Breaking News

Food Review- Restoran El-Idrus



Assalamualaikum...

Sambil2 tengok gambar..sambil2 tu dok fikir apa yang nak ditulis hari ni. Macam blur lah pulak hari ni.Otak seumpama membeku kerana sejuk aircond pejabat.haha. Pandailah cik nor reka cerita padahal dia malas nak mengarang.:)

Kisah ni berlaku bulan puasa lalu. Tak rancang pon nak g berbuka kat luar.Tiba2 jer...member rumah ajak sebab salah seorang kawan kami dapat tukar kerja baru. Cik nor tak kisah..on jer..boring gak asyik makan kat rumah .hehe. Mula tu roomate cik nor suruh cik nor booking. Time cik nor dial nombor telefon dia bagi tu talian asyik busy jer.Last2 cik nor tertidur.Dia yang booking sendiri..:)

Kami makan kat kedai nasi arab Restoran Al-Edrus cawangan Kubang Kerian.Kami booking untuk 4 orang. Staff dia yang bagi cadangan..sebab kami pergi berlima jer. Kiranya utuk 4 orang dah cukup untuk kami berlima. Kami order kami beriani kambing & ayam. Kos untuk kami berlima petang tu RM90.00 termasuk GST.

Nasi arab dia memang sedap..lembut walaupon sejuk. Daging kambing & ayam dia memang superb. Tapi yang cik nor tak berkenan di hati tang air dia. Kenapala dia sediakan ice lemon tea. Cik nor pulak tak minum air teh terpaksalah jugak minum.huhu. Masa cik nor kat Terengganu dia sedia kan air mangga..Pekat dan fresh memang mabelas.:)


Apa-apa pon cik nor bagi 5/10 untuk restoren ini. Terasa nak makan makanan arab jangan lupa singgah Restoran Al-Idrus Cawangan Kubang Kerian.

10 comments:

  1. tgk harga tu mcm berbaloi sngt cik nor... nasi pon nampak best..hihihihi

    ReplyDelete
  2. Rasa mcm nk pergi restoran Arab jgak plak bace entri cik nor. Hehehe

    ReplyDelete
  3. 5/10 je ea? ihihih..

    kalau dkt leh gak try

    ReplyDelete
  4. Nasi Arab memang sedap kan Kak Nor :)

    ReplyDelete
  5. wahhh nampak sedap...


    psssttt thanks join segmen nak url blog #17. blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2015/08/senarai-url-blog-17.html

    ReplyDelete
  6. nasik arab.. sedapnya.. lama tak makan..
    ada skali ritu berbuka kat nasi arab gak.. jenuh la booking 2 hari awal..

    ReplyDelete
  7. teringin la plak nak makan nasi arab.
    da lama tak gi.
    entry cik nor ni menaikkan selera arabian :) ha ha

    ReplyDelete