Breaking News

Naik....Naik...n Naik....:(

Assalamualaikum.....
Malam td melalui sms fb aku....ader friend fb tulis kat wall esok harga gula naik lagi.Ermm....dulu RM2.10 n m mlm td d umumkn naik RM0.20 plk.So skrang nie harga semasa harga gula ialah RM 2.30.Aduh mkin parah kenaikan haraga barang makanan skarang nie...Sekarang klu beli barang basah kat pasar tak sah klu tak habis RM10 .Klu dulu RM5 pon ckp stok utk 2hr.Skarang nie RM10 tu ckp utk skali mkn.Nie aku yg dok sorg klu yg family n anak ramai mc manalah keadaan erk.Cian erk klu nak makan sure kna catu ler.Dah la 2,3 hari lps harga petrol naik lagi.Ermm...nasiblah aku jenis pantang minuman manis,bkn tak suka langsung tp skali skala tu leh la lyn tak der lah terasa sgt klu gula tu naik harga.Aku beli gula 1kg leh thn sampai 2 3 bln.huhuk.Begitu jgk petrol...aku guna motor company....mmg tak terasa jgklah klu harga petrol tu naik.Asal isi petrol mesti blh claim..Itu jer lah kelebihan aku yg bergaji rendah nie.Klu nak berjimat mcm,2 cara aku buat.Aku nie jenis tak malu skit...kadang2 tu klu duit tu agak2 dah nak kering sngat aku bawak bekal jer...lantaklah org nak kata aper asal duit aku tak kuar sdahlah.btl tak?hehe

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Kerajaanumumhargagulanaik20senhariini/Article

Klu nak thu ngn lbh lanjut berita tentang kenaikan harga gula leh lah click kat link kat atas nie k.:)]
Oklah itu sahaja utk ari nie.....lain kali saya tulis lagi yer....:)

3 comments:

  1. besok semua brg2 yg pakai gula semua naik laa.... minum air kosong je laa... visit me back :)

    ReplyDelete
  2. nasib saya tak suka minuman manis....tak keringlah duit saya....thanks visit me...follow me lah...:)

    ReplyDelete
  3. mana satu blog awak?banyak sgt....huhuk

    ReplyDelete