KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Wednesday, November 23, 2016

Mudahnya Kurus Dengan Program Dr. Malinda



Siapa nak gemuk atau obesiti. Kalau ditanya semua orang, mesti kata nak kurus dan lansing. Tak kira tua atau muda. Tapi akibat pemakanan dan cara hidup yang kurang sihat kita semua berisi untuk mendapat masalah ini.  Bukan kita pinta tapi banyak faktor yang mempengaruhi kita untuk menjadi gemuk atau pun obesiti.Antaranya makan terlalu banyak, makan fast food, tidak bersenam, kurang minum air dan macam-macam lagi.

Jom Cik Nor terangkan apa itu gemuk atau obesiti. OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’ sebenarnya. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.
Metabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Modern Battle of The buldge!




Siapa Dr Malinda ?
Dr Malinda merupakan Pakar Penuan Sihat dan Obesiti daripada Future Wellness Sdn Bhd, Health & Training Consultantcy. Mempunyai pengalaman 15 tahun sebagai doktor perubatan  dan memberi coaching untuk Program Hcg selama 4 tahun serta berjaya membantu lebih 300 pelanggan mencapai berat badan idaman. Beliau juga menjadi speaker untuk lebih 1000 jam ceramah dan seminar kesihatan anjuran swasta dan kerajaan. Selain itu juga juga, menjadi panel jemputan untuk segmen Penuan sihat dan di Wanita Hari Ini dan Nasi Lemak Kopi O. Dr Malinda juga merupakan penulis artikel kesihatan dalam Majalah i-Sihat.

Jom baca pengalaman client ini :
Selain kebas tangan...motivasi utk kurus ialah impian utk dipanggil IBU....hati wanita mane yg xde impian tu selepas berkahwin...1 day....adik sy yg doktor di hsa saje sembg dgn sy....(sy nk menanges plak nk share ni...😭)...

"Long, aku nk cite sket" : Aku tgk kt wad aku skrg...ramai pompuan yg big size pegnen...kesian dorg sbb bru 6,7 bulan pegnen dh kene warded sbb gula tinggi, darah tinggi...pastu kene paksa bersalin awal...

Sy jadi ngeri plak bile adik ckp cmtu...sy mcm tersentak pn ye...trus fikir...sy cikgu sains...sy blajr ttg fisiologi manusia dr sekolah lg...ilmu klu pemakanan tak seimbang dan kesannya mmg dh tau dh...tp knp sy x apply dlm life sy???

Sy tringat ms keguguran anak sulung sy kira2 berusia 2 bulan dlm kndungan. Sy tny doktor knp sy boleh gugur? Sy xde jatuh. Sy xde mkn nenas. Suami sy bukan perokok. Sy xde penyakit lain. Tp knp sy boleh kehilangan anak sy?

"Sbnrnya kandungan puan ni dia x menjadi sbb kdgkala klu kandungan gula atau garam atau ap2 shja yg x sepatutnya tinggi dlm darah menjadi tinggi, atau terlalu rendah...pembentukan bayi boleh terganggu..mcm org buat kek...klu terlebih tepung, terkurang soda ke...kek tu bantat kan...jadi umpama cmtu la..."

Sy muhasabah diri utk beberapa ketika...combinekan ap yg adik sy ckp, ap yg doc sy ckp dan ilmu2 yg sy tau...sy gugel, sy tny org2 tua...1 yg sy dpt simpulkan....bila nk pregnen...badan mesti ready...baik zahir atau batin...kesihatan no 1...ap yg masuk dlm bdn kite akan effect pd baby...sy tahu Allah dh tentukan anak syurga sy bukan utk temani sy di dunia...kdg2 sy rs bersalah sbb x jaga dia baik2...ms pegnen tu sy asyik mengidam big apple strawberi, ap2 yg manis perisa strawberi...sy terlalu ikut nafsu...sy kecewa tp redha...

