Breaking News

Ketupat Selepas Raya....


Assalamualaikum

Apa motif cik nor masukan gambar 4 biji ketupat 3 bucu nie.Saje jer kan nak bagi korang terliur.haha.Motif cik nor saja nak buat perut korang tu nyanyi lagu dangdut jer..:) Jangan marah..hihik

Sebenarnya macam nie ceritanya.Hari raya tu masing2 tak sempat nak makan, so request la kat mak suruh buat ketupat.Then ingatkan mak tak dengar apa yang cik nor request.Tapi pgi sabtu tu dia suruh rendam beras pulut untuk buat ketupat.Alahai terharu nya bila mak penuhi request cik nor tu.Masa hari raya tu mak buat dah banyak tapi ramai jugak yang tempah then bagi kat saudara- mara yang datang tu yang masing2 tak sempat nak makan puas2.

Bila mak dah bagi green light cik nor apa lagi.Cepat2lah buat.hihik.Mak kukus siap2...cik nor n adik cik nor yang bungkuskan.Yang kat atas tu cik nor yang bungkus..ok tak?haha.Thanks sangat2 kat mak...boleh cik nor bawak g umah sewa begiitu jugak ngan adik2 cik nor...hehe

Yang 4 biji tu untuk makan malam cik nor..hihi.Kenyang sangat bila dah habiskan 4 biji tu...:)

Oklah ...panjang sangat dah merapu.Stop kat sini dulu...babai...Selamat berhujung minggu..:)

46 comments:

  1. tabiat saya pula raya pertama tu xberapa selara nk makan ketupat..tapi bila dah masuk raya ketiga mula la nk cari ketupat..hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..lbh kurang cik nor la...dah habis raya bru nak cr..:)

      Delete
  2. selamat berhujung minggu cik nor...sekali skala dapat bukan time raya, memang sedap...ni yang wat teringin ni...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berhujung minggu kmbali...yup btl tu mama amir..:)

      Delete
  3. ketupat daun palas tu kegemaran aiza ketika raya.. terliur pula tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..ye ker?ketupata nie tak der yg express lagi..huhu

      Delete
  4. wah main ikat je ke..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak la...mmg mcm tu caranya cik akak..hihik

      Delete
  5. tak makan nasi, ganti dengan pulut. alhamulillah dah tu.

    ReplyDelete
  6. ketupat palas... xpernah mis buat kalau raya ^_^

    ReplyDelete
  7. terror cik nor ikat ketupat..sy klu bg daun pisang bolehlahhh..hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh la skit2..:)..bungkus ngn daun pisang best jgk..:)

      Delete
  8. ehh ni bukan ketupat palas ek ?
    ke ape tah nama dia..
    ╔════════════════════════╗

    ║ My Blog ► http://abgdude.com/blog

    ╚════════════════════════╝

    ReplyDelete
  9. Balik kampung nanti saya pun nak buat permintaan macam ni juga lah. Tak tahulah daun palas ada lagi ke tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...bgus2..Daun palas sentiasa ada helmi..:)

      Delete
  10. Wah best je ketupat Cik Nor. Nak jugak? hehe

    My recent post : Program Vaksinasi HPV

    ReplyDelete
  11. sedap la cik nor
    aah mkn ni mmg mengenyangkan
    isi tabung nuffnang sini-churp2

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu yumida..mmg kenyang..:)
      terima kasih..:)

      Delete
  12. Salam & hai semua. jemput join GA syiera : http://ieraassyiera.blogspot.com/2013/10/2-months-birthday-giveaway-by-22nd-of.html

    kalau nak tengok hadiah, dekat link ni tau : http://ieraassyiera.blogspot.com/2013/10/senarai-penuh-sponsor-syarat-wajib-dari.html

    GOOD LUCK :)
    TERIMA KASIH :)

    ReplyDelete
  13. hem,.. pasti rasanya enak dan dan sedap lagian bentuknya lucu dan menarik,oh iya blognya sudag di follow,di tunggu follbacknya heheh salam kanal mbak,..

    ReplyDelete
  14. Sedapnya ketupat...
    Akak mmng tak reti nak bungkus ketupat..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap kak..nak membungkus dia tu mals..nor dlu pun tak pandai gak..tapi kan paksa belajar..last2 jd jgk..hihik

      Delete
  15. rajin mak dia bt =) syg kt anak2 namanya tu..ketupat ni mmg sedap, xmcm yg goreng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmglah..anak dia nak mkn..haha..yg goreng tu keras la fais..:)

      Delete
  16. ciksu pon dapat mkn juga.mak bawa mai kl hari tu..hihi
    itu ketupat jantan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..samalah kita.Tak thu lah cik su..klu kat tempat cik nor panggil ketupat palas jer..hihi

      Delete
  17. betul cik nor..mmg kenyg mkn ketupat ni sbb dia pulut kan blemak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..tapi mkn banyak..nnt berlemak plk badan kita shida..hihik

      Delete
  18. hari sabtu lepas,ada teman sekerja yang bagi ketupat palas nie..alhamdulillah...tercapai nak makan ketupat palas...

    ReplyDelete