Breaking News

Sinopsis Novel Sejuta Nafas CintaMu - Kay Delaila

 


Sinopsis Novel Sejuta Nafas Cintamu

Deni 'perjuangan', puteri Manis tekad mendekati playbuaya tersohor, Luzman. Lelaki yang langsung tidk dikenali secara peribadi. Demi ego mahu menakluki si gadis sebutan ramai. Luzman tekad mahu menjadi yang pertma menakluki Puteri Manis. Pertemuan pertama di tempat songsang.. Usai segalnya, tiada pertemuan kedua lagi! Itu tekad Puteri Manis.

Saban tahun, Luzman mencari Puteri Manis yang berjaya ditaklukinya. Dia jatuh Cinta. Malangnya pertama dahulunya, gadis itu menutup separuh wajahnya hingga sukar untuk dia jejaki. Lapan tahun bertlalu, Luzman tidak pernah putus asa sehinggalah dia bertemu gadis berhijab. Luzman yakin itu Puteri Manisnya..

"ohh Maaf. Nati, katakan pada isteri awak yang awak telah menyelamatkan seorang perempuan dari tersungkur di lantai, Tak lebih dari itu." kata Aufa. Luzman tertawa kecil. Lucu! Pandai Puteri Manis berlakon selamba seolah-olah tidak mengenalinya.

" Janga risau. Saya bagi tahu umi saya, yang ini ciuman bakal menantunya. "Betul, kan?" soal Luzman terus terang. Dia tak mahu berkias. Dia tak mahu ambil masa berfikir. Inilah gadis yang ditunggu-tunggunya. Cukuplah dia kesal lapan tahun lalu. Kini tanggungjawabnya depan mata. Nikmat bersama Aufa bertahundahulu buatkan dia tak mampu lupakan.

" Tak baik menipu. Tak cium bau syurga", ucap Aufa tanpa memandang Luzman yang mengiring badanya, memnadang tepat ke arah Aufa.

" Saya cakap perkara yang benar..Dan bau syurga di depan mata saya ialah paling kuat baunya buat saya nak cium untuk melepaskan rindu. Sya rindu awak, Puteri. Awak puteri Manis saya, kan?" soal Luzman cukup manis.

Aufa terus berpaling. Wajah Aufa berubah. Air liurnya terasa berpasir, Khilaf lama sememangnya merantai diri. Terus Aufa mahu berlalu pantas.

Nur Aufa Alia  panasaran..Lelaki silam mengerjanya sedang dia sudah bertaubat dan berjaya dengan kerjayanya sebagai pereka kasut dikenlai. Dan, apakah sebenarnya berbaloi:perjuangan", lapan tahun yang lalu oleh Aufa aka Puteri Manis ini?

" Kau tak akan terlepas Puteri..You will be mine soo:. - Luzman

" Calon suami Ufa, perlu khatam al-Quran depan nenek. Dia perlu mengimamkan sokat wajib selamat 44 hari disini. Dia mampu mengupas dan berdiskusi tentang adab dan tangunggjawab suami dan isteri dalam Ialam dan akhir sekali ikhlas menyayangi Ufa tanpa mengharapkan balasan." - Aufa

Nak cari novel preloved jangan lupa cari Cik Nor ..


1 comment: