Breaking News

After Jogging 10 Round Kita Makan Nie.....:)


Assalamualaikum

Wah..paginya aku updates blog hari nie.Kalau kerajinan aku datang begini lah jadinya.haha.Kalau kemalasan pulak petang2 dekat2 aku nak balik kerja baru aku updates.Entah siapa nak baca pun aku tak tahulah.haha.Wah..panjang nya mukadimah aku kali nie.Tension pulak orang nak membaca blog aku nie.Orang nak tahu pasal gambar kat atas bukannya nak mendengar ko membebel cik nor oii...huhu

Oklah berbalik kepada cerita kat atas.Korang tahu apakah itu sebenarnya.Itu ialah nasi impit.Kalu kat kelantan femeslah nasi impit nie klu buat sarapan.Kalau kat tempat lain tak tahulah pulak.Aku berkenan nak beli nasi impit nie sebab dia buat cara tradisional.Bukan macam zaman sekarang nie masak dalam plastik jer.Yang nie dia masak nasi sampai lembik.Then bungkus dalam daun pisang.Past tu letak benda kat atas dia supaya dia rata.Lebih kurang mcm tulah pembuatannya.Aku dah lupa dah sebab masa kecik2 mak aku buat macm tu jgk.hihi.Sekarang nie masuk beras dalam palstik then rebus sampai beras tu kembang then angkat dan ratakan guna apa ntah aku pun tak tahu nama dia..hah..Sori ye kawan2.

Tajuk kat atas tak henggat jogging 10 round tu..padahal berlarinya entah brapa round jer.Yang selebihnya jalan jer..haha.Kat mana aku jogging.Kat Kompleks Sukan Panji jer.hihik

Oklah ok stop dulu.Nak pergi rehat dah.Entry nie sepatutnya siap tadi lagi tapi blackout.Nie baru boleh siapkan balik.huhu

24 comments:

  1. hehehe tu la.dh agak dah.larat ker 10 round?ehehe kene lak mkn nasi himpit lps tu...mmm mcm xde makna laa joging tu... :p err berat u baper?berani jwb tak?ekekeke :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...10 round sbb 1 round 400meter jer..haha..mkn dekat2 lunch dah..hihik..alah tak berat mana pon...60kg jer..haha..tipu jer lama tak timbang...dah menjawab ke blom tu?haha

      Delete
  2. nory dah lama tak exercise...

    tu yg badan makin naik skrg ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm...best g jogging..ringan sgt bla kluar pluh.tp tak tahan skit2 badan sbb lama tak exercise..haha

      Delete
  3. akak ni nak berjogging jugak..tp x menyempat..lama dh x jogging..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik nor pon g hujung minggu jer.tu pon klu tak balik kg la na ada kerajinanlah...klu tak tdo kat umah la kak..haha..g jalan2 biar kluar pluh jer kak..:)

      Delete
  4. terkejut kite ingatkan awk betul2 jogging 10 round..baru nak mintak petua..hehe...makan nasi himpit dengan lauk ape tu nor?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...btl jogging tak thu brapa round..jalan laju2 je lbh...nasi impit mkn dgn sambal kelapa dan kuah kacang jer kak..murah kak...rM2 sebungkus..:)

      Delete
  5. wah jogging...keadaan saya x mengizinkan saya untuk jogging sekarang ni...ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..sbln skali farah..haha..tu yg bantai 10round..haha..ye ker?nnt dah ok jogginglah farah..:)

      Delete
  6. hmm... slalu mkn nasi impit masa mkn dengan satay je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ker?nie mkn pagi2...ngn sambal kepala & kuah kacang ..sdap..:)

      Delete
  7. oh..yeke..sya selama hidup makan yg dlam plastik tu ja..ahaha.tak tahu lak ada cara tradisional buat..n biasa makan masa raya o puasa ja..jarang la nmpk org buat breakfast..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yapa ada cara tradisional...lagi best cara tradisional...yang dalm plastik tu express punya...haha..trylah buat bekpes sure hari2 mau..haha

      Delete
  8. rasa sedap kali tuh..nasi lemak wkwkwk o oo bukan ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap sbb tu beli..hihik...tergoda jap..:)

      Delete
  9. mak cik sally pun marah kalau panggil ketupat...dia kata ni nasi himpit...hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ketupat lain lah sally...nasi impit lain...pttlah kna marah..haha

      Delete
  10. selalu jugak jumpa sarapan tu kat KL ni... okje tak kisah buat cara apa pun belasah aje hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ke?cik nor tak kisah jgk tp klu jumpa yg tradisional nak mkn yg tadional punya..hihi

      Delete
  11. wah kuah dia tu pelik sikit....kalau kat sini lontong tu biasalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker?kat sni kuah kacang mcm mkn ngn satey...best..:)

      Delete