Breaking News

Makan Malam Di Mesin Kopi


Assalamualaikum..

Ini pun tahun lepas punya cerita tapi tetap jugak nak abadikan kat sini untuk kenang-kenangan dimasa akan datang. hehe.  Tengok gambar tiba-tiba rasa lapar la pulak. Kalau tak silap yang atas tu gambar Chicken Chop yang kami makan di restoren yang di kenali dengan nama Mesin Kopi. Kalau kat Kelantan Mesin Kopi ni agak femes jugak la. Sebut sahaja Mesin Kopi mesti semua tahu. 

Cik Nor first time jugak jejak kaki ke sini. Ini pun sebab kawan Cik Nor datang ke Kelantan atas urusan kerja. Masa dia datang ni Cik Nor masih lagi kerja sebagai PSH kat sekolah tu. Tapi nak jumpa kawan sanggup juga turun KB dan teman dia bermalam kat hotel 1 malam. Esoknya Cik Nor kena turun awal pagi untuk ke tempat kerja yang nun jauh di Machang.hehe. Alhamdulillah..sempat juga sampai tepat pada masanya.

Malam yang kami ke Mesin Kopi ni kawan Cik Nor check in di The Grand Renai Hotel. Jadi kami jalan kaki sahaja ke Mesin Kopi. Kalau tak silap dalam 10 minit macam tu la dari hotel. Masa kami sampai tu orang tak ramai sangat. Mungkin orang masih tak berani nak keluar sebab masih dalam tempoh PKPP. Mungkin ramai yang lebih suka delivery order sebab ramai abam-abam Grab Food dan Food Panda sedang menunggu pesanan mereka.


Yang air apa ntah dah lupa namanya. Yang Cik Nor ingat ada salt caremel kat belakang dia.hihi. Sedap weh air ni, sekali minum rasa macam coconut shake tapi dah berkali rasa lain pulak. Tapi memang sedap air ni. Kalau ke Mesin Kopi yang lupa cuba setiap menu yang ada kerana semuanya sedap-sedap belaka. Ini bukan review berbayar tapi ikhlas dari hati Cik Nor. haha

Kawan Cik Nor stay lebih kurang 4 hari kot kat Kelantan sebab urusan kerja tapi Cik Nor dapat teman 1/2 hari dan satu malam jer. Maaf yer Maya, Cik Nor pun kerja juga. Nak cuti tak boleh sebab gaji PSH dibayar ikut hari bekerja sahaja. InsyaAllah ada rezeki kita jumpa lagi yer.

5 comments: