Resepi Air Bandung Selasih
Resepi Air Bandung Selasih
Bahan-bahan :
1. Perisa ros
2. 1 tin susu pekat
3. 1/2 tin susu cair
4. Biji selasih ( ikut banyak mana korang suka tapi pasti korang rendam dahulu supaya ia kembang.
5. Air masak
6. Ais kiub
Cara-caranya:
1. Masukan lebih kurang 5 sudu makan perisa ros ( anggaran untuk 1 jug), susu pekat, susu cair dan air masak. Kacau sehingga sekata dan rasa kemanisan mengikut citarasa korang.
2. Setelah semuanya sekata dan secukup rasa boleh lah dimasukkan biji selasih yang telah direndam tadi.
4. Akhir sekali bolehlah dimasukan ais kiub dan sedia untuk dihidangkan.
Hari raya ni boleh lah cuba resepi ini untuk dihidangkan kepada tetamu. Selamat mencuba.
buka puasa minum bandung selasih pun okay gak..
ReplyDeletedpt air bandung je pun dah cukup memuaskan
ReplyDeleteSedapnya sirap bandung biji selasih..lama tak buat..eh..weekend ni nak cari la
ReplyDeletebuka puasa sesekali dengan air bandung perghhh sedapp
ReplyDeletetak penah tak mengecewakan. memang pilihan kami jugak ni ^_^
ReplyDeleteTime macam ni...terbaca pulak post ni..aduhhhhh..dugaan sungguh
ReplyDeletesedapnyaaa cik nor...malam2 pun boleh terliur ni...
ReplyDeletedapat seteguk ni terus kenyang ;-)
ReplyDeleteWahhh sedap tu..
ReplyDeleteselasih pun sedap
ReplyDeleteSalam Ramadan untuk Cik Nor. alahai sedap nampak, tapi Qekra tak boleh start buka tu ambik yg susu2 mcm ni. rasa loya.
ReplyDeletemudah buat sedap minum.... best ni
ReplyDeleteSedap nyaa
ReplyDeleteterliurnya tengok air bandung selasih tu
ReplyDeletefeveret aida ni.
ReplyDeletetapi tu la, izzat tak minum.
kata nyer dlm sirap ada berudu!!!
kembang tekak nak minum tauhu hu hu hu...
bertuah punyer anak!