Apa yang lebih pedih,

Ad istri spupu suami...kami xpernah jmp sjak kawen..ms kami makn kt meja...dia ckp ngan suami...
"X sgka awak kawen dgn farah ye....akak ingat awak cari yang......hmmm"

"Adik bradik farah semua mmg gemuk2 eh?"

Ya Allah...ms tu nk menitik air mata ms tgh suap makanan...sy tunduk je...suami pn hilang kata2...
Sy tarik nafas dalam2..then ckp "adik sy yg doc tak gemuk"

Tak pernah rs hina cmtu...

Kini sy tekad...kesihatan sy utk diri sy, utk suami, utk famili dan utk baby sy 1 hari nanti.


Puan Farah,
Bandar Tun Razak

ANDA BERISIKO TINGGI JIKA :

BMI > 23
Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi
> 102 cm (40 inch) – Lelaki
>  80 cm (35 inch) - Wanita
Obesiti adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu.

Anda dikatakan obese apabila :
Wanita : Peratusan lemak badan >32%
Lelaki : Peratusan lemak badan >25%


BAHAYA OBESITI

Obesiti berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit :
-          Diabetes (Kencing manis)
-          Hipertensi (Darah Tinggi)
-          Kolestrol Tinggi
-          Penyakit jantung koronari
-          Stroke (Angin Ahmar)
-          Batu hempedu
-          Kanser Payudara
-          Kanser Prostat
-          Kanser kolon (usus besar)
-          Masalah pernafasan (respiratori)
-          Masalah muskuloskeletal
-          Vena varikos
-          Masalah kulit
-          Osteoarthritis
-          Penyakit Alzheimer’s
-          Gout
-          Sleep Apnea
-          Infertility (Ketidaksuburan)
-          Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)
-          Depressi


Ramai yang bertanya apakah rawatan yang saya gunakan untuk program penurunan berat badan untuk client saya. Saya menggunakan rawatan HCG - satu transformasi dalam rawatan obesiti. 
Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan genius British. HCG memainkan peranan penting  dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus. Beliau merawat ramai golongan atasan di Britian pada sekitar tahun 1954.
APA ITU HCG?
HCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil untuk memastikan perkembangan bayi yang sihat.
hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.

Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita.
Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang  tersimpan dalam badan.





BAGAIMANA HCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN OBESITI?
Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal  berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha, punggung dan lengan.

Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma, toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet.

HCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival stratergy’. Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh menyebabkan kulit menjadi kendur.
APAKAH PRINSIP YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?
HCG akan berikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan prinsip diet yang akan membantu meningkatkan metabolisma anda. Ini akan memberikan ‘trick’ kepada hypothalamus dan membantu ‘membuka kunci’ lemak di mana seolah-olah ia berada dalam situasi kecemasan yang memerlukan ‘lemak jenis 3’ atau lemak abnormal  digerakkan. Pergerakan lemak ini akan membekalkan 1,500 – 4,000 kcal sebagai tenaga melalui pembakaran lemak abnormaL.
Kebaikan program ini adalah ia seperti ‘DETOX’ program. Dan diet yang anda perlu ambil adalah – Healthy, sugar-free, carb-free, processed food free, soda free. Ini sangat penting untuk memastikan kejayaan anda dalam program – Ia adalah ‘cleansing’ process, not just diet.

Melalui  proses cleasing  dengan prinsip diet yang sihat dilakukan – Anda akan rasa lebih sihat dan tiada lagi masalah ‘food craving’ atau ‘food addiction’ ! Anda tidak lagi terpenjara dalam nafsu dan tabiat buruk pemakanan sendiri. Dan ini akan menyebabkan anda lebih mudah untuk membuat pembaharuan seterusnya dalam cara hidup untuk jangkamasa panjang selepas ini.


