Breaking News

Senyum Khamis...:)

Assalamualaikum....

Aku sebenarnya tak ada idea nak tulis apa hari nie.Tapi aku paksa juga otak aku untuk berfikir dan keluarkan idea walaupun agak kurang kreatif dan menarik.haha.Nak tahu kenapa aku tulis tajuk entry senyum khamis?Sebelum tu aku gelak dulu lah...haha..Tadi masa aku balik rehat, terpandanglah droughtman aku tidur kat sofa betul2 depan pintu masuk.Tang tidur tu aku tak kisah sangat.Lantak dialah nak tidur sebab masih lagi dalam waktu lagi.Tang berdengkur tu aku tak tahan..perghh dah mcam tidur kat dalam bilik kat rumah lah pulak.Kalau aku kejut pun confirm tak sedar tu kalau berdengkur pun tak henggat dunia.Aku rasa kalau bangunan runtuh pun dia tak sedar.Tapi... nauzubillah la.

Dalam perkiraan aku dia lambat lagi bangun dari lena yang indah.Aku ambil keputusan untuk solat dulu.Hurmm..sampai ke tempat solat boleh dengar lagi dia berdengkur.haha.Aku dengan engineer aku tak ambil kisah pun.Tapi aku takut kantoi dengan bos jer..Kalau kantoi dengan bos faham2 jer lah yer.Nie bukan nak mengumpat droughtman aku tapi nak suruh orang berhati2 lah klu tertidur kat ofis.Manalah tahu kantoi dengan bos.Sebab sebelum nie pernah terjadi tidur kat ofis then kantoi dengan bos.Akhir nya bos terpaksa terminate staf tersebut..Kesiannya kan?

Eh...panjang lah pulak idea aku.Stop dululah.Ada masa post lagi entry2 yang menarik untuk bacaan rakan2 blogger..:)

Beginilah gamaknya dia tadi.Ehsan dari cik google...:)

26 comments:

  1. oooo lawa blog...ehehe
    eh xkan terminate mcm tu aje, msti kn ade surat amaran dulu kan?kesian je kat dia.

    ReplyDelete
  2. kalau tidur2 ayam boleh tahan lg..ni dah siap berdengkur n tidur mati.bahaya juga..huhu..

    ReplyDelete
  3. @harith iskandar
    thanks puji blog...nnt sy blanja coolblog..haha
    Tak terminate trus mcm tu tp dia dtukarkan ke anak syarikat kontraktor.(opis sya pejabat konsultan ada anak2 syarikat kontraktor dbawahnya biasalahkan nak cr payment lbh...hehe.After dtukarkan ke sana...dia buat hal lagi kot.Tahu2 dia dah tak kerja kat sana dah..huhu

    ReplyDelete
  4. @nana liena
    haha..btl berdengkur tak igt dunia lgi...satu ofis blh dgr...:)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. haha..mana der pnat...dok jer kat kerusi dia wat design tak g mana2 pon..huhu

      Delete
  6. Hehe penat sgt la tu.anyway, salam kenal.jemput singgah blog sy.sweetamieda.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mungkin..rasanya dia suka tdo..haha...salam kenal kembali....InsyaAllah..:)

      Delete
  7. Cik nor kang omputih tu saman sebab keluarkan gambau dia tgh sedap tidur..baru cik nor tau hehe..kejutkanlah bila dah cukup time....kesian nanti bos terserempak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....nor dah mtk ngn cik google la...mmg dah lama thu..kat kerusi dia pon dia blh terlelap..haha...rasanya klu panggil nama dia sure xsedar...klu siram air my b sdar kot..haha...slalu jer tdo kat ofis mls dah nak ambik thu..huhu

      Delete
  8. Garang boss awak ini yek ...
    Tertidur pun terminate..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn garang a.hanif..tp tegas...setiap hari tdo dlm ofis then datang lambat n balik awal saper blh tahan..huhu...itu nak jadikan sebab jer..huhu

      Delete
  9. kalau nak tido kena buat gaya mr. bean baru tak kantoi.. hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..btl tu aisya..bru tak kantoi..:)

      Delete
  10. tu la nak tido boleh tapi kena pandai cover line....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie tak pandai..tdo dpn2 bos..crlah port yg baik skit..haha

      Delete
  11. hihihi...kena pandai cover line..
    wah! lawa lah blog baru Cik nor...terkejut td masuk sni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tak pandai cover nie atie..dpn2 diorang leh tdo..huhu
      terima kasih atie....ada doktor tlng operate dia..haha

      Delete
  12. Kes yg kena terminate tuh bukan tertidur...maybe tido dgn niat...huhuu.
    Apapun, jaga2 yer. Kat mana2 pun sama...cuma bergantung pada management punya rules. At least warning dulu then baru amik action kalau masih kantoi.

    P/S: wan pun kdg2 terlena jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tdo ngn niat la..nak kata pnat ..rasanya tak sbb dok jer kat kerusi mengadap pc buat design..klu g site btl lah jgk pnat..huhu..dah bnyak kali bos bagi nasihat..masih dtahap sama..tu yg kna tukar tmpat lain...huhu

      pnatlah tu kot..hehe

      Delete
  13. tdo siang pun bole berdengkur lagi.
    penat sungguh agaknya tuh.
    hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...mmg bingitlah michelle...pnat mengadap youtube..haha

      Delete