Breaking News

Syioknyer Tidur....

 Assalamualaikum...

Macam best jer kan tajuk cik nor tulis bulan2 puasa nie.Tambah kalau yang kerja pejabat time lepar zohor memang terasa yang amat sangat mengantuknya.Tak boleh nak tahan langsung.Cik nor kadang sempat terlelap depan pc akibat mengantuk tahap maksimum.haha.Jangan report kat bos cik nor tau..:) Lorr panjangnya pendahuluan, isi kandungan entah bila dia nak masukan tak tahu lah..huhu.Ni pasal kisah kucing cik nor.Malam2 cik nor xder kerja tetiba tengok kucing cik nor nie syok jer tido.Macam penat sangat rupanya.Puasa ke dia?haha.May be kenyang makan kot tu yang best jer landing atas kerusi tempat kami lepak tengok tv.Time nie dia belum kena flash kamera cik nie.Boleh rileks jer dia...Kan tengok apa jadi jap lagi...:)
Hah..tu dia lepas kena flash kamera cik nor dia berkalih sikit.Tapi yang cik nor nak marahnya dia still layan tidur tak bangun2.Macam tak der apa2 berlaku.Nak tahu dia bangun pukul berapa.Dia bangun sama2 ngn kitaorang bangun sahur.Malam tu memang dia tak bangun langsunglah gamaknya.Nie lah yang buat mak cik nor marah, bela kucing untuk mainan jer.Tikus beranak pinak dia buat tak tahu jer.haha.Tengoklah bulu dia cantik bukan jenis kucing yang lasak.haha.Haishh...kalaulah cik nor boleh tidur macam dia kan best..:)

p/s:Makin dekat nak habis puasa nie, makin lemau n mengantuk...maka penyakit 'M' pun datang la...huhu

54 comments:

  1. Kak, sy bukan lepas zohor, sampai2 opis pn, aura ngantuk dah sampai.. hahahaha

    ReplyDelete
  2. macam dlm iklan whiskas tu lah.. tikus bawa rindu bergelek dpan dia pun boleh tak layan.. kucing sy mcm tu lah.. 2 ekor mcm tu.. ingat makan je.. haish..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang mcm tu la..haha...tu lah pasal aisya..time makn mesti dia igt punyalah..haha

      Delete
  3. hehehe..tangkap lentok erk..

    ReplyDelete
  4. kesian kucing tu kepenatan.. biar ajelah jangan diganggu tidornya.. selamat tido nor.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. penat bln kerja pon...haha..eh..apa hal plk ucap selamat tdo kat saya..haha

      Delete
  5. kucing zaman sekarang ni manja.. tikuskat depan mata pun boleh jadi sahabat.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal aiza..bela utk main jer..hihik

      Delete
  6. sama je kucing lia.. tidur je memanjang ... hehe

    ReplyDelete
  7. alahai, jeles pulak tgk kucing ni tidur ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..ngan kita2 rasa nak tdo..:)

      Delete
  8. jeles tengo kucing tu tidur yek...hehe

    ReplyDelete
  9. Bersih jer bulu kucing cik nor nie..;)
    A'a la cik nor dekat nak habis posa nie mmg rasa lemau sangat.. nie pn dok ketuk keyboard pn rasa mcm nak terlelap dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaha..bersihlah farah..anak buah asyik dukong kesana kea mari..haha
      tahu xper farah..cik nor lbh kurang mcm farah lah jgk..:)

      Delete
  10. betul tu..dah hujung2 ramadhan ni..jadi makin malas pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. igtkan cik nor jer yg macm tu..rupanya ramai..:)

      Delete
  11. kita selalu kat kat pej. ngantuk macam tghri..pukul 12 cmtu..pernah jgk layan tido..buat ignore je..hehe
    kucing kta pun sama..bangun time orng shur..masuk tido awal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal mimie...tahan menguap jer kerja..huhu

      haha..mmg mcm tu kot bulan puasa nie..haha

      Delete
  12. sama jer mcm kucing shaila..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..spesis kucing yg sama shaila..:)

      Delete
  13. ya Allah seronoknya dan asyiknya dia tidur... tiba2 teringat bantal dan tilam kat rumah pulak ni...he hehe...Cik Nor ni saja tau...lagi tak sabar nak habis kerja untuk hari ni...cepatlah 4.30 ptg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..cik nor saja nak menggugat iman farah..nak tahu kuat ke tak penangan tdo farah..haha..tu lah pasal...nak blik kg nie..:)

      Delete
  14. perghhh...siap meringkuk lagi badan tu...sejuk !

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal sally..jeles tau cik nor tgk..haha

      Delete
  15. Assalammulaikum...cik nor,

    mula2 mselim3 baca tajuk..."syoknyer tidur" ingatkan cik nor kita yg tidur sekali... KUCING...hehehe

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam...

      mana blh mselim..cik nor kerja la...kalau tak kerja mmg join skali...haha

      Delete
  16. jaa time keje mmg sokmo jer nk terlelap cik nor. ngantuk betul keje bila pose ni..... huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita jaa..mengantuk jer kerjanya...huhu

      Delete
  17. kucing betina?? hu3 kucing ni mmg byak pn tido =) time puasa je kot rsa mngtuk, samalh sy time kerja pn mgntuk, nk2 kalau krja kt pjbat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...haha..thu tak per...mengantuk sgt2..:)

      Delete
  18. comelnye
    cantik bulu dia
    gebu!
    kucing yumida kaler putih
    olwes nak cari gaduh ngn yumida je..hikhik
    nanti rindu kat diorang
    balik kpg 2 minggu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks...owh ye ker?knapa tak bawak balik kg?hehe
      yumida tinggal kat mana time yumida balik kg?

      Delete
  19. Sedihnya, kucing saya dah tak balik sebulan lebih dah. Ke manalah dia pergi. Harap-harap raya ni baliklah dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker?di jejalan jer tu kot...insyaAllah raya nie dia balik la..:)

      Delete
  20. eee.. geramnya tgok kucing tuhh... rasa mcm nak belai2 dia.aahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. zulaiqa nak ker?nnt akak bagi sekor..umah akak raami kucing..smua bulu mcm tu..:)

      Delete
  21. suka kan tengok kucing tido.. kdg2 rasa nak join sekali.. hihi^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal deno...syok jer dia tido..:)

      Delete
  22. hehe..mls dier nk lyn cik nor..
    tdo lg baik dier kate..^,^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,..mmg pon..cik nor slalu kacau dia..:)

      Delete
  23. hehe biasa la tu cik nor kucing zaman sekarang dah tak makan tikus lagi dah...diorg dah modern..wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mmg pon..bela buat mainan jer..:)

      Delete