KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Wednesday, May 25, 2011

KAd JeMpUtAn..........



Ini lah kad jemputan yg menyelamatkan aku dari balik minggu nie.Nak kenapa aku ckp mcm tu....begini citer....pada suatu hari...eh2 slap....begini citer nyer...Kakak aku ajak aku balik hujung minggu nie coz umah makcik aku ader kenduri.aku cakap kat area perumahan aku tggl skarang nie ada gak kenduri kahwin.Mcm tak sedap hati lah klu tak g.Rumah yg ade kenduri kahwin tu dkt sgt ngn rumah aku.Tak pergi nnnt aper plk kata dia.Nnt org kawasan perumahan aku ckp aku tak nak cmpur ngn masyarakat setempat plk...huhuk.So aku ambik keputusan balik minggu lps.Balik kejap jer hantar elaun kat mak jer...hehe...faham2lah klu dapat gaji...so aku sampai kuala terengganu hari sabtu.Aku trus masuk keje.Rajin btl kan aku.hehe.....So seperti biasalah aku datang kerja....mmg semangat coz mggu dpn satu lagi nak bagi cuti....maklumlah dapat cuti panjang ckit coz hari Kepututeraan YDA jatuh pada hari sabtu....biasanyer hari ahadlah baru aku kerja tu pon separuh hari,....haha....nasib bos baik...tak kisah mana pon....Hari aper ntah aku lupa sdang syok mkn tgh tiba2 adik aku call...dia ckap ader brita gumbira....ermm...rupanya permohonan aku untk jawatan S27 kat KEMAS panggil utk interview...alhamdulillah.....aku dah buat tak thu dah coz dalam dia punya syarat nak memohon kna ader sijil pendidikan awal kanak2.Aku mana ader sijil tu...Dip yg aku ader pon just utk kerja ofis jer...Dia punya interview tu 30hb nie....nak prepare aper pon aku tak thu.Yg paling aku gerunkan dia punya ujian kecergasan kena lari 2.4km dalam masa 18 minit....aku dahla lama tak berlari nie...agak2 blh ker nie.....InsyaAllah blh...Amin....kawan2 blogger jgn lupa doakan kejayaan saya dalm temuduga nie yer.Berbalik kpd citer kad jemputan kat atas.Kira kad jemputan kad atas menjadi penyelamat aku lah...klu aku balik mggu nie sure bos aku tak bg cuti lah....tq pada tuan rumah yg sudi jemput aku ke majlis perkahwinan anak dia.....Wah panjang plk citer aku hari nie dah mcm karangan bahasa melayu kat sekolah dah nie.Igt masa skolah dulu buka main ssh lagi nak kuarkan idea nak wat karangan...sampai tertdr2 dlu bru sambung balik...haha.....oklah aku stop cni dlu lain kali aku tulis lagi....babai....P/s:blalah muka aku plk nak terpampang dkt kad jemputan mcm kat atas tu....hehe....(tlg doakan aku cepat jumpa jodoh...k)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...