Breaking News

Makan Ikan Bakar...

 Assalamualaikum

Cik nor rasakan gambar nie g makan ikan bakar ni dah lama sebenarnya.Tapi tak der lah lama sangat sebab awal tahun dah kami pergi.Cuma cik nor jer yang lewat ambik dari phone kakak transfer ke phone buruk cik nor.hehe.Tiga dara pingitan yang sedang melayan blues menanti pesanan.Masing dah kebulur masa nie.Al-maklumlah tak makan tengahari semata2 nak g makan ikan bakar..haha
 Yeayy...air dah sampai.Air pon jadi lah asal boleh hilangkan dahaga.hehe.Cik nor jaga suara just order milo panas jer.Adik cik nor punya epal susu kalau tak silap la.While anak buat cik nor carrot susu.Masing2 dah macam model airlah pulak.Dalam hati bilalah nasi nak sampai nie..kebulur tahap dewa dah nie..hihik
 Motiff???? Nak sejuk kan air cik nor yang panas tu.Air milo tu panas sangat.Gamaknya air baru mendidih kot.So, idea yang tak berapa nak kreatif cik nor letak air cik nor kat tengah2 supaya air tu suam sikit.Not bad lah dia punya result..:)
 Cer tengok pinggan dari cik nor dah licin.Nampak benarkan cik nor lapar.haha.Cuma yang cik nor xpuashati kenapa nasi goreng kampung dia letak sawi kenapa tak letak kangkung.huhu.May b masa tu harga kangkung tak turun lah kot.haha.Rasa dia boleh lah..sebab dah lapar sangat..haha
Pergh..tengok muka cik nor memang tak sabar nak makan bakar.Dah habis sepinggan nasi goreng kampung sambung makan ikan bakar dan sotong bakar.Perghh..sedap dia punya rempah..sampai teringat2..haha.Kesan dari makan sotong bakar muka cik nor kegatalan..haha.Hambik ko cik nor nak makan sangat.Harga jangan tanya, Cik nor tak tahu sebab yang tukang bayar kakak n abang ipar cik nor...Cik nor tukang makan jer. Lokasi dia kat Semerak, Pasir Putih.Nama Kedai : D'impiana Cafe.

Ok..itu sahaja untuk hari ini..babai..:)

50 comments:

  1. aramak.. ini boleh menimbulkan jeles!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..jgn lah jeles zam..blk kelantan jgk lupa mkn ikan bakar yer..:)

      Delete
  2. aramak.. ini boleh menimbulkan jeles!

    ReplyDelete
  3. bestnya cik nor..nape tak ajak..hihih

    ReplyDelete
  4. tu dia.. dah lamam tak makan ikan bakar nie..


    kuazue.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. baru lpas makan ikan bakar jugak,tapi buat sendiri..hehe
    tak sehebat ikan bakar cik nor tu..
    marbelos! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikan bakar mirza buat lagi best rasanya...bakar dengan penuh kasih sayang..:)

      Delete
  6. wow sedapnye..tengok pun dah kecur air liur ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdp kak..smpai skrang masih terigt lagi ikan bakar tu..hihik

      Delete
  7. ikan bakar tu.. kalau org belanja mmg bertambah lah sedapnye...

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. hehe..sbln sekali..kalau tiap2 minggu pokai gak..haha

      Delete
  9. haha. motif sgt apit air milo ciknor tu kannn. awat xorder ais teruusss. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. motiff dia lapar tahap dewa n tak der kerja..haha..jaga suara..haha

      Delete
  10. Ikan bakar cicah kuah asam atau sambal kicap...sedappp

    ReplyDelete
  11. sedapnya nampak! ish ish...nnt nak blk Kelantan gak laa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap sally...saja nak naik semangat sally utk blk kelantan cepat skit..haha

      Delete
  12. Assalammualaikum..cik nor,

    wah sedap makan nie... terliur pulak..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..mselim

      jom mkn ikan bakar mselim..:)

      Delete
  13. Yummy. Lama dah xmakan ikan bako ni.

    ReplyDelete
  14. sedapnyaaa...

    jom ---> http://annamariana1989.blogspot.com/2014/02/hari-pertama-di-pulapol.html

    ReplyDelete
  15. wowww.....ikan bakar tu... sedappp lah nmpak cik nor.. terus jadi lapar....:)

    ReplyDelete
  16. phwitttt cik nor nak jaga suara.. macam penyanyi lak yeeee... nampak sedapp makanan tu cik nor buat kita lapaq pagi2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah mcm retis..haha...sori yer lieya..:)

      Delete
  17. tu la... nasi goreng kpg kene la letak kangkung kan? hheee... sempat tu lawak kangkung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..kehabisan kangkung gamaknya..nnt org boring baca entry cik nor klu xder lawak..:)

      Delete
  18. cik nor allergic sotong ke
    sedap kan dpt mkn sotong bakar. ciksu slalu mkn sikit je skadar rasa.s bb kureng sikit dgn sotong

    ps:ciknor.. tu la pasai sy tlupa nak amik gambo. x ingt lgung. acaner la leh lupa pon x tau.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.ellergik makanan laut..:)
      tu lah pasal cik sue...sdap punya pasal bantai jgklah..:)

      ps:alahai sayangnyer..:)

      Delete
  19. sedapppnya makan ikan bakar... rasa cam lama x pekena ikan bakar cicah plak ngan cili kicap/air asam... terliur plak...
    haa, sempat tu lawak kangkung bak kata msred... hehe ^__*

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aii..sdap tu..:)

      saja xbagi entry bosan sgt..:)

      Delete
  20. saya jenis tak makan ikan or seafood..tapi nampak macam sedap jer..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ruginya...sdap sbb tgk muka cik nor yang gelojoh nak mkn tu kot..haha

      Delete
  21. wah cik nor, teruja melihat minuman itu, menyegarkan tekak di saat bahang mentari seperti sekarang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiihik..sori yer mama...buat mam terliur..jangan lupa buat kat rumah..jimat belanja..:)

      Delete
  22. kalau time lapar nampak makanan sedap..memang tak pandang kiri kanan Kak Nor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..btl tu fizah..masa tu lantak lah org nak kata apa pon..yg pnting perut kenyang..:)

      Delete
  23. Aisyemen.. Tgk tajuk dh bikin meleleh air liur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tajuk bikin org terliur sesangat..hihik

      Delete
  24. Ni tempat yang dulu ke Cik Nor?
    MMg ...tengok muka pun tau tak sabar nak membaham hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. x kak..nie tempat baru plk..hehe

      haha..thu xper..malu cik nor..haha

      Delete