KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, April 7, 2013

Masih Dalam Dilema.......

Assalamualaikum.....

Macam pelik kan tengok blog aku sejak minggu lepas memang berubah 100%. Aku pun dah jadi keliru sangat.Bila tengok layout semua ok.Tapi kenapa tak keluar semuanya.Yang paling aku pening macam mana nak keluarkan shoutbox ngan iklan nuffnang aku.Yang lain2 tu aku tak kisah sangat.Biar jer lah tak nak keluar pon.Aku tak ambik kisah sangat.Saper2 nak guna dynamic view lehlah share kat saya mcm mana nak kluarkan semua tu.Nak gukan lain2 layout tu boleh tapi kotak komen tak keluarlah plk.Memang peninglah dok pikir masalah nie.Nak tutup akaun memang sayang sangat2 sebab followers dah hampir 5ratus.Penat tahu nak cari followers seramai itu.

Pleasse...siapa2 yang expert guna dynamic view tu, share lah kat saya.Saya perlukan bantuan korang semua..:(

30 comments:

  1. belog adik nie canggih sangat..cik akak tak reti lagi..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..canggihlah sgt...terpaksa tukar coz klu guna lain2 view kotak komen tak kluar..huhu

      Delete
  2. hurm.. betullah. canggih awak punya layout ni. hehe

    ReplyDelete
  3. Dinamic layout memang pening.... Buat sementara tukau yang lain dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu xper a.hanif....tak blh tkr..kalu tukar nnt kotak komen tak kluar...huhu

      Delete
  4. Dah tgk dah..jgn pakai dynamic layout sebab byk widget akan hilang.
    Dy. Layout memang cantik tapi kena main coding sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pon...haha..dah tanya yg pro tp dia tak blh nak buat jgk..nie pon dia yg tlg watkan..:)

      Delete
  5. knapa akak nak guna dinamik layout?
    michelle pun pening gak ni.
    ekekeke..

    bagus lagi akak guna yg mcm dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain2 view kotak komen tak mo keluar...michelle thu tak nak buat mcm mana klu tak komen tak mo kluar?
      mmg suka yg dulu..tp tu lah masalahnya..huhu

      Delete
  6. kalau tak silap dynamic view ni mmg takleh letak iklan selain adsense...hehe....nak customize pon agak susah sikit....

    boleh try template lain tu pelan2...sy rasa kena guna kaedah copy paste template ke ruang edit HTML kat dashboard tu...jgn tukar guna template designer...cari kod template yg fresh....pastu delete semua kod yg ada kat "edit HTML"...kemudian paste kod template fresh kat situ....bila dia tanya nak delete widget atau tak, try save widget dulu....

    apa2 pun jgn lupa backup....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker?mmg sedeylah kan
      mmg dia ada masalah kat html, hr tu srh kak mia buat tp bnyak cara dah dia ubah...tp tak blh jgk guna view biasa.Kotak komen tak kluar.huwaa....takut nak edit html...nnt lain plk jdnya..huhu

      Delete
  7. emm.. tak tahu la kak... templete ni mcm lain...

    ReplyDelete
  8. Tak berapa pass lagi dalam bab2 ni....huhu

    ReplyDelete
  9. @mia kasssim...redha jah lah sapo srh godak2 blog..haha

    ReplyDelete
  10. dik ni link nya..

    http://hairuliza-anakku.blogspot.com/

    dah boleh komen ni ;)

    ReplyDelete
  11. @qasehRania..ok...thanks ya..:)

    ReplyDelete
  12. jaa guna layout biasa jer... maaf x tahu nk tolong, jaa x gheti sgt bab ngedit blog ni.

    ReplyDelete
  13. @jaakechik
    erm..ok ja...cik nor tgh buntu gak nie nak mtk tlg saper nie..huhu

    ReplyDelete
  14. @hainom OKje
    tak ok lagi sebb ada lagi org tak blh komen..huhu

    ReplyDelete
  15. Kena explore lebih ni..sy pun tak reti sgt.. tapi yg best sy tetap boleh komen tau kt blog cik Nor..:)

    ReplyDelete
  16. @atieYusof Family
    mmg pon...hihik..apa2 thanks a lot atie coz sudi singgah cni..hadiah otw yer..hihik

    ReplyDelete
  17. ala.. normi... memang kak mia dah cuba copy dan paste coding dari template lain macam yang hatimi cakap tu. tapi memang tak berjaya. betul2 pelik sebab coding takde apa pun yang berubah.

    tukar template lain pun, tetap sama.

    hanya bila dah tukar dynamic view, barulah keluar kotak komen tu. masalahnya pula, banyak widget tak kuar. kesiannya normi. kak mia tak tahu camne cara lagi dah nak bantu normi. banyakkan bersabar dan doa minta dipermudahkan urusan kita.

    ReplyDelete
  18. @mia liana
    tu lah pasal kak mia..tak usik pon coding.tp tiba2 kotak komen xmo kluar.
    tak per lah kak mia..moga2 dia oklah tu past nie..guna jer lah mana yg blh dlu.Thanks ya kak mia..:)

    ReplyDelete
  19. Sekarag dah okay kan..
    Tak yah pening2 lagi... =D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...