Breaking News

Gara-Gara Lupa..:)

ihsan google


Assalamualaikum..

Hari nie macam tak de idea sangat nak updates blog.Nak buat macam mana fikiran melayang dah balik kampung.hihik.Macamlah jauh sangat kampung cik nor tu kan?45 minit dah boleh sampai cik nor cakap kat korang.haha.Nak buat macam mana eksited sangat nak balik sebab minggu nie cik nor tak balik kampung...2 hari jer pun cuti.Petang nie cik nor dah balik kampung...Esok cik nor dah ambik annual leave then hari khamis bos bagi cuti ihsan.Maknanya Ahad minggu depan baru kami kembali bekerja seperti biasa..hehe

Panjangnya mukadimah cik nor.Lain dia letak gambar lain dia bebelkan..huhu.Sori yer kawan2.Hari Jumaat malam tu macam bosan jer.So, ajak haousemate keluar g bandar.Kebetulan cik nor nak bank in duit rumah sewa n duit bayar kereta.Keluar lepas magrib then siap semua tu mcm awal lagi nak balik.Melenconglah ke Tesco.Kakak cik nor suruh beli sabun nak mendobi.Cewah first time g Tesco.Parking pn cam tak betul jer.Housemate kata oklah tu tak masuk line orang .Cik Nor on jer bila orang dah cakap macam tu..haha.After dah siap shopping..Shopping lah sangat .haha

Dah keluar dari petak parking..bawak kereta macm biasa jer..cik nor tak perasan ada benda kat kereta tak pasang.Dah cuak masa ada budak2 nak melintas jalan diorang pandang semacam kat cik nor.Rileks je drive.Then nak sampai dah dekat traffic light.Ya Allah..lampu tak pasang.Nasiblah tak langgar apa2 tadi.Moral of the story...kena selalu drive waktu malam supaya tak lupa pasang lampu..hihi..Harap korang tak macam cik nor..:)

Itu jer nak cerita petang nie...babai..:)


p/s:Petang nie cik nor dah balik kampung.Ahad minggu depan kita jumpa yer..:)



52 comments:

  1. hehehe...hati-hati lain kali cik nor...risau je...

    Salam Aidiladha and selamat bercuti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok sally..thanks..:)

      salam Aidiladha kembali n selamat bercuti..:)

      Delete
  2. bahaya tu..takut org tak nampak kereta kita..hu3..pernah sekali tu kena honk dgn org sbb kita bg lampu nk bagitau yg dia tak pasang lampu..hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg bahaya..tp dah terlupa nak buat mcm mana..huhu..ye ker?ciannyer..huhu

      Delete
  3. hehe...pernah juga dulu jadi mcm tu
    dah ler tempat tu jalan bengkang-bengkok, gelap, laluan lori
    nasib x jadi pape

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ada pengalaman jgk momoy nie..:)
      lagi bahaya pada cik nor..huhu

      Delete
  4. Alamak boleh lupa plak, sayer pun kadang lupa jugak, sampai terbeliak2 tengok jalan, tau2 lampu tak buka kui..kui..kui..

    ReplyDelete
  5. bahaya tu
    tp jalan terang mmg biasa lupa buka lampu sbb x perasan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg bahaya...tp nak buat mcm mana lampu jalan terang tu yg jadi terlupa..huhu

      Delete
  6. samalah dengan BBL. kadang2 lupa nak on lampu bila keluar dari parking.

    recent post : Suka Atau Kecewa Beli Online

    ReplyDelete
  7. biasalah tu. kadang benda yang penting sangat pun kita boleh lupa :)

    ReplyDelete
  8. Selamat bercuti Nor dan selamat hari raya Aidil Adha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih & selamat hari raya Aidiladha kembali kak..:)

      Delete
  9. Biasalah juga terjadi mcm tu cik Nor..kekadang kita terlupa..hehe
    salam Aidil Adha cik Nor...:)

    ReplyDelete
  10. Lol. Tiey pernah jugak kot. Orang lain dah tengok kita ni semacam je. Last2 dapat tau rasa nak gelak je.

    p/s: Berhati2 dan sentiasa alert once kita masuk dalam kereta. Salam Aidiladha Cik Nor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..nak gelak pun ada gak..hihik

      Delete
  11. pernah jugak terjadi macam ni...nasib baik tak jadi pape...hehe

    ReplyDelete
  12. eksitet sangat kot smpai terlupa..

    Salam Aidil Adha!
    http://abgdude.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. may b lah kot..:)

      salam aidiadha kembali..:)

      Delete
  13. saya pon selalu sangat tak bukak lampu kalo bawak keta malam .. dh suku jalan baru perasan . huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah macm drive waktu siang plk kan lieya..hihik

      Delete
  14. mama selalu gitu gak.. patutlah kereta depan main kelip-kelip lampu kat mama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh...bgus klu mcm tu..nie smua mcm tgk jer kete cik nor tak pasang lampu..:)

      Delete
  15. pernah hb yumida x pasang lampu msm driving mlm
    dia pun pelik apsal jln nampak gelap sgt
    kelakar..rupanya terlupa nk pasang lampu

    ReplyDelete
    Replies
    1. la...nie lagi bahaya..huhu

      take care kak..:)

      Delete
  16. setiap org mesti pernah jadi kes mcm ni.. kalau bukan lupa pasang lampu, lupa tutup lampu.. haish..

    ReplyDelete
  17. always happen.. hehe.. len kali kena alert aw.. risau ni.. salam aidil adha buat kak nor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..thanks ya..:)

      salam aidiladha kembali..:)

      Delete
  18. Akak pun selalu terlupa pasang lampu bila drive memalam. bahayanya kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..bahaya kak takut org tak nampak kereta kita..huhu

      Delete
  19. bahaya tu cik nor.. syukur tak jadi apa-apa.. aiza pun kadang tu terlupa juga, hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal aiza...alhamdulillah...hati2 yer aiza..:)

      Delete
  20. Selalunya kalau tempat yang dah ada lampu memang tak perasan terutama keluar malam.

    ReplyDelete
  21. pernah jugak sy drive akt highway tak pasang lampu...nsb baik prasan cpt

    done follow blog nih

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. ok..cik sue past nie tak buat lagi..:)

      Delete
  23. Haha...okje pun pernah gak terjadi gitu....

    ReplyDelete