Breaking News

Tolong..Bantu Cik Nor....



Assalamualaikum

Hari nie macm pagi jer cik nor bersiaran.Hah..pagi lah sangat.Dah nak masuk kol dua blas ko kata pagi cik nor...memang salaha lah..huhu

Cik nor sebenarnya nak mintak tolong kat kawan2 semua.Tolong ajar macam mana nak buang virus malware kat sitemap cik nor nie.Semalam baru perasan sitemap blog cik nor kena virus malware.Hari buka ingat dah pergi tapi still ada lagi..huhu

Kepada yang pakar dalam bab2 virus nie harap boleh bantu cik nor nyah dia dari sitemap cik nor secepat yang mungkin.Harap korang sudi bantu cik nor.huhu

p/s: kepada blogger Syuhada Baharuddin kotak komen disqus di blog anda memang sangat slow nak loading.Harap awak dapat tukar kepada kotak komen yang baru yang lebih mudah.Cik nor selalu ke blog awak tapi jadi silent readers jer la..huhu

70 comments:

  1. harap ada yang membantu cik nor...bahaya jugak nie...sabar ye cik nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 mcm tu lah...tu lah pasal...huhu

      Delete
  2. Sorry farah tak pandai la cik nor..huhuhu...kena tanya pada yang pakar cik nor..harap ada yg boleh membantu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. its'ok farah...tengah cari saper pandai buang virus malware kat blog nie..huhu
      InsyaAllah..harap2 adalah yang mmbantu nnt..

      Delete
  3. sy pun xtau gak..xpernah lg jd cmni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik nor pon first time kna..it's ok mime..:)

      Delete
  4. cik nor kena cari dimana puncanya.. dan buang, sebab kemungkinan ada yang letak link dikomen atau dibloglist cik nor, semak disini dulu

    http://sitecheck.sucuri.net/scanner/

    lepas tu cari satu-satu.... sabar cik nor ye... kena buat jugak tu.. kalau tak habis nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..mcm tu ke mama?oka cik nor cuba..harap berjayalah...doakan cik nor yer mama..:)

      Thanks mama..:)

      Delete
  5. alamak... tatau lah... harap ada yang tolong...

    ReplyDelete
  6. ada 2 link yang disuspect dijangkiti... dicbox cik nor.. 2 link cik nor, kena delete

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama..yang lama ke baru..macam mana nak thu link tu yang mana satu?huhu

      Delete
    2. mama cuba semak link tu, tak dapat... tapi dia suspect dua tempat. Caranya, cuba buang cbox cik nor, kalau berkesan ok, tapi kalau tak berkesan.,, kena carik satu-satu, ada 2 tu... buang dulu cbox, tengok macamana....

      Delete
    3. dah buang chatbox tu mama..tapi ada lagi la mama..huhu

      Delete
    4. mama semak, masih ada.. cik nor pergi ke webmaster tools, akaun google.. delete semua kat situ...

      Delete
    5. kat mana webmaster tool tu mama?dah blur sgt nie mama..huhu

      Delete
    6. http://www.mamaniza.com/2013/10/cara-nak-buang-malware-di-blog.html

      cuba ini dulu cik nor, kena buang juga, kalau tak blog cik nor rosak nanti..

      Delete
    7. dah cuba mama..tapi xjumpa nak cr part yang ada virus tu..huhu

      Delete
  7. rasanya pernah kena begini tapi tak ingat ler...ada minta tolong orang lain tolong betulkan....aduhai......

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker?xper2..mama cuba tolong cik nor tu..:)

      Delete
  8. ia berpunca dr script sitemaps. Sop pun dah buang script tersebut.
    kalau nak buat sitemaps, kena cari script lain.
    delete sahaja page tersebut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..macm tu ker?macm mana nak del?ajarlah cik nor ..tgh buntu..huhu

      Delete
  9. Harap cepat2 la settle ye ciknor.. sy pernah baca mcm mne nak buang malware kt blog mamaniza.. kalau lain2 tu tak tau lah.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 macm tu lah aisya..tengah buntu cari jalan penyelsaian dia..huhu

      Delete
  10. Hope you will not encounter any virus!

    ReplyDelete
  11. sitemap aiza pun hari tu kena malware macam tu cik nor.. lepas tu aiza google kat internet jumpa sitemap lain.. terus gantikan dengan yang baru tu je cik nor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ker?cik nor dah del trus dah aiza..ssh sgt..haha..lenyap trus malwave tu..:)

      Delete
  12. nasib baik dah ok Cik Nor..akak pun takut jugak kalau kena camni sbb akak pun tak tau apa2..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..dah nyah virus malwave tu..samalah kita kak..:)

      Delete
  13. adehhh harap normi dapat selesaikannya. Kenit pun tak berapa nak pro bab2 malware ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..dah settle masalah tu..ada org tlg buat..cik nor tak thu wat sendiri gak..hehe

      Delete
  14. Tak tau sgt ttg ni cik nor..harap ramai lah yg membantu..

    ReplyDelete
  15. dah settle x cik nor? hati2 dgn link yg pelik2... byk link skg ade virus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah..settle dah..alhamdulillah..:)
      InsyaAllah past nie akan lbh berhati2..:)

      Delete
  16. Rsa masalah yang sama..virus ni serang sitemap javascript.. Kena buang sitemap yang kena then minta pihak google review bahawa blog kak dah bersih dari virus.. senang je Am pun baru je kena...dah pulih dah.. Am ada buat tuturial boleh baca kat bawah ni ^_^
    Tutorial: Cara Buang Virus Malware Di BLOG

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..dah buang sitemap bermasalah tu..owh yeker?...terima kasih yer am..:)

      Delete
  17. dah settel kan normi..risau juga ne kalau ada apa2 kan..?

    ReplyDelete
  18. X dapat nk tolong cik nor sbb x tahu.sorry

    ReplyDelete
    Replies
    1. its ok atien..dah settle dah..hihik..xper..:)

      Delete
  19. Assalammualaikum...cik nor,

    sorry mselim3 baru terjah sini... wahh..pening gal walware nie...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam.. mselim.

      xper...dah settle dah mselim..:)

      Delete
  20. wah virus pencuru nie cik nor..bahaya tau..huhu...
    cepat buang cik nor....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..dah settle la cik akak..:)

      Delete
  21. Ada banyak cara, boleh google. Ni Muz buka takda pun sekatan kira dh ok la kan? Dulu prnha kena jugak, ada yg kata anti virus dia detect blog Muz ada virus. Lepas buang c-box kurang masalah sikit la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..mcm tu ker?tp alhamdulillah sbb masalah nie dah settle..:)

      Delete
  22. cm mn yer.. dah settle ke cik nor...

    ReplyDelete
  23. bahaya ni ..taapi , lau tau setel , okay la . :)

    ReplyDelete
  24. kak mia buka ni... dah takde pun. dah settle la ni....

    ReplyDelete
  25. mantap tulisannya. saya suka karya tulis ini.. saya juga suka menulis, coba lihat disini.. bagaimana tulisan saya menurut anda.?

    zie's for you - JalanJalan | Berkunjung | Silaturahmi

    ReplyDelete
  26. mun xpernah lagi jadi mcm ni..jadi xdapat nak membantu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..dah settle dah cik mun..:)

      Delete
  27. dulu pun saya sllau jadi mcm ni..
    mungkin kita pakai gadget or template blog yg google rasa ada virus.. cuba buang..
    mesti ok balik kot :)

    ReplyDelete
  28. kes ni selalu berlaku ni cik Nor tp okje pun tak tau nak buat camne hehe

    ReplyDelete