Breaking News

Ole-ole Dari Beijing, China


Assalamualaikum...

Aissh..banyak pulak halangan hari nie nak updates blog.Nak updates jer bos panggil asyik terbantut jer kerja sampingan cik nor nie.haha.Bos jangan marah yer cik nor buat kerja sampingan.Bos bagi gaji ciput kat cik nor terpaksalah cik nor cari side income..hehe..sori bos..:)

Dari minggu lepas lagi cik nor janji nak share ole2 dari Beijing, China baru minggu nie baru dapat tulis entry pasal nie.Sebenarnya cik nor dapat ole2 nie dari housemate cik nor yang bercuti ke sana hujung tahun lepas.Untung kan dia bos taja tiket flight dari KB-KL, KL-China, China-KL & KL-KB.Kayakan bos dia.Bos cik nor just bagi bonus sebulan gaji...syukur ...alhamdulillah.Kalau xsilap cik nor diorang pergi ke sana selama 4hari 3malam.Dari KB flight diaorang petang jumaat then malam tu jugak diorang fly ke China.12 jam jugak perjalanan ke sana.perghh...lenguh jugak kaki dok malam flight..hehe (eh..macam cik nor lah pulak g sana)

Dia ceritalah punyalah sejuk kat sana.Sampai jer airport , time bercakap tu siap keluar cam asap lagi.Ala yang macm korang tengok dalam tv tu lah..haha.Dia siap pakai baju 3 lapis lagi.Tu dia..kalau cik nor yang tak tahan sejuk nie mungkin 5lapis kot pakai baju.haha.Tapi yang tak best g sana matawang dialah mahal berbanding dengan matawang Malaysia.Dia tak shopping sangat pun just g jalan2 kenal tempat orang jer.Nasiblah dia ingat kat cik nor..siap beli ole2 kat atas tu untuk cik nor.Thanks ya Tengku Mariam..:)

Eh..panjanglah pulak mengarangnya..dah macam karangan masa SPM lah pulak.Stop dulu lah..nanti korang boring lak baca entry panjang2 nie..jumpa lain kali...babai



46 comments:

  1. wah bestnya dapat ole2 dari beijing yer.. bila la nak merasa p sana ek??? jom cik nor!! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tu lah pasal farah..bila lah gamaknya boleh ke sana..:) kna start kumpul duit dari sekarang kalau nak kesana farah..hihik...:)

      Delete
  2. Replies
    1. yup..jauh import..dari beijing lagi..:)

      Delete
  3. tahniah......ye...dek.....murah rezeki.....

    ReplyDelete
  4. zam suka kumpul keychain dr negeri2 seluruh malaysia :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah..cik nor pon baru start nak kumpul gak nie..:)

      Delete
  5. wah beznye..part keluar asap dr mulut tu bez..selalu tgk dlm drama korea je..
    beznye dpt ole2..tahniah...
    Ayu mempesonakan! Jom!!! Cantik Berhijab Dengan Fesyen Terkini Shawl Dari Hijabterkini.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..bila lah kita nak sampai sana kan kak..hehe
      terima kasih kak..:)

      Delete
  6. bestnya cik dapat direct dari beijing...^_^

    ReplyDelete
  7. Best dpt sebenier.... mass sy gi obesea dulu time winter... Mmg sengaja cakap sambil hembus2 nak bagi kuar asap... Jakun betul...hheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..bila lagi nak jakun...klu cik nor g lbh pada akak rasanya kejakunan cik nor..haha

      Delete
  8. comel keychain tu cik nor.. best dapat ole-ole.. :D

    ReplyDelete
  9. wah.. sangat cute dan comel, tahniah tau cik nor

    ReplyDelete
  10. singgah cik nor balik...lama tak mai sini...semua gara-gara bloglist tak dapat show all...geram...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..knapa jadi macm tu cik akak??huhu

      Delete
  11. cantik nya Cik nor... tahniah.. sllu juga cik nor dpt ole-ole kan...:)

    ReplyDelete
  12. jauh nyer ole2 tu.. best2.. untung ada kawan yg ingat kat kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..alhamdulillah..syukur sgt diorang igt kat cik nor..:)

      Delete
  13. Salam, datang singgah. Dah join GA ni ke? Kalau belum, jom arr join ^_^

    January GA by VidoLaaa :
    http://kieyuka-hanie.blogspot.com/2014/01/blog-post.html

    Super Special GA by Alya Yaya :
    http://kieyuka-hanie.blogspot.com/2014/01/super-special-ga-by-alya-yaya.html

    Birthday Giveaway by Cik Ayue :
    http://kieyuka-hanie.blogspot.com/2014/01/birthday-giveaway-by-cik-ayue.html

    ReplyDelete
  14. wah...untung laa dapat ole-ole dari china..ade lebih???kahakhkah

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg untung..lbh xder tapi kurang ada..haha

      Delete
    2. hahaha..klu kurang larik dulu...hahaha

      Delete
    3. la..dia larik plk..baru nak mtk dari dia..haha

      Delete
  15. Boleh kumpul, buat koleksi peribadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..itulah impian cik nor sebenarnya..:)

      Delete
  16. Rejeki tak putus putus namanya ni....

    ReplyDelete