Breaking News

Jalan-Jalan @Pasar Siti Khadijah


Assalamualaikum

Minggu lepas aku malas nak balik kampung sebab minggu sebelumnya aku dah balik hari khamis lagi.So, minggu nie aku ikut member aku g jejalan kat Pasar Siti Khadijah.Aku jadi co pilot dia lah.Sebab aku dah mmg familiar ngn tempat tu.Tiap2 minggu aku blh pergi situ tapi aku jer yang high class skit.haha.Kalau pergi sana kena bawak banyak duit sebab bila naik tingkat 1 & 2 macam ada.Kalau kat tingkat 1 ada makanan kering dan barang runcit.Kat tingkat 1 ada keropok belom goreng lagi, keropok segera, dodol, n macam2 lagi.Kalau tak silap aku, kat tingkat 1 juga belah kanan ada menjual pealaratan dapur seperti kuali, periuk, tikar n macam2 lagi lah.Aku ingat sebab aku ikut member aku beli kuali.Dia beli kuali saiz 40 kot.Kira besar jugaklah.Tapi makcik yang jual tu sempat lagi kenakan kitaorang harga tinggi.Silap kitaorang jugak tak servey harga dulu.Jumpa terus je beli.huhu

Ronda-ronda lagi kat tingkat 1 jumpa satu kedai pakcik nie.Bila servey punya servey kedai dia lagi murah dari kedai makcik tadi.Habis dah beli nak menyesal pon tak der gunalah.huhu.Lain kali tak nak dah g kedai makcik tu.Dia jual mahal sangat.So, nasihat aku tak korang yang nak shopping kat Pasar Siti Khadijah serveylah dulu harga kat smua kedai yang ada.Dah puas hati pandai2lah tawar-menawar harga.Manalah tahu boleh harga yang murah...InsyaAllah

Oppss...lupa kat tingkat 2 ada menjual pelbagai jenis kain pasang, batik sutera, telekung sembahyang, tudung bawal dan macam2 lagi yang berkaitan dengan pakaian.Memang rambang matalah korang kalau naik tingkat 2.Semua rasa nak beli jer.Aku just pusing2 jer...almaklumlah poket nipis dah..haha.

Gambar yang kat atas tu ground floor.Kat situ ada menjual keperluan harian untuk suri2 rumah yang suka masak.Macam2 ado..sampai aku pon pening bla masuk kat situ.Aku jaust ronda jer...last2 beli nasi kat kedai...hebat kan aku...:)

Oklah ckup untuk kali ini...jumpa next entry..:)



28 comments:

  1. Ni betul betul jalan jalan cari makan ni. :)

    Tapi tulahkan, kalau nak jalan gi terengganu kat pasar payang, tak datang dengan orang tempatan memang kena tekan la.

    Kalau g kelantan pun sama ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah ah...saya org kelantan pon kena.Nie lah plk kawan sy dari jerantut...huhu
      Tp saya slalu g ngn kakak or mak klu nak beli apa2.Diaorang pandai tawar menawar..:)

      Delete
  2. Tak pernah pergi sini lagi. Pernah pergi rantau panjang je. hehe. Kalau nak beli belah memang selalu buat macam tu, servey2 dulu. Cari yang murah. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oop..ye ker?klu datang kelantan lain kali jgn lupa singgah pasar ct khadijah yer.macam2 ada..:)

      Delete
  3. high clas yer, baru je nak ajak g situ.xjadi lah...hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. high class lah sgt een.harith..sebenarnya duit tak der..haha..jom lah en.harith nnt cik nor teman g shopping kat pasar ct khatijah..:)

      Delete
  4. ciksu tak pernah sampai kelantan lagi la.
    tp mmg teringin nak ke pasa r khadijah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. owg..ye ker?kalau ada cuti jangn lupa datang yer cik sue..:)

      Delete
  5. Tak pernah sampai situ lagi..nnti kalau pergi boleh singgah cari batik sutera..hehehe ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah ..nak kna g tu..sutera cantik2 farah...:)

      Delete
  6. pernah pergi pastu pura-pura kecek kelate.ngee.puas jugak nk menawar baru dpat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..baguslah mcm tu...kna pandai tawar-menawar bru leh murah..:)

      Delete
  7. mama tak pernah sampai sini lagi.. mesti best kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..nak kna datang tu mama...best mama..:)

      Delete
  8. dah lamaaa rasanya tak ke sini.. brg2 dia mmg murah2 kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..mak dara pernah datang cni rupanya...yap murah sgt mak dara..:)

      Delete
  9. sy selalu kalau boleh mmg akan masuk semua kedai dulu baru beli yg mana paling murah.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..bagus buat mcm tu aisya..baru puas hati nak shopping...harga pon dapat murah..:)

      Delete
  10. pernah pergi pasar tu, tapi dah lama (tahun 2003 kot).. memang cik nor ronda2 cari makan ya? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ker?nak kna dtg lagi tu aiza...haha..cik nor slalu g sana..jejalan cr makn..haha

      Delete
  11. Pernah pergi pasar Siti Khadijah ni...dulu2 ikut kawan balik Kelantan.. best beli brg dapur kt situ kan Nor..?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker atie?bla nak datang cni lagi?hehe
      Best barang2 dapur murah kat cni..:)

      Delete
  12. alahai..tertipu tu la yang tak best tu.. kalau dah ramai orang niaga, naik pening nak membelinya..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..kna pandai memilih dan tawar menawar...baru bijak berbelanja...hehe

      Delete
  13. pasar siti khatijah memey best. macam2 ado.... muroh pom muroh..... hihi....

    ReplyDelete
  14. Sok kalau gi PSK nk ajak Cik Nor suh tawar.....boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...boleh sesgt akak...umah sy dekat je ngn PSK tu..hehe

      Delete