KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, September 15, 2011

CuKai prepaid 6% diTANGGUHKAN???



     Bru nie heboh bila kerajaan mengumunkan tax 6% dikenakan ke atas smua kad kad prabayar yg ada diMalaysia.Aku pon naik gelabah gak bila dgr pengumuman tu.Al-maklumlah aku nie kaki topup jgk...ye lah seminggu sepoloh hengget ko.Ko mampu ker?Aku lgi lah tak mampu klu ko tak mampu...haha....try lah korang bayang kan klu sebulan brapa aku habis.Klu dulu beli RM10 tak der dah sen kat blakang.Nie klu ada tax ada 60 puloh sen plak kat blakang mcm beli bajulah plk...huhu.Klu 10.60 darab 4.....jawapannya=42.40....2 hengget 40sen tu klu aku wat beli sarapan pagi dah 2x aku blh beli...klu nasi tu harga dia RM1 la...hehr
       Bila aku dgr kerajaan buat pengumuman balik pasal penangguhan tax nie lega skit rasa hati nie.Klu tak hari2 dok pk mana lah nak cr duit lbh nak biayai smua bnda kat atas dunia.huhu.Aduh pelik jgk aku bila dgr slogan Rakyat Didahulukan.....tp bla prepaid dikankan tax bukan rakyat didahulukn...tu rakyat dpaksa membayar  cukai kpd syarikat2 telekomunikasi yg dah kaya raya.Inilah yg dkatakan....yg miskin lgi lah bertambah miskin....yg kaya menjadi smakin kaya.Ini mmg tidak adil sama skali...huhu.
       Cuma satu jer yg aku pinta moga Allah selalu murahkan rezeki aku...aamiin...
Oklah dah panjang jgk aku membebel kat blog aku ni.Lian kali aku tulis lagi walaupon blog aku nie tak sehebat blog org lain.Tp nie lah blog aku yg lahir dari hati aku sendiri.sekian .Adios...babai...muahhhhh

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...