ADAKAH BERAT BOLEH MENDADAK NAIK SETELAH BERHENTI PROGRAM INI?
BONUS dari program ini adalah ia membantu keseimbangan metabolism badan. Jika anda mematuhi program ini, anda akan meningkatkan metabolism badan ke satu ‘setting’ yang baru dan keadaan ini akan mengelakkan berlakunya Kesan ‘YoYo’ – kenaikkan mendadak setelah berhenti rawatan program.
BERAPAKAH DOS HCG YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?
Wanita yang mengandung menghasilkan 500,000IU – 1,000,000 IU semasa hamil. Dalam rawatan kesuburan pula, pakar O&G menggunakan 5,000 – 10,000 IU dalam rawatan kehamilan. Tetapi, dalam program ini hanya 125-200IU hCG digunakan didalam rawatan.
Semua HCG ( dalam bentuk injection dan homeopathy)  dihasilkan di makmal daripada sel sterile. HCG bukan di ekstrak daripada wanita hamil – fakta yang sering di salah ertikan (common misconception).
ADAKAH SAYA AKAN LAPAR SEPANJANG PROGRAM INI?
Walaupun anda mengambil kalori yang rendah dalam program ini, anda  akan kurang merasa lapar kerana HCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.
Anda akan merasa lebih bertenaga kerana program ini akan membekalkan supplement dan vitaminsebagai nutrisi tambahan anda.

BERAPA BERAT YANG SAYA BOLEH TURUN?
Potensi berat yang boleh turun adalah 0.5kg sehari. Bergantung pada individu, tetapi potensi biasanya antara 6-8kg dengan penurunan 1-2 saiz baju, hanya dalam masa 23 hari!
Rawatan ini boleh disambung terus untuk cycle ke dua (46 hari) dengan potensi utk penurunan sehingga 15kg.

TAK BAHAYA KE TURUN BERAT MENDADAK?
Kajian terbaru menunjukkan pengurangan yang lebih cepat akan memberi motivasi lebih kepada client. Penurunan dalam program hCG ini adalah antara 0.3-0.5kg sehari dan apabila disertakan dengan nutrisi yang cukup dan pemantauan doktor. Ia adalah penurunan yang selamat dan tidak akan mengganggu metabolisme atau sistem badan.
APAKAH KEBAIKAN PROGRAM INI BERBANDING PROGRAM DIET YANG LAIN?

Perbezaan rawatan HCG adalah ia bukan sahaja membantu membuang lemak-lemak lama tetapi ia akan membantu untuk badan menjadi lebih pejal dan padat (tidak menggeleber setelah kurus). Ia hanya akan menggerakkan lemak abnormal tanpa menggangu tulang dan otot.  Selain penurunan berat badan,  kesan yang lebih ketara adalah ‘Inch Loss’. Saiz baju biasanya akan berkurangan antara satu atau dua saiz yang lebih kecil.
APAKAH KEBAIKAN LAIN PROGRAM INI?
Selain dari penurunan lemak badan, anda juga akan dapat memperbaiki tahap kesihatan keseluruhan :
- Tahap gula dan tekanan darah lebih stabil
- Penurunan tahap kolestrol
- Tiada lagi masalah sakit sendi dan lutut
- Tidur lebih baik
- Tenaga meningkat
- Complexion dan tone kulit yang lebih cantik 
- Tiada lagi ‘food craving’ terhadap karbohidrat dan gula atau nafsu makan yang hodoh. 

HCG akan membantu untuk seimbangkan sistem endokrin, menghasilkan endorphin yang akan membantu untuk emosi yang lebih baik, fokus dan bertenaga.

Apabila lemak ditukarkan kepada tenaga – ini akan mengurangkan radang didalam badan. Obesiti dan penyakit kronik sangat berkait rapat dengan tahap radang yang tinggi dan pengurangan lemak badan akan memperbaiki tahap radang dan banyak masalah metabolisma lain. Tidak hairan jika ramai yang dapat menurunkan tekanan darah, kolestrol, gula dalam darah, sakit sendi, jerawat, tiada lagi masalah sakit kepala, allergic, dan banyak masalah sistem imun yang lain. Rawatan HCG adalah transformasi baru dalam dunia pelangsingan!
ADAKAH RAWATAN HCG INI SELAMAT?
Rawatan ini selamat. Wanita boleh mempunyai tahap HCG yang jauh lebih tinggi tanpa ada sebarang kesan sampingan negatif.

