Breaking News

Jom Menjamu Mata.....

 Assalamualaikum....

Firstly aku nak mintak maaf banyak-banyak sebab dua hari aku tak post entry..Bukan malas tapi faham2lah kat rumah mana ada internet.Biasa aku buat autopublish tapi hari khamis tu aku tak sempat.So, kosonglah entry aku untuk hari  Jumaat n sabtu .Tapi tak per aku bayar hari nie lah.Korang layan gambar makanan yang aku hidangkan untuk korang yer..Gambar jer..makanan dah lama hadam dalam perut..haha.Tengok bukan main lagi anka buah aku possing dengan maggi tomyam dia.Pedas berapi kan kakak...haha
 Nie aku zoom in kali korang meleleh air liur tengok.Hahaha(gelak jhat skit..:)) Memang kaw2lah maggi tomyam dia.pedas sesangat.Sesiapa yang suka pedas tu mmg ok lah.Bagi aku yang suka pedas skit nie..Tak berapa nak layan sangat sebab takut kena cirit-birit plk..haha
 Yang si adik nie tak habis2 ngan nasi goreng cina dia.Bukan main lagi yer possing dik..makan skit jer..Nasib lah makcik nya order air jer leh lah tolong habiskan dia punya..Fresh orange lagi..kelass ko jah..haha.Yang air epal tu adik bongsu aku punya..Aku order apa?Air neslo jer...haha
 Nie kerang bakar BIL aku yang order.Makan skit jer..last2 tolak depan aku ngan kakak aku.Jenuh weh nak habiskan kerang nie.huhu.Akibat dari kerang nie muka aku kegatalan dan menggelupas sebab alergik makanan lauk..huhu.Sedap punya pasal aku layan jer..haha
 Yang nie ikan pari bakar  tiga rasa.Manis, masam dan pedas kot.haha.Aku tahu mkn jer..asal sedap kat mulut aku, semua aku ngap jer...hihik.Aku tak memilih sangat.Kepada sesiapa yang yang belanja aku blh la..haha.(Ada ke orang nak belanja aku..Pikir jap...:))
Yang nie adik bongsu aku punya.Ala2 western gitu.Nasiblah pandai guna pisau ngan garfu.haha..Boleh lah masakan western dia...:)Aku try skit jer sebab tu aku tak boleh komen lebih2..haha


Oklah aku stop kat sini dulu.Lain kali aku tulis panjang2 lagi yer...babai..:)


42 comments:

  1. ala baru 2hari xpublish.ade yg setahun terus tutup blog pon ade..ekeke
    mmg nmpak sedap, tp syg mknan laut sy xmkn sgt.bkn alergik tp sbb dh lame sgt dok tepi laut so cm jemu lak..tp klau Nor nk lanje OK jerrr :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mestilah nnt ada org rindu..:)la igt alergik rupanya dah bosan..huhu.Aikk..klu nor blanja ok jer...pelik nie..haha

      Delete
  2. Megi tu nampk sedap woooooo. Huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap..kaw2 punya tomyam...asli dr thailand..:)

      Delete
  3. Sedapnya tengok kerang bakar tue..tertiba rasa nak pergi makan kerang bakar kt tanjung dawai..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap..licin cik nor kerjakan...glah cr pasti tak kecewa..hihik..:)

      Delete
  4. tgk ikan pari bakar yang xthan tuuuu.... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ye ker?jgn lupa cari yer..sdappp..:)

      Delete
  5. tengok kerang tu...jadi kepingin pula...dah lama tak makan nie he heee.....

    ReplyDelete
  6. wah.. sedapnya mi tomyam tu.. terliur pula.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. malam nie jgn lupa buat sendiri..lagi puas hati..hihik

      Delete
  7. makan kat mana tu cik nor? macam best jer, share la boleh jaa gi try jugak nanti...hhhehhehehee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..jauhlah jaa..buka area KB tp kat Tanah Merah..tp lupa nama kedai tu..sori erk jaa..bukan tak nak share..:)

      Delete
  8. amboi cik Nor...terliur dah ni hah tgk makanan tu semua...hehe..
    sedappp tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik...cian atie...tak pe2 mlm nie atie mask kat umah lagi best dari yng tu..:)

      Delete
  9. perghh...sedap2 eyh nmpk..boleh kasik lapar perut ni..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh..mmg sedap tp sayang smuanya dah habis..:)

      Delete
  10. sodapnya makan2..
    menu boleh tahan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn sdap2 pastu..bayar pon sdap2 jgkla..haha

      Delete
  11. salam =)

    wah..mkn seafood ea..dapnyerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam
      ermm..mmg sdaplah tahan elergik seafood

      Delete
  12. hhhmmmmmmmmm.. kami ni menjamu mata je lah yer.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg btl tu...menjamu mata..sbb smua dah hadam dalam perut cik nor..:)

      Delete
  13. Meriah gayanya cik nor...ada western ada melayu... Cik nor belanja ke tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg meriah..bukan cik nor blanja...sendirian berhad blanja..haha

      Delete
  14. Replies
    1. alamak sori lah shida...kna g cr apa yg ptt sblm msk tdo..:)

      Delete
  15. wah nampak sungguh menyelerakan yg megi tomyam tu....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg menyelerakan...mmg kaw2 punyalah..:)

      Delete
  16. occay, lapar di pagi hari tiba2... ^_^

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. hihik...sori mak dara...jgn lupa mkn ye mak dara...:)

      Delete
  18. saya tak nak tengok saya tak nak tengok..ahaha.. kelaparan menjelma ..

    ReplyDelete
  19. Meggi tu memang nampak menyelerakan, siap ada udang lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mmg menyelerakan kak mia..licin anak buah kerjakan..:)

      Delete
  20. salam akak..lama tak bersua di alam maya..wow bes tu kerang..nyum2..kite kena berpantang sekarang sebab elergik..hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam
      lama tol tak bersua..mana afisya g?igt dah merajuk ngn blog dah...huhu
      ye ker?akak pon sama..tp bantai gak..haha

      Delete
  21. Pergggghhhhh....
    Memang sangat menjamu mata ni kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..saja nak buat AJ lapar serta merta..:)

      Delete