Breaking News

Petua Kulit Cantik Dari Suzyhoney Herbs


Assalamualaikum...

Semua wanita inginkan kulit cantik tak kira secara moden ataupun tradisional. Semuanya mereka cuba untuk sentiasa tampil menawan dan cantik dimata semua orang. Tapi tak semua cara ini berjaya. Malah kulit makin teruk pun pernah mereka alami. Apa kata Cik Nor kongsi petua untuk mendapat kulit cantik secara semula jadi.


1. AIR

Percaya tak. petua kulit licin yang paling berkesan secara semulajadi adalah hanya dengan air. Anda digalakkan minum air dengan banyak. Apabila badan banyak dengan cecair, ia akan membuang toksin dan sisa pepejal dalam badan yang boleh memudaratkan kesihatan. Di samping itu, banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran yang tinggi kandungan air.

2. BUAH TOMATO

Bertindak sebagai skin toner, ia membantu merawat jerawat, jeragat dan blemish.
Caranya:
Kisar beberapa biji tomato sehingga menjadi pes. Ambil pes dan tekap pada muka selama 10 minit atau bahagian kulit yang tidak sekata.
Jika dilakukan setiap hari, ia akan mengecilkan pori-pori di muka menjadikan kulit lebih licin.

3. MADU

Madu telah digunakan sejak sekian lama kerana khasiatnya yang pelbagai. Bukan saja boleh dimakan, ia juga elok untuk disapukan pada kulit.
Caranya:
Ambil madu dan sapu pada muka, leher dan bahagian kulit yang kasar. Biarkan selama 10 minit dan bilas.
Campurkan sedikit madu pada putih telur dan sapu pada muka. Basuh dengan air dan pencuci muka untuk menghilangkan bau telur.
Sebelum tidur, campurkan tiga sudu madu bersama satu setengah cawan serbuk kayu manis. Sapu pada muka dan biarkan semalaman. Keesokan hari, bilas seperti biasa.
4. Sabun Kopi Scrub Homemade SuzyHoney


Sabun Kopi Scrub dari Suzyhoney Herbs dihasilkan dari bahan semulajadi sesuai untuk semua jenis kulit. Menjadikan kulit lebih licin, anjal dan berseri secara semulajadi. Sabun Kopi Srcrub ini mengandungi vegetable Glycerin Organic, Kopi Tenom, Chia seeds, Blue poppy seeds, Grapefruit, essential oil, Avacado oil dan Vitamin E.

Dari pengalaman Cik Nor menggunakan sabun ini, ianya amat balik untuk menlicin dan menghaluskan kulit badan disamping membuang daki-daki yang terdapat kulit badan. Memang amat selesa selepas menggunakan kulit ini. Bau aroma kopi semulajadi menjadinya ianya lebih menarik dan sukar untuk melupakan sabun ini.  Sesuai untuk penggunaan seisi keluarga.


Kebaikan Sabun Scrub Kopi Suzyhoney

1. Menghaluskan kulit
2. Menghilangkan bau badan
3. Menghilangkan selulit 
4. Menyegarkan tubuh dan menghilangkan penat dengan aroma bauan kopi
5. Melarutkan lemak dan membentuk tubuh
6. Menuetralkan kulit yang kering dan jadikan kulit glowing
7. Menghilangkan bekas jerawat, flek,dan noda hitam pada kulit
8. Mengangkat sel kulit mati & memperbaiki jaringan kulit yang rosak

5. Sabun Sireh


Sabun Sireh dari Suzyhoney Herbs ini dihasilkan 100% dari bahan semulajadi dan jangan tidak tahu ianya dibuat menggunakan daun sireh asli. Memang tidak dinafikan baunya betul-betul sama seperti bau daun sireh asli. Kini korang tidak perlu lagi bersusah payah untuk memproses daun sireh asli untuk dijadikan mandian. Kini korang boleh terus menggunakan Sabun Sireh ini tanpa sebarang perasaan was-was kerana ianya 100% produk bumiputera dan dijamin halal.

