KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, September 22, 2013

Alexa Traffic Ranks#01


Assalamualaikum

Amboi cik nor, orang check alexa traffic ko nak check gak.Faham ke idok tak tahu lah tu..haha.Siap printscreen tu.Kalau ranking dunia memang jauh ketinggalan lah.Memang sangat2 sedih nak masuk raking dunia.Berangan jer yang boleh cik nor..haha.Kalau ranking malaysia cik nor boleh senyum kambing coz termasuk dalam ranking 2k gitu.Nampak benor blog cik nor tak se glemer seperti yang disangka..haha

Cik nor bukanya faham ada anak panah tu ke bawah n ke atas.Kalau ada sesiapa yang faham pasal Alexa traffic nie bolehlah bagi penerangan kat cik nor yang blur nie..haha

Oklah tu jer nak share petang nie..babai..:)

p/s: Nak cepat punya pasal tertinggal beg baju kat tangga rumah kat kampung..hehe

46 comments:

  1. apapun, tahniah buat cik nor... mama pun tak faham apa kebenda alexa ni, tapi poyo.... nak letak jugak kat blog mama... hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mama...haha..layan jer mama janji org lain faham apa yg kita ltk..hehe

      Delete
  2. Alexa tu ala kira2 rank blog kita jugak la, setahu sy.. Stahu sy pngunjung yg pkai Alexa trafik dlm searching engine boleh rate blog org jugak. (Sbb sedara ada pkai search engine mcm tu).

    Tp sy pun cetek jugak ilmu perihal ni. Sbb msih nk fokus dgn kualiti pnulisan drpda ranking.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ker?thanks ya bg penerangan kat cik nor..:)

      Delete
  3. sy tak check sebab tak faham benda ni. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..bgus tu aisya..baik tak payah jer..klu check tak thu apa gak mcm cik nor..haha

      Delete
  4. Ok la tu, Muz baru check. Lagi terpelanting jauh ke belakang..Kekeke :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ker?insyaAllah...akan maju ke depan suatu hr nnt..:)

      Delete
  5. fizi ada jga nk cek tapi x cukup masa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dah check jgn lupa share kat blog yer..hehe

      Delete
  6. wow.. tahniah.. pha is punya rank dlm 4k lebih lagi.. hmm..

    ReplyDelete
  7. aiza pun tak faham sangat.. tapi saja-saja je pasang.. hehe..

    ReplyDelete
  8. saya takmau check sbb confirm jauh sangat angka tu.heheh

    ReplyDelete
  9. Pernah check jugak. Tengok yg rank ja. Yg lain tu kurang paham. Hehe.

    ReplyDelete
  10. Tahniah cik Nor. banyak juga tu :)

    ReplyDelete
  11. Tahniah la cik nor. Saya tak guna pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..tak per..bkn ada apa pn..hihik

      Delete
  12. Tahniah !!! ok le tu, blog kak mia masih jauh lg nak mendaki...huhu

    ReplyDelete
  13. bounce rate bermaksud kadar loncatan ke blog lain.
    kalau kadar loncatan 39.5%, bermakna sangat bagus.

    jemput join segmen rakan blogger cikguzamrud
    http://www.cikguzamrud.com/2013/09/segmen-rakan-blogger-cikguzamrudcom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ...ye ker?thanks for explainantion..:)

      Delete
  14. Hebat dah tue cik nor.. keep it up yer.. =D

    ReplyDelete
  15. tahniah..fiza pun x fhm sgt sbb x gune mende nie...

    ReplyDelete
  16. saya punya beribu-ribu lemon lagi....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper...cik nor pn masih perlu mndaki dgn lbh gigih lagi jugak...huhu

      Delete
  17. Okje pun bukannya faham hehe...apa pun Tahniah!

    ReplyDelete
  18. Sesuatu utk dikongsikan tentang ranking alexa di http://www.myfizwan.com/2010/04/seo-tips-tingkatkan-ranking-trafik.html

    ReplyDelete
  19. ok la ni =) pencapaian terbaik dah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...