Breaking News

Makan Malam


Assalamualaikum..

Esok kan cuti, malam ni boleh la tidur lewat sikit. Hehe. Tu pun kalau mata tak layu awal. Kalau layu awal harap maklum lah yer. Sebelum apa-apa baik update blog dulu. Mana tahu kot-kot peminat setia datang membaca blog Cik Nor ni. Hehe.. verangan jer laπŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€. Apa-apa pun selamat menyambut hari Wesak buat penganut-penganut agama Buddha di seluruh Malaysia.

Sekarang ni Cik Nor jarang makan malam. Bukan diet tapi menghadkan pengambilan nasi diwaktu malam. Sebelum ni Cik Nor pernah makan nasi 3x sehari. Pagi, tengahari dan malam tak pernah miss makan nasi. Sekali tengok sebulan...badan macam di pam-pam. Masa tu memang tak boleh cakap apa lah. Memang makan masa jugaklah nak turunkan balik. Nangis Cik Nor cakap ko😒😒😒

Untuk elak kan badan macam di pam-pam Cik Nor skip makan nasi pagi dan malam. Sarapan pagi Cik Nor cuma se mug susu panas dan 2 keping roti putih atau wholemeal. Antara 10 pagi hingga pukul 12 tengahari Cik Nor memang prepare biskut kat pejabat. Pukul 1 petang baru Cik Nor makan nasi.

Malam Cik Nor minum air cereal macam kat dalam gambar kat atas tu. Cik Nor pilih cereal jenama Gold Choice. Selain harganya yang murah rasanya dia sedap dan memikat hati Cik Nor untuk terus menjadi pengguna produk dari Gold Choice. Orang kata minum cereal malam-malam boleh menyebabkan gemuk. Betul ke? Cik Nor ambil cereal bersama roti atau biskut sayur.

Nak kata Cik Nor kurus tu tak lah. Nak kata gemuk pun tak jugak. Hihi. Yang penting sihat sokmo. Malam-malam korang makan nasi tak? Kalau balik kampung mak masak sedap malam pun Cik Nor makan jugak.hehe


8 comments:

  1. Huhuhu lea memang nak kena nasik jugak cik nor... Kalau tak mula la perut ni semacam jerk rasa..

    ReplyDelete
  2. kalau balik kg tu pantang mak masak..makan sokmo kan..hehe

    ReplyDelete
  3. Kalau mak masak mmg xleh nk diet punya. Takpe. Balik umah diet balik. Hehe...

    ReplyDelete
  4. Fae tak blh diet sebab badan kurus melidi. Sedih :( like dagingless huhuhu

    ReplyDelete
  5. Nak mkn malam..ingat ayat ni " makan utk tidur" semestinya hanya perlu sikit saje kann
    .

    ReplyDelete
  6. Kalau saya tak mampu cik Nor... Terpaksa gak makan demi anak... Kalau tak pitam di malam hari jawabnya..

    ReplyDelete
  7. sy make sure mkn nasi blm kol 9 mlm... kalu terlalu kenyang susah nk tidur...

    ReplyDelete
  8. New Diet Taps into Pioneering Idea to Help Dieters Get Rid Of 20 Pounds within Just 21 Days!

    ReplyDelete