Breaking News

The Liebster Award - Alynn Nyzaa & Liza Izara Fazriel Fahmi

Assalamualaikum
 
Adeiii...ingatkan dah tak der orang nak tag cik nor untuk liebster awards nie tapi ada lagi rupanya.Untuk tidak mengahampakan mereka cik nor jawablah.Kalau pendek2 jangan marah lah yer..haha
Tukang tag :
1. Alynn Nyzaar 
2. Liza Fahmi
 
Ada 11 soalan blogger yang ditag perlu jawab. Soalannya adalah:
The Liebster Award by Alynn Nyzaa
  1. Ceritakan serba ringkas mengenai diri anda
  2. -Alamak soalan dia, nama: cik nor, asal:kelantan, umur : 30++++, kerja: Kerani pentadbiran.lain2 tengok blog cik nor..haha
  3. Berapakah usia blog anda?
  4. - Hampir 4 tahun usianya..:)
  5. Macam mana boleh mula terlibat dalam dunia blogging?
  6. - cik nor pon tak ingat..tahu2 daha ada blog..baik punya jawapan..haha
  7. Apakah makna di sebalik nama dan url blog anda?
  8. - makna?tak der makna apa2..cuma nama samaran tu cik nor guna sejak sekolah menengah lagi.Kalau tulis urat tak rasmi nama tu lah selalu cik nor guna..:)
  9. Siapakah blogger kegemaran anda? Seorang blogger lelaki dan seorang blogger perempuan.
  10. - Haishh..jawapkan kecik hati pulak blogger lain..cik nor pejam mata n jawab jugak lah http://www.mialiana.com/http://www.sop.name.my
  11. Sepanjang bergelar seorang blogger, apa kenangan yang paling tak dapat dilupakan? Nyatakan sama ada kenangan manis atau kenangan pahit.
  12. - Kenangan pahit rasanya ..cik nor hampir menutip acc blog kerana kesilapan coding.huhu. Kenangan manis banyak..sila baca blog cik nor..haha (Promote..)
  13. Senaraikan 5 blog yang selalu anda kunjungi.
  14. http://www.mamaniza.com/, http://www.duniashida.com/, http://fuzamusa.blogspot.com, http://hainomokje.blogspot.com & http://www.mialiana.com/
  15. Dalam banyak-banyak kenalan blogger, siapakah blogger yang anda rapat walaupun hanya di alam maya? Kenapa?
  16.  http://noraihanqusyairi.blogspot.com a.k.a Rehan.May be sebab dia selalu share pasal kesihatan dengan cik nor dan dia selalu layan whatsapp cik nor kot..hihi
  17. Selain berblogging, apakah aktiviti lain yang anda lakukan pada masa lapang?
  18. - Soalan cepu emas ni..hobis cik nor sejak kecil sehingga besar adalah tidur & membaca buku..:)
  19. Agak-agak sampai bila anda akan terus berblogging?
  20. - Selagi hayat dikandung badan..InsyaAllah
  21. Apa komen anda tentang blog 'Alynn Nyzaa Punyer Blog'? Kritikan membina dan cadangan bernas amatlah dialukan :)
  22. - Blog yang ceria dan begitu menarik.Tak jemu kalau singgah blog alyyn..:)
Soalan dari Liza Fahmi
1) Siapa Nama First Love Cinta Cintun Monyet anda ?
- Azman Rashid
2) Tubuh badan /anggota badan anda yang anda suka tang mana?
- Bibir kot..orang kata bibir cik nor seksi..haha
3) Negeri dalam Malaysia yang anda belum pernah pergi?
- Negeri yang pernah pergi : Terengganu, Pahang, Pulau Pinang, Johor, Melaka, Sabah, Selangor, Kuala Lumpur, N9, Perak & Kedah..yang cik nor tidak ditulis maknanya cik nor tak pernah pergi..:)
4) Pandangan pertama anda terhadap saya?
- Oh..wow..cantik..:)
5) Suka nombor berapa?
- No.5 (tarikh bestday cik nor..:)
6) Suka lelaki yang macamana?
- Beriman, bertnaggungjawab & romantik...hehe
7) Kalau ada rezeki, nak buka bisnes apa?
- Kuih-muih tradisional..(anak tauke kuih..:)
8) Suka kereta buatan Malaysia yang mana ?
- Semestinya MYVI (kereta cik nor sekarang:)
9) Bola Jaring ATAU Bola Tampar ?
- Bola tampar..:)
10) Mana BLOG yang anda suka lawat ?

Oleh kerana cik nor malas nak cipta soalan dan malas nak tag maka dengan itu korang terselamatlah kali ini..haha

Sekian, terima kasih..:)

16 comments:

  1. Liebster Award ni memang best yer cik nor dapat kita tahu apa yang tak pernah diceritakan selama ini...

    ReplyDelete
  2. Ok la bila ada sesi tanya bertanya cam ni kan ..
    Sekaligus dapat merapatkan ukhuwah sesama kita

    ReplyDelete
  3. adoi la... saya pun belum jawab... ada dua blgger tag saya... rasa nak nangis... waaaaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawab kak jgn tak jawab..best tau..:)

      Delete
  4. Yang okje nampak ada url blog mak di situ hehe....tq cik nor...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... Terjawab suda sgala persoalab...

    ReplyDelete
  6. saya pun tak ingat macam mana saya boleh mula berblogging. haha.

    tidur : memang kegemaran semua orang. ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tu lah pasal..mcm kna pukau tau..:)

      tidor mmg best..:)

      Delete
  7. Hritu kna tag.. Tp x buat lg.. Esok lusa la tgk balik.. Hehe

    ReplyDelete
  8. Terima kasih sudi luangkan masa jawab tag2 tu.. Hihi :)

    ReplyDelete