Breaking News

Sinopsis Novel Seindah Takdir Cinta - Kamsiah Abu

 


Sinopsis Novel Seindah Takdir Cinta

Mia Karmila seorang gadis yang biasa hidup dengan cara moden dan penuh kemewahan, langsung tidak menyangka pertemuanya dengan seorang pemandu teksi bernama Shahriman telah berjaya merubah keseluruhan cara hidupnya. Melalui beberapa pertemuan yang tidak pernah dirancang telah membenihkan bibit-bibit cinta yang tulus dalam hati mereka.

Adrian, lelaki macho, bergaya dan kaya-raya, terus tidak berputus asa untuk menjinakkan Mia Karmila sebagai kekasih yang dapat memenuhi kerakusan nalurinyam walaupun ramai perempuan lain bersedia untuk memenhi segala kehendakknya.

Perubahan sikap Mia Karmila benar-benar mencabar kelelakian Adrian sehingga dia bertekad, walau apa pun syarat yang diminta Mia Karmila. Adrian tidak peduli. Yang pasti Mia Karmila menjadi milikmya. Dalam kepayahan dan kepiluan yang mencengkam jiwa, Mia Karmila terpaksa juga menerima ijab kabul Adrian pabila lelaki itu telah berjaya memenuhi syarat yang dipintanya. Pilu dihati Mia Karmila  bertambah parah apabila mengetahui Shahriman adalah dalang yang membolehkan Adrian menikahinya. Siapakah Shahrima sebenarnya?

Bagaimanakah Mia Karmila dapat meneruskan kehidupan hariannya bersama Adrian apabila Shahriman juga sentiasa ada bersama mereka? Dapatkah Mia Karmila ataupun Shahriman memadam rasa cinta yang pernah hadir dalam hati mereka?

Baca juga : Sinopsis Novel Uda Dan Dara

4 comments: