Breaking News

Versatile Blogger Award

Assalamualaikum...

Hari nie jejalan macam biasa kat blog kekawan.Tak perasan lagi yang Mimie ada tag cik nor untuk Versatile Blogger Award.So, buat tak tahu jer.Tapi hati cik nor tak keruan nak tahu apa bendanya versatile blogger award tu.Singgah ler balik blog MIMIE..owh..macam tu ker caranya.Sampai dekat nama yang dia tag..jeng..jeng..jeng..nama cik nor yang teratas..(dah macam tajuk lagu lah pulak..hehe).Thanks mimie tag cik nor.

Nak tahu caranya meh cik nor caranya .Bahasa omputih yer kawan2 ( copy dari blog mimie..copy guna tangan then guna taip balik..rajin tak cik nor?hehe)

  • Thanks the nice fella who gave you this award :)
  • Include a link to their blog
  • Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly
  • nominate the 15 to the Versatile Blogger Award
  • Tell the person who nominate you with 7 things about yourself



7 perkara yang perlu cik nor share dengan korang semua tentang diri cik nor :

1. Suka warna biru
- Rasanya majority baju kurung cik nor berwarna biru.Tapi tak der lah obsess sangat sampai semua barang nak berwarna biru.Blog cik nor berwarna biru yer..:)

2. Tak suka drive
- Inilah perkara paling cik nor tak suka.Driving..kerana terpaksa cik nor rela.Siapa yang nak jadi driver cik nor..Nak hidup kena pandai lah berdikari walaupon terpaksa..huhu

3. Suka tidur
- Ini hobi cik nor dari kecik sampai ke kertu macam nie.Pantang jumpa bantal & masa terluang itu lah kerjanya.Family pun tahu kalau cik nor hilang.Bilik lah tempat diorang cari..:)

4. Tak suka kena marah
- Cik nor memang pantang sikit kalau kena marah especially kena marah dengan family la.Cik nor memang buruk perangai sikit kalau kena marah.Seminggu cik nor tak mahu bercakap dengan orang.Tunggu cool dulu baru ada mood..:)

5.Suka menulis
- Cik nor sebenarnya suka menulis bukan sahaja dekat blog tapi dekat buku-buku latihan yang tak guna.Cik nor menulis cerpen tapi sekerat jalan jer.hehe.Banyak jugak cerpen yang cik nor tulis tapi semuanya tergantung..kihkih

6.Suka mencuba resepi baru
- Ini satu kesukaan cik nor. Suka mencuba resepi baru tapi masalahnya tak pernah menjadi.Selalu jadi bahan gelak family.Tapi xper cik nor suka mencuba walaupon tak menjadi..P

7. Sorang yang simple
- Kalau jumpa cik nor dekat luar jangan pulak terkejut.Cik nor memang sempoi giler.Kadang2 selipar jepun pun cik nor sarung kalau nak kemana-mana.hehe.Yang pasti jeans & tshirt menjadi kesukaan.:)

Cik nor nak serah tugas ni dekat 15 orang yang tersayang ni :

1.Sally
2.Kak Sura
3.Mrs.Secretary
4.Suria Amanda
5.Anies
6.Mirza Syazwina
7.Nadratul Syazwana
8.Zam
9.Abe Kie
10.Atie
11.Kak Mia Kassim
12.Kak Hainom Okje
13.Aisya
14.Ismi Ana
15.Anakmommy

Fuhh..pening fikir nak tagged saper.Nasib cukup 15 orang..:)

Baik hati klik :
1.SINI

23 comments:

  1. Wah, bagus gak entry gini. Dapat kenal2. Lega tak kena tag. Hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu zumal..:)..zumal tunggu jer mesti ada yang tag zumal nnt..hihik

      Delete
    2. Zumal dah buat entry versatile nie minggu lepas. hehe ^_^

      Delete
  2. amboi cik Nor, Sally no satu! hahahaha...insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. feberet blogger mesti no.1..hihik..thanks sally..:)

      Delete
  3. baru teringat ada blogger tag saya jugak tapi tak buat lagi..masa awal2 berblog dulu kami memang rajin main tag2 award gini..hahah...sekarang ada lagi ye award2 gini..rasa rindu pulak ..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lupa buat yer diana..hihik..nak tag diana td tp lupa nama blog..:)
      mengeratkan silalaturahim..:)

      Delete
    2. terima kasih..kalau gitu saya tag cik nor kat sini la..mana tau rezeki cik Nor .. http://www.dianarashid.com/2014/09/giveaway-saya-nak-vitamin-shaklee-rm500.html

      Delete
  4. eh..eh..kaksura suda kena...:) In Sha Allah..tggu free ya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah semestinya..akak kesayangan mana boleh tinggal..thanks kak..:)

      Delete
  5. ye cik nor.. mama pun seorang yang simple..

    ReplyDelete
  6. Selamat bertag ...
    In sha Allah akan dibuat :)

    ReplyDelete
  7. hehehe..mun pun suka cuba resepi baru tu..

    ReplyDelete
  8. Err err..ana dah buat entri ni awal. Kene tag lagi? Hehe..kira halal la ye cik nor entri awal. :D

    ReplyDelete
  9. Heiiiii.....nama mak pun ada....mcm Liebster award jer gayanya..

    ReplyDelete
  10. cik nor,share2 le resepi baru tuuu..hehee
    kana tag jugak la!hehee

    ReplyDelete
  11. wahh bagus jgk cm gini... selain dpt berkenalan. . blh dpt award ^_^

    ReplyDelete
  12. hihihi... nama akak tersenarai.. InsyaAllah ada masa atie join ya

    ReplyDelete
  13. Hehehe nama kita takde ..selamat menjawappp semua

    ReplyDelete
  14. Heheh... sama lah kita Cik Nor... tak suka drive... selagi ada orang lain memang harap orang laaa... :D

    ReplyDelete
  15. Wah..kembali semula permainanini..

    ReplyDelete