Breaking News

Selepas Raya....


Assalamualaikum...

Biarlah raya dah masuk 2 minggu tapi cik nor tetap nak cerita pasal hari raya gak. Harap jangan marah yer..haha.Alahai kecik jer kan gambar yang cik nor snap nie. Gambar nie cik nor snap atas kereta jer.Masa nie cik nor dok atas flyover nak g Pangkal Meleret. Kakak cik nor slowkan kereta then cik nor tukang snap kan. Memang tersangat professional kan?haha.

Apa yang cik nor nak tunjuk sebenarnya?Tu hah nak tunjuk jalan jem jer.Itulah keadaannya.Keadaan nie berlaku pada hari raya ke-3.Masa nie cik nor dengan kakak cik nor hantar mak g klinik untuk kali ke-2.Ingat balik nak lalu jalan yang jem tu tapi kesian mak pulak yang tak berapa sihat.So, kakak pilih untuk lalu jalan shortcut.hehe..Nak ke kampung cik nor banyak shortcut.Tak perlu bimbang kalau jalan jem.Tapi kalau jalan shortcut faham2 jer lah...jalan dia tak berapa nak elok.huhu.

Cik nor tak tahu orang nak g mana.Nak g beraya or nak balik ke tempat kerja balik.Oppss..lupa nak cakap.Nie jalan Kota Bharu-Kuala Krai.Jalan utama ke mana2 destinasi dari Kuala Lumpur.Kalau yang guna gear manual memang masak lah..huhu.Cik nor memang tak bawak keluarlah kereta kalau jem macm nie..haha

Ok..cukup untuk kali ini.Jumpa next entry...



36 comments:

  1. Replies
    1. btl tu...tp klu kelantan mmg jem truk dari biasa..huhu

      Delete
    2. so, klu nak kawen jgn cr org kelantan..nk blik kg time raya ssh..jalan jem...hahaha

      Delete
  2. mama drive manual cik nor, memang masak lah... kekadang sampai mengigil kaki mengimbang clucth tu..
    selamat hari raya cik nor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguslah mama..cik nor bawak auto jer mama tu pn terkial-kial..haha..nak bandar pn tak reti lagi.haishh...:)

      selamat hari raya mama..:)

      Delete
  3. nasib baik kereta auto.. kalau manual lenguh la kaki&badan.. tahun ni aiza tak balik kampung, beraya di KL memang langsung tak jam.. sebabnya orang bandar ramai yang balik ke kampung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal aiza..klu mana xthu lah macm mana..huhu..wah bgusnya..best ronda2 kl org smua blik kg..:)

      Delete
  4. wah panjang kereta api tu..hihi...
    mesti malam sampai.rumah..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik nor tak ikut jaln tu..cik nor ada jln shortcut..hihi

      Delete
  5. jammed sgt tuhh..kak nor pon sempat tdo siap dibuai mimpi nk smpi uma hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg smpat sngt..nak jln just lps break xpayah tkan minyak..haha

      Delete
  6. Kalau bukan perayaan pun jammed inikan lagi ramai org balik kg cik Nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaln nie jem time raya jer kak...time tak raya nak bawak tekan minyak brapa pn tak kisah..hihi

      Delete
    2. oooo...so mmg penuh le anak tempatan balik raya tu...
      Belum sempat buat entri ke c Nor!

      Delete
    3. yup...anak tempatan balik beraya...mals nak buat dah kak..haha

      Delete
  7. jem 2 perkara biasakan kalau rayakan cik nor....nsib baik ada shortcut kalau tak jenuhlah menunggu..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu ikhwan...tu lah pasal..klu tak masak cik nor dalam kereta..:)

      Delete
  8. Kelantan memang selalu jem kn musim perayaan.Sebab tu da jrng blk sane time raya.Dulu selalu jgk blk raya haji.Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..mmg kelantan ramai rakyat jelata..past tu smua rakyat kelantan guna kereta..haha..owh..sha ada saudara kat kelantan ker?

      Delete
  9. sebab tu mun suka bwak auto..hahaha

    ReplyDelete
  10. nasib baik time akak balik x jem..selamattt..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nasib baik kak..klu tak msk akak..:)

      Delete
  11. hu3..pntang btol sy bila dalam keadaan jem tanpa roti :D hu3 sungguh mmbosankn..tp nk bt mcm mn..mmg dh xboleh lari dh dri jem..kecian mereka yg kena lalui jem cmni

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi fais..pantang tu..nak buat mcm mana..dah jem tak blh nak elak dah...huuhu..sabar jer la..:)

      Delete
  12. hari org dah nk blk.. sop pun lalui jem hri tu

    ReplyDelete
  13. mmg time raya masalah yg sama je kan..jem! berjam2 la tersangkut.Hway utara selatan patut balik dr Kedah ke Perak dlm 4 jam sampai tp bila jem amik masa sampai 8 jam nak sampaiumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm...lumrah time raya k.ina..terima jer lah dengan rdha..:)

      Delete
  14. Mmg masak klu yg guna manual..nasib baik guna auto tp cepat abis minyak lah...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg masak la kak mia...sabar jer la...huhu

      Delete
  15. jalan kalau time raya mmng akan jem.. tu xleh kata apa dah..

    ReplyDelete