.So, cik nor bahagikan mana nak kena basuh by hand dan mana yang nak cuci by washing machine.Biasa cik nor cuci pakaian yang guna washing machine dulu.Then bila dah asing2kan..cik nor pelik kenapa sikit sangat.Dalam kepala cik nor nie dah set hari selasa.Patutnya kalau hari selasa dah menimbun.Blur jap cik nor, hari nie hari apa sebenarnya??Melompat g tengok kalendar kat hanset.Oh my...hari nie baru hari isnin rupanya.Senyum kambing sorang kat dalam bilik.Nasiblah xder roomate.Kalau tak malu gak cik nor.haha.

Apa yang cik nor pening tak tahu lah minggu nie.Ahad tu dah gelabah sebab terbabas tidur.Semalam hari isnin dah ingat hari selasa.Alahai...cik nor otak ko memang dah beku rasanya.Dah  macam kat dalam aisbok doh.Almaklum..kelantan dah musim tengkujuh sekarang nie.Pagi petang siang malam hujan.Tidur malam kalau xguna 3 lapis selimut memang xsah la.haha.Petang semalam cik nor tertidur sebenanrnya selepas solat asar.Tu yang pening...tobat xmo tertidur dah lepas solat asar...huhu


p/s:Kuantan & kemaman dah banjir besar, alhamdulillah kelantan masih lagi terkawal tapi tetap berjaga2 sebab sejak malam tadi hujan tak berhenti-henti...




32 comments:

  1. kat perak ni pun asek hujan je...sejuk..best tidur..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. oowh bestnya kan tdo..tp apakan daya..kerja..hihik

      Delete
  2. Heheh samalah bangun tidur tadi excited ingat hari ni Rabu, rupanya sampai office tengok PC... LAAAAAA.. SELASA BARU.. heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. makk aii..ada gaka geng cik nor rupanya..hihi

      Delete
  3. kalut yea....melaka sejuk jer sekarang...hujan turun pagi tadi nampak matahari......

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tu lah kak..musim hujan seluruh malaysia kot skarang nie..:)

      Delete
  4. yang bestnya time hujan ni sejuk..tido malam pun sejukkk..best sangat..:)

    ReplyDelete
  5. nasib baik tak terkeluar Wordless wednesday hari nie kan cik nor..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tu lah pasal..mlm td dah fikir nak buat apa utk wordless wednesday nasib terigt balik..haha

      Delete
  6. erm.. kat ipoh ni pun hujan je cik nor.. harini bangun subuh hujan.. syok je tido.. tp sebab nak solat & hari kerja, kena jgk bngun..hehe
    sama la kita ni cik nor.. harini dok ingat hari rabu je.. maklum la, start pjj ngan hsbnd nak suh cepat je hari berlalu.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..samlah rupanya...mmg syok sgt mimie..:)
      mimie ada gak sebab nak cepat hr rabu tp cik nor xder sbb mengelamun jer lbh..haha

      Delete
  7. hihi. biasa la tu.
    tp mmg kalau tido lepas asar bila bgn comfirm biul khan.

    jaga diri ye ciknur

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..btl tu cik...:)

      insyaAllah cik sue..thanks..:)

      Delete
  8. Sejak hujan ni setiap pagi bangun tidur mesti fikir dulu, hari ni hari kerja or sabtu ahad. Hujan2 kalau tidur memang sedap ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nie lagi bagus pada cik nor...tp mmg mcm tu..syok sgt tdo hujan2 nie..:)

      Delete
  9. amboi..hari kak nor advance!..hihi

    ReplyDelete
  10. Hihihi..kalau tidorrr petang mmng mcm tu..

    ReplyDelete
  11. Biasalah, kadang-kadang kalau sibuk memang begitu.

    ReplyDelete
  12. sejuk-sejuk kadang tu buat otak beku sekejap.. hehe.. kat sini pun cuaca mendung je sejak 2 hari lepas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..btl aiza..sampai hati pon lupa..:)
      musim hujan seluruh malaysia skarang nie...

      Delete
  13. sbb tu org tua2 pesan jgn tdo lepas asar. heheh

    ReplyDelete
  14. nice article :)

    please follow back my blog

    ReplyDelete