Cik Nor telah mencuba sendiri Sabun Sireh ini. Dimana Cik Nor bahagikan kepada 2 bahagian. Satu bahagian Cik Nor guna untuk badan dan satu bahagian lagi untuk mencuci  bahagian intim. Satu sabun untuk dua kegunaan. Mana korang nak cari sabun sehebat Sabun Sireh dari Suzyhoney Herbs. Sabun ini baik untuk menghilangkan jerawat badan, menghilangkan gatal-gatal dibahagian sulit, menghilangkan gatal-gatal badan dan lain-lain masalah kulit.


Jom tengok apa lagi khasiat Sabun Sireh ini.

1.  Menghilangkan bau badan dan bahagian keintiman wanita.
2.  Menegangkan otot Vagina
3. Merawat keputihan.
4. Merawat masalah jerawat badan.
5. Menegang dan melicinkan kulit badan.
6. Bertindak sebagai antiseptik mematikan kuman.
7. Menghilangkan gatal -gatal kulit.

Memang terbaik lah kedua-dua produk dari Suzyhoney Herbs ni. Produk ini mengandungi bahan-bahan semulajadi yang baik untuk kulit dan tidak meninggalkan kesan yang tidak elok kepada kulit kita. Daripada kulit korang rosak dek produk-produk moden yang mengandungi banyak bahan-bahan kimia lebih baik korang bertukar kepada produk Suzyhoney Herbs yang dijamin selamat untuk kulit korang.

Harga untuk Sabun Kopi Scrub = RM18.00
Harga Untuk Sabun Sireh =RM18.00


Wah.. ada berita baik untuk pengguna produk Suzyhoney Herbs. Selain korang menggunakan produk Suzyhoney Herbs ini, korang boleh juga menambah pendapatan dengan menjadi dropship atau agen Suzyhoney Herbs. Apa yang penting korang dapat memperkenalkan dan mempromosi produk tempatan dan  muslim kepada rakyat Malaysia. Produk Suzyhoney Herbs ada lah produk herba terhebat di Malaysia.

Untuk mendapatkan produk dari Suzyhoney Herbs atau untuk menjadi agen/dropship hubungi :

WhatsApp: +60164229686

29 comments:

  1. Menarik sabun ni ciknor. 2 kegunaan dengan satu sabun. Bahan2 semulajadi pula tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menarik..terbaik tau..satu sabun 2 kegunaan dan guna bahan2 semulajadi jer..:)

      Delete
  2. Produk berasaskan sumber alam yang sangat hebat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu zumal..rugi tau kalau tak cuba..:)

      Delete
  3. cuba check produk ni ada pendaftaran notifikasi dengan KKM tak..

    ReplyDelete
  4. Macam best je product no. Siapa xnak cantik kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best..cuba tau klau nak cantik..hehe

      Delete
  5. Bagus ada produk mcm ni. Packagingnya pun cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu a.khair..memang menarik perhatian org utk membeli..:)

      Delete
  6. sabun sireh pun ada tu... hihihihi...menarik jah napok

    ReplyDelete
  7. suka plak produk2 yg guna bahan sumber alam 100% ni..Betul sgt cik nor, tak perlu susah2 nak proses..Beli siap je mcm ni..boleh terus guna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah fiza, jgn buat ssh produk sedia gunakan ada..hehe

      Delete
  8. Replies
    1. tq qekra..cuba la sabun tu..terbaik..:)

      Delete
  9. Kak ana suka sabun sireh tu cik Nor , segar je bila gunakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu k.ana...bau sireh semulajadi..:)

      Delete
  10. bgs laa ada produk mesra alam mcm ni... skrg byk sgt produk berasaskan kimia dan akhirnya yg menderita pengguna jg

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl2...semua org beralih ke produk semulajadi..anies bila lagi?hehe

      Delete
  11. banyak fungsi jugak produk ni. terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah radhia..jangan lupa cuba tau..:)

      Delete
  12. mcm best jer..nak jengah IG dan nak try jugak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best..jengah jgn tak jengah...jgn lupa cuba tau..hehe

      Delete
  13. Replies
    1. ya btl tu CCL..cuba la utk rasai sendiri kehebatan sabun ni..:)

      Delete
  14. Produk berasaskan bahan semulajadi ni nak guna pun yakin jee.

    ReplyDelete