Breaking News

Selamat Hari Raya Aidilfitri - Norma Baru


Assalamualaikum..

Walaupun hari ni dah genap seminggu rasanya kita menyambut hari raya Aidilfitri tapi Cik Nor tetap jugak nak ucapkan selamat hari Raya Aidilfitri buat semua pembaca blog Cik Nor tak kira dimana jua berada. Cik Nor susun sepuluh jari memohon kemaafan seandainya ada tersilap kata atau terkasar bahasa sepanjang kita berkenalan di alam maya ini. Mungkin dalam tak sedar Cik Nor membuat korang terasa hati, Cik Nor mintak ampun dan maaf semuanya.

Tahun ni adalah tahun ke dua kita menyambut hari raya dalam norma baru. Rasanya tak janggal sangat kot menyambut hari raya dalam norma baru. Cuma yang jadi janggal bila kita tak dapat solat hari raya beramai-ramai di masjid. Alhamdulillah ..sempatlah juga berterawih di masjid walau hanya untuk beberapa malam.

Persediaan juga tak banyak beza dari tahun lepas. Baju raya recycle mana yang jarang pakai. Tudung-tudung pun sama selongakar dalam almari mix & match supaya nampak baju. Nak berlama-lama kat luar rumah memang tak sanggup dengan ramai manusia mencari kelengkapan berhari raya. Kita bukan tahu siapa pembawa covid dan siapa tidak. Baik kita berhati-hati sebelum dijangkiti.

Juadah pagi raya tetap on. Tahun ni Cik Nor dan keluarga buat gulai umbut kelapa sawit dengan daging lembu tempatan, rendang ayam pencen, acar umbut kelapa sawit dan acar timun. Makanlah korang sampai habis.Haha. Nasi putih jer.

Macam mana persediaan raya korang. Meh la kongsi dengan Cik Nor. Lewat pun lewat la. Rayakan sebulan.

6 comments: