KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, August 29, 2013

Jom Makan Buah-Buahan Tempatan


Assalamualaikum

Maaf banyak2 coz cik nor lambat bersiaran hari nie.Cik nor tak der mood sebenarnya.Kenapa?Semalam balik kerja tengok cover tayar kereta cik nor empat2 kena curi.Semua dah jadi hitam macam tayar spare.Tak suka.Orang yang curi tu jahat sangat.Berapa sen sangat lah dia dapat kalau jual cover tu..huhu

Ok tinggalkan cerita tu seketika.Berbalik kepada gambar kat atas tu.Semua orang tahu tu buah manggis.hehe.Buah manggis tu cik nor dapat dari pokok belakang rumah cik nor jer.Nasiblah kakak cik nor beli tanah belakang umah mak cik nor.Adalah sebatang pokok manggis kat tanah tu.Bolehlah kami adik beradik makan puas2.Kalau tunggu orang kampung bagi jer lah..huhu.Dulu tepi rumah cik nor ada sebatang tapi ayah dah tebang masa renovate rumah tempoh hari.So, dah tak der lah pokok manggis tempat cik nor bergayut musim buah manggi masak.haha

Tapi tu citer masa muda remaja.Kalau suruh sekarang harap maaflah cik nor makin muda remaja.Dah tak berapa nak larat bergayut macam dulu lagi.haha.Best kan kalau ada kebun buah-buahan.Time buah-buahan masak syok jer g kutip buah-buahan tersebut.Saper2 ada kebun buah-buahan jangan lupa ajak cik nor kalau buah-buahan dah kat kebun anda dah masak..hehe

p/s: bos still outstation syok jer cik nor layan internet hari nie..:)

60 comments:

  1. ape pnye orang daa pegi kebas cover tu, pfft..

    # oumm.. paly minat tembikai <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah paly..mat ganja punya kerja rasanya..huhu

      #mesti selalu minum jus tembikai nie...hehe

      Delete
  2. isy2, sakit jugak hati kalau tetiba tengok tyr dh kena mcm tu.takde keje lain dah nak curi tyr org.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal sarah..kerja malas thu nak curi barang org jer..huhu

      Delete
  3. buat manggis...my favourite....rim hilang tu mesti budak-budak nakal yang tak der keje nak buat....
    tu yg pakai rim biasa jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker kak? entahlah kak .mungkin mat ganja kot curi..huhu

      Delete
  4. lepas raya ayah selalu bawak balik durian.. huhu berpesta durian kat rumah


    Entri Baru Update: BFF Ke 200

    ReplyDelete
  5. wah boss outstation yer... berjimba giteww... Farah x makan manggis... makan tapiii tak berapa nak suka...he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...skali skala jer farah..:)
      rugi lah farah..cik nor klu ada sebakul..habis sebakul..haha

      Delete
  6. zaman sekarang ni sume bnda pon org nk kebas. ish3. sedapnyaaa manggis, lama tak makan. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal...melampau...huhu
      sha jgn lupa balik kg..mesti musim buah skarang..:)

      Delete
  7. Nad pun suka buah escpecially mangga nyumnyum :)

    ReplyDelete
  8. wahhh..sedapnya..anak akak si Along suka sangat ngan manggis ni...minta skittt..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh...ye ker kak?kna balik kg kak..skarang musim buah maggis kat kampung..:)

      Delete
  9. Ya Allah kesian cik Nor...sabar ye pasal cover tayar tu..InsyaAllah ada rezeki beli lain...
    sedap manggis..suka makan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar jer lah atie..InsyaAllah..aamiin..
      samalah kita atie..:)

      Delete
  10. Aishhhh...org cam tu pun ada jugak!

    ReplyDelete
  11. adoi! sape yg curi tu...mmm...bak mai sikit maggis tu! lama x makan..selalu skrg jual alahaii..kecik je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahla sally..klu jumpa orgnya cik nor nak lempang laju2..huhu
      ambik jer lah sally..hihik

      Delete
  12. muahaha.. sedapnya cik nor, bak mai sekilo bagi mama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambiklah mama..cik nor bagi free jer..hihik

      Delete
  13. Dusun buah atok farah kat perak.. tungg musim boleh la p cik nor.. ;)

    ReplyDelete
  14. eee..sedapnya buah manggis tu. nak boleh? iqa lama tak makan da.

    ReplyDelete
  15. adush...
    cantiknyer isi manggis tu..
    perut kene get ready nk makan tu.

    ReplyDelete
  16. bossss! cik nur curik tulang! hahaha

    sedapnye manggis tu..lama dah x mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. haish..jgnlah report yumida..haha

      ambikla yumida..hihik

      Delete
  17. Kena curik empat2x tuu.??! :O
    ishh, jahat laa pencuri tuu..

    Manggis oo manggiss...
    eiqa suka gile gilee dgn manggis..
    dah laa warna purplee >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...mmg tersgt jahat..huhu

      amboi..minat purple ke eiqa.?.:)

      Delete
  18. Wow manggis. Best2x. Lagi best kalau ada pokok buah manggis, hari2 kutip pastu mam. Fresh lagi kan.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. umah cik nor ada sepokok..hari2 dok kutip.hihik..btl tu tiey fresh..:)

      Delete
  19. Sekarang musim buah kan? Rumah elie pun penuh buah manggis dengan rambutan, family bawak dari kampung! Selamat makan buah! hhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan?hehe...selamat mkn buah jgk elie..:)

      Delete
  20. erkk..xslamat la org yg curi 2..xptt..lpas ni tukar sport rims la c.nor =) bru cun..tepi rumah sy ada pkok mggis..msak ranum lg 2..mai la dtg kerteh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pn..huhu..InsyaAllah..tp bkn dalam masa terdekat la..huhu...Mak aii jauhnya fais..hihik

      Delete
  21. tahun nie buah rambutan tak menjadi pulak kat kampung..mybe sbb banyak dahan2 yang dicantas dan tumbuh yang baru...tengoklah tahun depan..tapi tetap sukakan buah2 tempatan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ker?dia marajuk lah tu..macam pkok mangga cik nor la..sebb kna cantas..nie baru dia berbuah balik..huhu

      Delete
  22. manggis oh manggis.. sedapnye ya Rabb. manis, kadang2 rasa kelat pon ada..

    tp payah nak dapat sebab x de kampung. uwaaaa..

    btw salam ukhuwah dr nanie.. bru first time jejak terus komen. SUKA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker?tak pe lah..bnyak dah jual kat tepi2 jalan sekarang..huhi

      terima kasih..:)

      Delete
  23. lasak betul akak ni..skang xyah gayut lagi kak..kait je guna galah..lama pulak tak makan manggis ni.susah nak jumpe musim kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..masa budak2..skarang dah tak larat nak gayut mcm dulu dah..haha..
      sekarang musim manggis kat kelantan..:)

      Delete
  24. kak mia memang suka manggis... sedap..

    ReplyDelete
  25. Dah lama tak makan manggis ni. mengidam pula tengok gambar manggis ni.

    ReplyDelete
  26. hari tu blik kg smpat gak merasa mggis buah baru.. hehe.. sdap mggis.. bnyk khasita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..rezeki anak yg coming soon tu..:)

      Delete
  27. Sedapnya manggis tu cik nor...lama tak makan manggis... musim ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..kna bli lah kak..:) yap musim manggis kat kelantan sekarang..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...