Breaking News

Bagi Yang Bertanya


Assalamualaikum..

Semalam Cik Nor ada post entry pasal akaun adsense Cik Nor yang dah kena sekat untuk selama-lamanya. Ramai jugak yang terkejut dan ramai yang bertanya entry mana yang adsense detect melanggar polisi mereka. Cik Nor sendiri pun tidak pasati entry mana 1 tapi email di atas sahaja yang Cik Nor terima.

Atau pihak adsense ada bagitahu cuma Cik Nor sahaja yang kurang mahir pasal adsense ini. Apa yang Cik Nor pasti akaun adsense Cik Nor di sekat kerana ada certain entry yang scraped content. Adsense tak mention secara jelas entry yang mana satu. Cuma Cik Nor dah betulkan semua entry Cik Nor tengok pageview dia naik mendadak. Ada sebahagian entry Cik Nor dah masukkan ke dalam draft sebelum membuat rayuan.

Sebelum membuat rayuan Cik Nor ada bertanyakan pada yang pakar tentang adsense ni dan mereka telah memberi ayat untuk membuat rayuan tersebut. Walaupun dah buat seperti apa yang disuruh adsense tetap jugak tak mahu terima alasan Cik Nor. Dimana silapnya? Sampai sekarang masih berfikir content yang mana satu dia detect.

Tak nak berceloeh panjang pasal adsense tapi sekarang menjawab komen kawan-kawan blogger yang bertanya. Kalau nak lebih lanjut lagi kena tanya pada yang pakar. Hehe. Cik Nor hanya berkongsi mana yang Cik Nor rasa perlu dan penting sahaja. Nak bagi lebih-lebih takut lain pulak jadinya,

Itu sahaja untuk kali ini. See you next entry.

4 comments:

 1. Sis doakan moga satu hari terbuka hati adsense tu untuk unlock akaun adsense Cik Nor ya...

  ReplyDelete
 2. Semoga masih ada rezeki ckinor dengan adsense. Aamiin!

  ReplyDelete
 3. Itulahkan masalahnya kita tak pasti posting yang mana satu.
  Ramai singgah sebab tengok drama kot hehehheee

  ReplyDelete
 4. Aduhai kesian cik nor. At least adsense pun bagitau la entry mana satu kan

  ReplyDelete