HCG juga biasanya digunakan sebagai rawatan kesuburan oleh pakar O&G. Dengan mengambil program HCG untuk menurunkan berat badan, anda sebenarnya juga meningkatkan tahap kesuburan anda dimana ramai client mengalami masalah kesuburan dan telah  mengambil program ini juga  berjaya hamil!

Pada tahun 2004, Kajian klinikal (double blind studies) oleh Dr. Belluscio yang melibatkan 6,540 patient telah membuktikan bahawa hCG effektif dan selamat dalam rawatan obesiti.
BAGAIMANA RAWATAN HCG INI?
Setiap Kitaran Program HCG adalah 23 hari. Ia mempunyai 3 Fasa iaitu : Loading Phase, Burning Phase dan Maintainence Phase.

HCG terdapat dalam dua cara iaitu melalui Suntikan atau Cecair yang dititskan dibawah lidah. 

Setiap individu yang berminat perlu menjalani ujian darah untuk melihat tahap kesihatan anda secara menyeluruh kerana matlamat program ini bukan sahaja untuk slimming tetapi untuk kesihatan yang berkekalan.

KESAN SAMPINGAN RAWATAN HCG?
Rawatan HCG yang dipantau oleh doktor adalah selamat. HCG tidak mempunyai kesan sampingan yang serius (jika tidak wanita yang mempunyai 1,000,000 IU HCG dalam badan ketika hamil juga akan mengalami masalah yang serius)!
Akan tetapi antara kemungkinan kesan adalah seperti sembelit, lapar, letih, pening, cramps atau hypoglycaemia yang berkait rapat dengan pengambilan kalori yang rendah. Walaubagaimanapun, pengambilan air yang banyak dan supplement akan membantu.

BOLEHKAH SAYA BERJAYA SEPERTI YANG LAIN?
Kejayaan program ini sangat bergantung kepada disiplin, keyakinan, konsistensi & kekuatan impian anda untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik! SET MINDA ANDA– 23 atau 46 Hari ini adalah waktu membersihkan diri (cleansing program), pembuangan lemak & detoksifikasi.
TRANFORMASI CLIENT MELALUI PROGRAM HCG:

Cikgu Azlizah
Amy Madzlan
En. Saiful Nizam

 Website : Dr. Malinda
Facebook :Dr.Malinda-Health & Beauty Academy
No. Hp:
+60 17 508 4430
Email

9 comments:

  1. program yang bagus...nak kurus kena usaha mana ada jalan mudah tak kira untuk berjaya apa sekalipun

    ReplyDelete
  2. program dia bagus.. nanti jap nk try pi ushar..hehehe

    ReplyDelete
  3. mmg bahaya obes ni... kite pun dh di diagnose diabetic & kolestrol tinggi...

    ReplyDelete
  4. bagus klu usaha untuk turunkan berat badan.. boleh hindar dr segala penyakit... insyaAllah

    ReplyDelete
  5. seronoknya tgk mereka yang berjaya menurunkan berat badan..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Cik Nor..
    Saper tak nak kurus Cik Nor Oii..jom sama2 kurus..hihi..Cik Nor dah kurus dah..akak jer ni yg bulat..:)
    Akak kenal Dr Malinda ni..kitarang sama2 bwh Shaklee Dynamic Family..
    pic last skali tu..suami dia..dah lama x gi meeting..so dah lama lah x jumpa Master3 hebat Shaklee..huhu

    ReplyDelete
  7. sy suka tgk org yg berjaya dan berdisiplin trn kn berat bdn ni bkn senang sbnrn yer...mmg bykkkkk sgt cabaran

    ReplyDelete
  8. New Diet Taps into Pioneering Concept to Help Dieters Get Rid Of 20 Pounds within Just 21 Days!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...