Breaking News

5 Jenis Biskut Raya Popular

Sumber gambar dari google

Tart Gulung


Sumber gambar dari google

Kuih Batang Buruk

Sumber gambar dari google

Marmar carries

Sumber gambar dari google

Almond London

Sumber gambar dari google

Biskut Semperit

Assalamualaikum..

Tunjuk gambar dulu lepas baru buat huraian. hehe.  Kalau pergi beraya mesti korang cari biskut-biskut kat atas tu kan? Kalau tak ada biskut-biskut tu alngkah hampanya korang rasa. Eh, ye ke? Ke Cik Nor jer yang rasa macam tu?hihi

Tak kisah lah korang rasa apa, yang pasti biskut-biskut tak telan dek zaman. Setiap kali raya mesti atau wajib ada. Tak kiralah banyak biskut-biskut moden yang viral sekarang ni. Yang lama dan tradisional ini yang menjadi pujaan setiap kali tiba musim perayaan.

Kalau korang apa biskut pilihan korang. 5 jenis biskut tu pilihan Cik Nor.hehe

12 comments:

  1. tart nenas tu memang popular (^_^)

    ReplyDelete
  2. Ai cari semperit.. Tapi kami panggil biskut dahlia.

    ReplyDelete
  3. dua lagi yang takmakan raya ni batang buruk dengan marmar tu

    ReplyDelete
  4. tak sangka conflakes madu takde dalam senarai

    ReplyDelete
  5. Semua faberet. Trus rasa nak buat biscuit ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„ btw, salam singgah, follow done

    ReplyDelete
  6. Ciktie punya faberet tart nenas dengan almond london tu. Sedap !

    ReplyDelete
  7. paling wajib time raya kena ada adalah tart nenas. jem nenas tu CT kadang2 makan saja kalo x sapu kat roti sebab suka nanas hahaha. yang lain2 biasa je. tapi suka semperit yang panjang2 tu bukan bentuk bunga.

    ReplyDelete
  8. Nombor 1, 2 dan 4 tu paling sedap!

    ReplyDelete
  9. almond london aira tak jumpa raya ni! haha

    ReplyDelete
  10. Yum.. yum.. semuanya mama suka

    ReplyDelete