Breaking News

Fresh From Thailand...


Assalamualaikum...

Aku updates juga lah walaupon kotak komen aku masih lagi bermasalah.Certain orang boleh komen.Certain lagi tak boleh komen.Aku dah buntu apa masalah dia sebenarnya.Dok pikir2 kan tak jadi kerja aku kat opis nie.Nie boleh lah nak mengular lebih sikit.Bos tak masuk opfis dia buat design kat rumah.Kalau buat kat pejabat dia tak concentrate sebab banyak sangat gangguan.

Oklah berbalik kepada tajuk entry kat atas dan lihat gambar buah-buahan kat atas tu.hehe.Sebenarnya buah2 mangga dan buah kemior tu aku paw dari kakak aku yang baru balik melawat kakak ipar dia yang sakit kat Selatan Thailand.Alang2 dia beli banyak aku pawlah sikit bawak datang rumah sewa aku.Bukan main banyak lagi aku bawa sedang aku sorang je yanga nak makan.Buah mangga tu bukan satu jenis jer ada 3 jenis rasanya.Ada mangga lemak, siku raja dan cik ana.Best2kan nama mangga2 tu...haha.Kalau tak silap aku mangga ada lagi 3 biji dan buah kemior ada lagi 2 biji.Malam nie habis lah aku kerjakan..haha

Oklah...stop kat sini dlu.Ada cerita best nanti aku post lagi yer.

p/s: tak sabar tunggu hadiah dari hainom OKje..hehe

30 comments:

  1. bestnya dengar nama buah mangga nie haa..nor,buah kemior tu sama dengan buah kundang kan.same jek rupa dia

    ReplyDelete
  2. salam =)

    wahh mangga..lame yaya xmkn mngga..huu

    ReplyDelete
  3. buah ape? kemior? tak pernah dgr.. huhu

    ReplyDelete
  4. eh cik nor..tu buah kundang kan??yg kecik terselit tu...sedapnyeeeee..my feberet fruit tu....nak sikit blh???hehehe

    ReplyDelete
  5. @hatimi tahiruddin
    mmg best..tp tggl sebijik jer lg..hihi

    ReplyDelete
  6. @latifah zainal
    mmg sdap namanya sesedap rasanya..bah kemior tu mmg sama mcm buah kundang tp rasnya berbeza..klu org jerantut dia panggil buah ramunia..:)

    ReplyDelete
  7. @cik yaya
    waalaikumusalam
    jgn lupa beli yer cik yaya..:)

    ReplyDelete
  8. @aisya
    dia mcm buah kundang tp manis rasanya..buah kundang masam..:)

    ReplyDelete
  9. @fiza nss
    bukan buah kundang tu..buah kundang masam nie manis rasanya..:)

    ReplyDelete
  10. @mohd ridzwan abdullah
    blh...kna mai cni la..:)

    ReplyDelete
  11. Sedapnya mangga...peberet ni!..nyum! terliur...hehe:)

    ReplyDelete
  12. @atieYUsof Family
    mmg sdap klu kna yg manis..klu masam..haha

    ReplyDelete
  13. Waa..ari tu balik x beli pun..nakkkk..

    ReplyDelete
  14. Buah kemior tu buah apa yek ? tak pernah dengar....

    ReplyDelete
  15. @sura mohd
    ye ko?sdap kak..manis..:)

    ReplyDelete
  16. @mia kassim
    buah dia mcm buah kundang tp yg nie manis n buah dia besar sy buah kundang..:)

    ReplyDelete
  17. ooh dah pulih dah ruangan komen ni nampaknya...hehe :)

    ReplyDelete
  18. @adzairdawati makdara
    halamak..dah habis la mak dara..:)

    ReplyDelete
  19. @hatimi tahiruddin
    yap..ada dr tlng pulihkan...hihik

    ReplyDelete
  20. Gapo kemior tu cik nor? Dop dapat gambaran hehe...

    Psst....jgn tunggu sangat sangat malu okje.....nanti indah kabar dari rupa ....bendanya biasa biasa aje cik nor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia mcm buah kundang tp dia besar dan rasa dia manis...

      tak tunggu lah akak..saya nak promete blog akak jer..hehe

      Delete
  21. Baru tgk komen orang...hehe..ooo mcm buah kundang rupanya...

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. balik kerja nnt jgn lupa beli...hihik

      Delete