KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Wednesday, August 26, 2015

Biar Gambar Berbicara


Assalamualaikum..

Entry hari just untuk suka-suka jer yer. Andailah dalam akaun bank korang ada duit banyak macam dalam gambar kat atas, apa korang nak buat dengan duit banyak tu?

Tiada paksaan untuk menjawab..jika rasa nak realese tension join la..hihi

18 comments:

  1. Syoknya ada duit banyak tu kan.. hehehe derma baliklah pulak




    Dulu-dulu takut nak makan telur lepas bersalin. Orang tua-tua kata nanti bernanah MANFAAT MAKAN TELUR

    ReplyDelete
  2. kalau PG. confirm bayar hutang dahulu baru kita enjoy! hahaha. 2 Shell kat sini ;)

    ReplyDelete
  3. Suku tu terus bg anak yatim...suku lagi travel 1 dunia hehehhe

    ReplyDelete
  4. punya banyak..nak pergi shoping la :)

    ReplyDelete
  5. best nye..boleh p melancong satu dunia ni..hehehe

    ReplyDelete
  6. Nak bagi mak abh sikit.
    Nak sedekahkan pada mereka yang susah.
    Bantu sedara mara yang memerlukan.
    Seandainya ada hutang, selesaikan.
    Kalau boleh bantu mak abh pergi haji, dh tunaikan.
    Buat simpanan sikit untuk anak, diri sendiri.
    Mulakan bisnes.

    Ehhhh, banyak boleh dibuat. Hee

    ReplyDelete
  7. humang aihhh... hihi.. tak terpikir akal ku ini..! hihi..

    Rahsia Anak-anak saya kekal aktif

    ReplyDelete
  8. nak sedekah ke rumah anak yatim
    buka rumah anak yatim
    buka kedai makan n kedai bakery
    selebihnya buat lah apa apa yg blh mmberi manfaat..

    ReplyDelete
  9. sy buatkan rumah sebijik utk cik nor ;-)

    ReplyDelete
  10. banyak nak buat ...hehe ..x abis kalau nak menulis..:)
    bestnya kalau ada betul2 dlm akaun kan..kan..:)

    ReplyDelete
  11. Hehe.. Kalau tak tahu punca memang sedekah je la. Hehe.. Ada makna gmbr tuh..

    ReplyDelete
  12. banyak benda nak buat kalau ada duit banyak tuu....! tp kalau mentibe je ada dalam akaun , xtau sapa bagi, x berani nak guna

    ReplyDelete
  13. terrbeliakk bijik mata miza tengok..hihiii

    ReplyDelete
  14. 3/4 derma kepada yang memerlukan. 1/4 lagi buat bayar hutang. :D

    ReplyDelete
  15. huhuhuhu...yg penting..sy nak setelkan RIBA dulu...adoii...hutang umh, kereta .. dah setel sume.. sedekah..pulangkan balik harta tu ke jln ALLAH... dua tu je la yg penting buat sy...
    hehehehe...

    ceria2 ke blog elly.. ;)
    KULIT KUSAM! KELAM! GELAP! HITAM!

    ReplyDelete
  16. Bestnya.....kalau bsnyak duit cenggitu. Nak enjoy hari hari....beli dan makan apa yg kita suka pas tu jalan jalan.....pas tu dermalah sikit sikit hihi

    ReplyDelete
  17. nak berangan la demi menjawab soklat cik nor tu :
    1. terus amik pakej haji 1st class punyer 5 beranak, bwk emak abah & mak mertua.
    2. byr abis 2 rumah yg ada skang ni and renovate kaw kaw punya.
    3. byr abis 2 kereta yg ada skang ni and beli satu 4x4.
    4. belanja satu family adik beradik keliling dunia.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...