KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, February 2, 2017

Bila Hujung Minggu Menjelma

Gambar mintak dari pakcik google

Assalamualaikum..

Hari ni hari buntu Cik Nor. Nak menulis apa pun tak tahu ni.  Tengok blogger lain sehari 5 6 entry. Cik Nor nak lepas 1 entry pun tercungap-cungap. Alahai.. idea kemari lah dikau.

Malam ni macam-macam mana pun kena jugak updates blog sebabnya line clear. Biasa kalau malam minggu buat tak tahu jer. Faham-faham jer la bila balik kampung dengan line slow dan penyakit m pun datang. Haha

Minggu ni Cik Nor tak balik kampung sebabnya baru jer datang hari selasa ke Kota Bharu. Time petrol naik harga ni kena lah berjimat walaupun seminggu Cik Nor hanya peruntukan RM20.00 untuk petrol mr. Purple. Mesti korang kata... jimatnya Cik Nor. Tak jimat macam mana. Pergi kerja jalan kaki, kereta rehat bawah garaj kat rumah srwa jer. Hehe.

Biasa kalau hujung minggu korang pergi mana yer? Melepak kat rumah or pergi jejalan habiskan petrol kereta.hehe. Cik Nor kalau balik kampung memang tak kemana-mana. Just stay kat rumah tolong mak kemas rumah. Memang banyak kerja lah nak buat kalau balik kampung termasuklah tidur.hihi

Kalau tak balik dan stay kat Kota Bharu memang buntu sangat-sangat tak tahu nak pergi mana. Nak pergi shopping complex poket tak berapa nak tebal. Alih-alih pergi pasar Siti Khadijah beli lauk dan sayur untuk 5 hari, past tu balik melepak kat rumah. Alahai bosanya. Alangkah bestnya kalau dapat pergi tempat macam dalam gambar kat atas tu. Rasa macam tenang dan bebas kesibukan kerja harian. Sebenarnya nak tanya tak ada ke yang sudi taja untuk Cik Nor bercuti? Hihi

Kalau lah ada orang taja, berbunga-bunga hati Cik Nor ni. Tak nak jauh-jauh, dalam Kelantan jer.hehe. Tadi kata buntu tapi bila dah menulis tak mahi berhenti lah pulak. Ok stop dulu, hujan dah turun jom kita tidurπŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

7 comments:

  1. nieyl singgah sini cik nor... :)

    ReplyDelete
  2. duduk rumah je cik nor... main game lg best hahaha kalau keluar of coz akan keluar $$$

    ReplyDelete
  3. saya sabtu dan ahad ada majlis kenduri kawin cik nor... malam2 lepak rumah je...hehe

    ReplyDelete
  4. Cuba call kawan2 lama sekolah... Mesti ada cerita...

    ReplyDelete
  5. syok ler jugak boleh balik kg...kami dok melahu kat putrajaya jer ni hehehe

    ReplyDelete
  6. saya belum pernah backpacker kat kelantan, nak try gak nanti

    ReplyDelete
  7. Mak mmg selalu berjalan cik Nor.... kadang melawat mil pas tu rondalah hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...