Breaking News

Bulan Puasa Punya Cerita..:)

 Assalamualaikum

Gambar lala kot nie.cik nor pon tak berapa kenal sangat nama nya.Nie bulan puasa punya gambar tapi cik nor baru bluetooth dari tel kakak cik nor.haha.Lala nie dah lama dah hadam dalam perut cik nor.Harap maklum yer..haha.Lala nie masak paprik best tau.Buat kasi pedas, perghh..mengalir air mata juga air hidung..haha..:)
Yang nie pula tak tathu lah orang panggil apa.Kupang ke lokan ke cik nor tak berapa tahu sangat.Cik nor tahu ngap jer.Dah masak ngap jer lah kerja cik nor..hihik.Mana cik nor dapat semua ni?Kalau tak silap tepi jalan nak g pantai irama rasanya.Dekat area Tok Aman Bali Beach Resort.Yang dok Kelantan mesti tahu tempat nak beli benda2 kat atas tu...Gerenti fresh..:) Sebenarnya cik nor ikut kakak cik nor nor g beli ikan segar kat Tok Bali.Bosan tak tahu nak buat apa tu yang cik nor mengikut dia beli ikan2 fresh.Last2 penat giler balik sebab kol 4.00 ptg baru sampai umah.Padan muka sapo suruh cik nor ikut..:) Masa ambik gambar nie abang ipar siap perli lagi "korang nie dok kl or dok Kelantan, siap ambik2 gambar bagai".haha.Apa cik nor kisah..yang penting boleh buat modal dalam blog jadi la..haha


p/s:Tahniah Kelantan menang malam tadi..:)

36 comments:

  1. Bukan lala rasanya tu. Yang kupang tu betullah. Tapi, kalau tak biasa makan, orang cakap boleh sakit perut juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh..ye ker?thanks btl kan..hehe..Cik nor tak blh mkn kerang sakit perut..:)

      Delete
  2. kupang ? mama tak makan cik nor.. hihi..

    ReplyDelete
  3. cik nor..gambar 'etok' takde ke..share la info tu juga :)

    p/s: Maaflah, farah ni ic je 03, tp sebab membesar di subang jaya, mungkin cam tak cam je etok tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat nie tak der lagi farah..InsyaAllah klu ada cik nor share..:)

      p/s: Tak per cik nor faham, cik nor nama jer dok kelantan tapi ada juga bnda yang ada kat kelantan yg cik nor tak knal..hihik

      Delete
  4. saya suka jugak lala ni,kupang tu rasa tak pernah makan lagi kot.
    tapi paling feveret siput sedut,hehee "tiba-tiba" ^_^

    ReplyDelete
  5. iqa penah dtg pantai irama tu. best sgt

    ReplyDelete
  6. ooo..org sana panggil lala
    kat sini panggil lokan
    sedap lokan ni..masak rebus..huhuhu
    air rebusannya manis la nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo...mmg manis..tapi klu yg elergik tak blh mkn..:)

      Delete
  7. saya makan lala je.. sedapnyaaa.. :)
    *kalau kena pada orang yang pndai masak*

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo...sdapkan mimie:)

      *saya tak pandai masak*

      Delete
  8. deno seafood kurang.. lala, kupang atau kerang lagi tak makan... satu family tak makan jenis kerang2.. huhu

    ReplyDelete
  9. Seafood ni favorite kita..memang kejap aje habis..

    ReplyDelete
  10. hehe..geram tgk lala tu.. chot hantu lala... kalau dpt mkn mmg lalalala jwbnya..suka hati

    ReplyDelete
  11. seafood aiza kurang sikit.. sedap ke cik nor?

    ReplyDelete
  12. favourite! tp lala tak berapa minat sgt..
    gmbr 1st tu kupang kot.. sebab ktorg kt sini panggil lain.. yg 2nd tu rasanya lala dan lokan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak tertukar ker?thanks sbb btl kan aisya..:)

      Delete
  13. didiey kureng ckit mkn makanan yg ada cengkerang2 ni (cengkerang ke org panggil??)..lala, kupang ke didiey kureng ckit lah

    ReplyDelete
  14. dah lama x mkn lala. sedap diratah aje..

    ReplyDelete
  15. Sedap....tapi dah lama tak makan...

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. haha..akak pn..tapi mkn jgk..gatal..:)

      Delete
  17. Sedap tu cik nor .....kat KL nak makan kena gi maba pun tak tau.....hehe tgu balik kg le

    ReplyDelete
  18. ni kupang dgn lokan..terus terbayang masak lada..nyum3..sedap2..dlu pnh mkan smpai bertambah nasi =) sedap2..lokan 2 berat dengan cgkerang je..xmcm kupang..kalau timbang kilo..hu3 cm xberbaloi je

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mmg fais peminat kupang ngn lokan erk?dah suka beli jer la..haha

      Delete