Breaking News

Puding Ala Cik Nor..:)


Assalamualaikum..

Dah lama benar tak menulis.Kerja banyak sangat tak sempat nak tumpukan perhatian sepunuhnya dekat blog yang tak berapa nak glemer nie.Tapi thanks a lot pada pembaca setia blog cik nor yang selalu singgah blog nie.

Hari nie teringat gambar puding jambu batu yang ada dalam gallery phone.So adalah idea nak buat entry kat blog.First time buat puding nie walaupon cara buatnya semudah ABC.hihik.Benda dah siap just masak n sejukakan jer.Ada dua perisa cik nor buat.Satu perisa Jambu batu dan satu lagi perisa tembikai susu.Cik nor just tambah nata de coco sebagai penyeri puding nie.Ingat nak tambah sumi jelly tapi semua dah kena ngap tinggal nata de coco jer.Redha jer lah..haha

Apa2 pon memang best lah puding nie walupon first time buat.Kira pandai jugak lah cik nor nie.walaupon buat yang dah sedia ada..haha.Masuk bakul angkat sendiri.

Oklah..nakl sambung buat kerja..Babai

28 comments:

  1. Sejuk2 memang sedap Cik Nor..akak dah lama tak buat..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu kak..satu xcukup kak...jgn lupa buat kak..:)

      Delete
  2. SA kan...puding sesenang mcm ni pun selalu buat x menjadi..x tau la kenapa..hehehe...tangan x bedung kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah tu..xcayalah cik nor..entah2 akak buat lagi sdap dari cik nor..:)

      Delete
  3. dah tinggal setengah.. mst sedap nie...

    ReplyDelete
  4. Nak minta sikit puding tu boleh tak?

    ReplyDelete
  5. makan selepas kuarkan drp peti sejuk ... pergh . jgn harap mintak blh dpt . hehehee

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. blh la maria..kalau maria buat sendiri lagi sdap..hihik

      Delete
  7. sedap ke? macam pelik je...

    ReplyDelete
  8. buat sndiri mmg sedap kan cik nor. :)

    ReplyDelete
  9. Lama tk buat puding cik nor...

    ReplyDelete
  10. Aaa cemana nak buat. Ingatkan ada recipe tadi ihik. Looks nyummyyyy!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..nnt cik nor share ye nad..sori..:)

      Delete