Breaking News

Jom Makan Nasi Kerabu...


Assalamualaikum

Dah lama kan cik nor tak buat entry pasal makanan.Kalau ada pun pasal buah-buahan jer.hehe.Bila kegilaan cik nor nak snap gambar makanan tiba beginilah jadinya..haha.Harap korang dapat layan kegilaan cik nor nie.Jangan sesekali bosan untuk melayan blog cik nor nie.

Hambik ko..bila cik nor dah merapu panjang lebarlah di buatnya.Back to pic lah cik nor...hihik.Gambar nasi kerabu nie cik nor snap minggu lepas lagi.Tapi hari nie baru sempat nak buat entry.Dah 2 hari bz ..hari alhamdulillah sempat lah nak updates blog dengan sempurna.hihik.Minggu lepas mak cik nor g umah jiran dia ada buat kenduri nak buat solat hajat untuk anak dia nak exam PMR.So, dia jemputlah mak cik nor tolong2 masak.Kalau kat kampung biasalah lepas siap masak mesti diorang bagi apa dimasak tu untuk dibawa balik.Untunglah cik nor tak payah masak.Just masak nasi jer.ahaks.Sebenarnya mak hanya bawak balik ayam goreng, kerabu, tumis n solok lada jer.Yang lain2 tu tambahan cik nor sendiri.hehe.Harap korang tak jeles ngan kaki ayam goreng cik nor tu.haha.Sedap oo kaki ayam goreng tu..:)

Kalau time tak balik kampung then mak pulak g kat kenduri rasa tak best sangat.Sebab apa?Sebab tak boleh makan gulai kat tempat kenduri.haha.Cik nor n adik beradik suka sangat berebut kalau mak bawak balik gulai.Tak tahu kenapa.huhu.Try kalau gulai ayam sendiri..mahunya tak habis..huhu

Oklah..itu jer nak sharing hari nie..hihik..jumpa lagi ya..:)

44 comments:

  1. Fiza pun peminat nasik kerabu.. mmg sedap..

    ReplyDelete
  2. adehh..dah la hujan ni =) lapor plok ase tgok nsi kerabu 2..dah la yg minggu lepas he3..ni kalau ada budu mmg sdap la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nak nak buat perut mkn lapar..budu lupa nak letak..hihi

      Delete
    2. mkn tp letak dalm bekas lain..nak mkn petai..haha

      Delete
  3. Akak pun suka nasi kerabu.wah kaki ayam tu,akak suka juga.

    ReplyDelete
  4. tengok gambar tu terus lapar..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..balik nie buat nasi kerabu yer kak..:)

      Delete
  5. Dari kecik sampai tua ni, mmng tak jemu2 makan nasi kerabu..hihihi...terliur pulak tengok nasi kerabu tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..samalah kak..tak pernah jemu...rasa nak mkn setiap hari jer..hihik

      Delete
  6. Ouh...sedap tu. Tp kaki ayam sy xreti mkn.nyum2

    ReplyDelete
  7. sekarang tengah lapar..tengok nasi kerabu bertambah lapar.lapar budu :(

    ReplyDelete
  8. samalah...ila pun suka nasi kerabu...kaki ayam goreng tu pun ila suka!! =)

    ReplyDelete
  9. fav encik bf ni.. hehe.. tapi diri sendiri tak pernah rasa pulak.. mcm suatu kerugian plak kat situ tak penah makan nasi kerabu.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..kna cuba tu aisya..mana thu kot jd fav aisya plk..hihik

      Delete
  10. lama tak makan nasi kerabu ...sedapnya...

    ReplyDelete
  11. nampak sedap...

    isi tabung hishop


    http://www.noormalashahar.com

    ReplyDelete
  12. nampak sedap...

    isi tabung hishop


    http://www.noormalashahar.com

    ReplyDelete
  13. sedapnye...yaya lame xmam nasi ni...heeee ;p

    ReplyDelete
  14. Dulu tak pandai makan, tapi sejak berkawan dengan orang kelantan tahulah sikit.

    ReplyDelete