Breaking News

Bila Tuan Rumah Kurang Prihatin

Gambar hiasan dari pakcik google.

Assalamualaikum..

Haishh..mesti korang bosan kan Cik Nor asyik membebel dengan masalah Cik Nor. Masalah housemate, roomate dan kini tuan ruman pulak. Bertabahlah korang membaca bebelan Cik Nor.hehe

Sebelum mesin basuh rosak. Cik Nor tak ambik pusing sangat sebab boleh basuh degan tangan. Tak ada hal sangat sebab kain yang nak dibasuh tu tak adalah banyak sangat. Hehe. Kalau dekat-dekat hujung minggu tu Cik Nor angkut bawak balik kampung. Balik basuh kat kampung habis cerita.haha. Tuan rumah nak baiki ke idok Cik Nor malas nak ambik pusing.

Apa yang Cik Nor ambik kisah sekarang dia tak baiki saluran air keluar di sinki dapur. Ini betul-betul membuat Cik Nor marah. Haha. Alkisahnya macam ni..sinki dapur tu tersumbat, mintak tolong dia datang tengok dan betulkan. Dah dia baiki macam tikus baiki labu la pulak. Makin rosakla pulak. Saluran air keluar tu bocor dan pecah. Terpaksa la Cik Nor cari alternatif untuk elak kebanjiran didapur dengan meletakan baldi dibawahnya. Boleh la guna walaupun tak sempurna.

Petang semalam datang lagi, di cabutnya saluran air keluar tu, ingat nak g tunjuk sample kat kedai sebab nak beli yang baru. Sampai ke hari tak jugak baiki. Tak kan kami nak basuh pinggan mangkuk dalam toilet kot. Cik Nor ni pakar bab-bab merosakan barang.haha. Cik Nor reka sambungan sendiri dengan batang paip sinki bilik Cik Nor yang telah rosak. Hasilnya..memuaskan hati๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€. Esok kalau dia datang baiki confirm terkejut dengan kekreatifan Cik Nor. Inilah akibatnya kalau tuan rumah tak prihatin๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ

18 comments:

  1. Best cerita tu.. hahaaa

    Jemput join http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-percuma-by-cik-candy.html

    ReplyDelete
  2. geramnya dengan tuan rumah macamtu kak Nor. Takpa, gunakan kreativiti yang ada untuk menyelesaikan masalah. terbaikkk hehe.

    ReplyDelete
  3. susahlah bila dapat tuan rumah yang begini... cari rumah lain jerlah cik nor...

    ReplyDelete
  4. hehehe kreatif ciknor, mai pun pernah ada problem dengan tuan rumah sejenis ni. Masa tu mesin basuh rosak masa kitorang baru masuk, kitorang inform dia, boleh dia jawab. "Kalau repair pun nanti rosak balik jugak."

    what? Dalam iklan cakap fully furnished, sakit hati ni.

    ReplyDelete
  5. Buat mogok minta diskaun sewa sampai bena tu dibaiki..

    ReplyDelete
  6. ish...itu yg x suka tu...
    payah klu tuan umah cmtu..

    ReplyDelete
  7. Hihi... pandai CikNor cari jalan penyelesaian..

    ReplyDelete
  8. Senang dapat penyewa macam ni. Terlebih kreatif haha...

    ReplyDelete
  9. Hahaha.. sabau jelah dpt tuan rumah serupa itu. Singgah & follow cik Nor ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  10. mmg ada tuan rumah mcm tu... karang x byr sewa tau plak nk bising...

    ReplyDelete
  11. haha..pandai cik nor cari penyelesaiannya ya

    ReplyDelete
  12. Hey I want to share some of my experience with you. I don't know about others but this blog is very helpful for me. Great work that you have done. Thanks for sharing.
    Herbal Incense

    ReplyDelete
  13. Hey I want to share some of my experience with you. I don't know about others but this blog is very helpful for me. Great work that you have done. Thanks for sharing.
    Herbal Incense

    ReplyDelete
  14. Nasib baik Cik Nor kreatif, kalau tak memang tak senang buat kerja. sakit hati plak dapat tuan rumah camni

    ReplyDelete
  15. susah la ekk keje dapur :(
    aduhai.

    ReplyDelete