Breaking News

Satu Butang Menyelamatkan Anda Di Saat KecemasanMM Synergy Sdn Bhd, Kuala Lumpur – MMSOS “Panic Button” merupakan aplikasi bantuan kecemasan “Creating Awareness”. Merupakan kempen menanam dan menyemai kesedaran rakyat akan kepentingan aplikasi MMSOS ini, dengan hanya menekan “Panic Button” para pengguna yang berdepan dengan kecemasan seperti kecemasan kes ragut, rompakan, serangan, jenayah harta benda, kecurian kenderaan, kebakaran, pembuli jalan raya, cubaan rompakan, perbuatan yang mencurigakan, membantu dalam memaklumkan ahli keluarga bila berlaku kecemasan, tunda kenderaan, tuntutan insuran, ‘jump start’ kereta, membantu ganti tayar pancit atau rosak dan mengatur ambulan.

Aplikasi ini merupakan yang pertama seumpamanya di Malaysia, kerjasama bantuan ambulan, polis, bomba, hospital atau klinik, laporan jenayah, motor assist dan kaunseling yang mudah diakses.


MMSOS beroperasi 24 jam, tujuh hari seminggu dan 365 hari sepanjang tahun. Pengguna boleh menggunakan perkhidmatan ini pada bila-bila masa dan di mana sahaja ketika mengalami kes kecemasan. Apabila berlaku kecemasan, mereka hanya perlu menekan butang kecemasan dan team SOS Response akan membantu pengguna mengenal pasti dan menyelesaikan masalah yang dihadapi serta mendapatkan bantuan yang terdekat dengan anda. 


Anda sebagai pengguna boleh monitor status anda melalui aplikasi ini. Aplikasi ini dimuat turun secara percuma di Play Store dan Apps Store dengan hanya klik http://bit.ly/2mC6Y03. Kemudian buat pendaftaran dengan memasukkan butiran diri.


Kelebihan Melanggan Aplikasi MMSOS :

• Kelebihan melanggan aplikasi ini, percuma ‘Personal Accident Insurance’ (value worth 50,000).
• Percuma pemeriksaan kesihatan (worth RM365).
• Diskaun 70% untuk ‘Car Tinted’.
• Diskaun 40% untuk pakej percutian ke Marina Island (all in package for 2 person, 3D2N + Dining).
• ‘Special rate’ untuk memperbaharui insuran kereta.
• ‘Special rate’ untuk penyelenggaraan kereta.
• ‘Ambulance fees’.
• Percuma ‘towing’.


Pengenalan aplikasi ini adalah tepat pada masanya, sekali gus dapat membantu kerajaan dan polis memastikan kadar jenayah di seluruh negara terus menurun dan rakyat sentiasa berasa selamat. Ia juga membantu dalam mengurangkan kos bebanan pengguna.

Cik Nor memang rekomen lah kat korang supaya muat turun aplikasi ni sebab banyak membantu di saat kita menghadapi situasi cemas.

11 comments:

 1. wahhh.. terbaek app ni.. baru dengar tentang app ni..

  ReplyDelete
 2. benda2 yg baik wajar di download... br lah berfaedah kan...

  ReplyDelete
 3. Bagusnyaa ada apps gini, membantu ketika kecemasan

  ReplyDelete
 4. tahniah kak..akak dapat header free daripada rabia.Top komentar di blog rabia pada bulan disember ini.

  ReplyDelete
 5. baguslah dah ada apps yang membantu mengurangkan kadar jenayah

  ReplyDelete
 6. bgus ada mmos ni kan..kita tak tau maslh bila akan datang

  ReplyDelete
 7. Bagus ada aplikasi mmsos ni .Saya dah download

  ReplyDelete
 8. Wanita single yang duduk jauh dari mak ayah paling sesuai guna mmsos ni. Dulu time nak balik keja lalu ikut parking senyap sunyi lepastu ramai foreigner memang hati tak tenang je kerjanya, tinggal pulak sorang2 satu rumah. Kalau ada mmsos time tu, lama da install rasanya.

  ReplyDelete
 9. App yang banyak membantu harus lah kena ada hp ni

  ReplyDelete