KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, August 26, 2011

Majlis Berbuka Puasa.....

First time makan makanan arab dbulan puasa.Nie nasi beryani with lauk kambing.Excited nak mkn daging kambing igtkan sdap rupanya tawar ler...haha.Tapi aku bedal sampai habis gak.Orang blanja, aku mkn jerlah.Nasi dia sdap lembut sgt.Mak aii btl2 daging kambing mlm tu tak blh nak tdo pans gak daging kambing nie...huhu.Tak perlah skali sekala mkn...Budak umah aku yg jakun tu...mkn nasi beryani ayam jer.Yg aku nak tergelaknya blh plk mkn ayam rasa kambing.haha.Balik kat umah terus muntah...aduh ader lagi org macm nie dzaman millenium nie.huhu.Past satu lagi aku cakp dia jakun tu nak thu knapa....jus buah-buahab dia tak blh minum.huhuk...orang zaman mana tak thu lah bdak nie...pelik2...

 Ini ikan siakap stim.Best sgt2....
 Lala mask aper ntah.Aku mkn jer thu.Lala nie tak blh ratah mcm tu jer dia kna mkn ngn nasi coz dia msk masin sgt..huhu
 Yang ini pula ayam goreng kunyit n kerabu mangga.yang paling lawanya budak jakun umah aku tu tak makan kerabu mangga coz dia igt itu kerabu taugeh.Dah rabun gamaknya mata budak nie.haha
 Yang nie pulak tomyam dalm kelapa.Apa yg best sgt pn aku tak thu.Bos aku suka sgt tomyam nie.Aku mkn biasa jer tak apa2 beza pn ngn tomyam dlam mangkuk hayun tu....haha
 Nasi putih ambik gambar gak ker???
 Udang dalam tomyam nie tak der lah besar sgt tp lengkuas tu over acting plk pose kat dalm magkuk tomyam aku....
 Fresh oren yg mmg best...yummy....
 Inilah tuan sponser kitaorang.Dia belanja kira farewall dialah.dia dah resign kat company nie.So dia kna blnja sblm dia blah...haha
 Inilah smua menu yg kami order utk berbuka buka puas tempoh hari...Semuanya sdap2 belaka....
 Ini lah kuih akok yg aku cr selama ini.Satu akok jagung n satu lagi akok pandan.Puas hati sgt dapt makn akok2 nie.sdapppp
Ni plk siro pisang orang kelantan panggil.Nie lah siro pisang kontroversi.huhu.Sbb aper korang nak thu.Sbb siro pisang nielah adik aku yg bawah pada aku tak ckp sekejap ngn kakak aku yg sulung.Begini citer nya...Adik aku nak mkn pengat while kakak aku plk nak mkn siro jer...Mak aku terpaksa ikut selera kakak aku lah coz dia yg beli pisang tu.Adik aku tak puas hati dia ckp mak aku pilih kasih tak ikut selera dia...Ermm krna peristiwa tu lah...adik aku tak selera mkn nasi....haha...aku tak ambik thu pon...ikut diaornglah asal diorg bahagia...haha


Oklah aku stop cnie dulu...lain kali aku tulis panjang2 lagi..k...babai..muaahhhhhhh

2 comments:

  1. tak best kan bila tgh semangat nak makan tapi rasa adoi...sabo je la hihi

    ReplyDelete
  2. haha...btl tu cik oshin...tp kna mkn gak coz tak baik membazir bln puasa nie....hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...