KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, February 10, 2017

Apa Cerita King Coco Sekarang?

Gambar ambik dari pakcik google

Assalamualaikum..

Wah lama sungguh tak dengar cerita terkini tentang king coco. Apa cerita dia sekarang erk? Tu la muka King Coco yang korang nak kenal selama ni. Gambar tu Cik Nor ambik dari pakcik google. Hehe. Dengar-dengar cerita dia dah pregnant. Berapa bulan tu tak tahu la. Yang pasti dia dah pregnant. Hehe. Apa pun doakan yang terbaik untuk dia. Harap-harap anak dia nanti  tak de lah cakap slang omputih macam dia. Jangan jadi omputih celup.hehe

Wah kemain hot lagi orang perkatakan pasal dia jadi artis undangan dalam rancangan meja bula sepahtu. Perghh..dia punya slang omputih memang mengalahkan Mat Dan.  Mat Dan tu kalau dia cakap dia orang Terengganu memang orang percaya lah. Dia punya slang Terengganu tu pekat sangat. Suka sangat tengoj rancangan dia kat Astro. Semuanya dalam bahasa Terengganu.

Berbalik kepada King Coco tadi, yang tak tahan dalam rancangan meja bulat sepahtu, si Shuib pandang tempat lain nak gelakkan King Coco. Yang si Rahim dan Jep muka cover gelak. Adoii. Mat Dan lagi la. Dia menyampah sebenarnya tapi layankan ajer.haha

Walau dimana kita berada jangan lupa bahasa ibunda anda. Jangan lupa budaya kita. Kita orang timur jangan utamakan bahasa asing kecuali melibatkan kerja yang berkaitan dengan orang asing. Saya bangga jadi rakyat Malaysia.😀😀😀

10 comments:

  1. Siapa dia tu tak kenal pun... kuikuikui!

    ReplyDelete
  2. Huk aloss..coco crunch lg best..mkn ngn susu

    ReplyDelete
  3. hahaha suka betul dengan coco ni! she's my happy pills. tengok video ni suka gelak sorang-sorang. btw saya singgah sini dan follow ya. jemput la melawat blog saya :)

    http://anothersyed.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. tak minat minah ovr nie..cuma suka stalk ig miah nie kerana celoteh lawak tak lawak..nak kata mix mata aku nie masih jelas..wakaka tau juga beza ayam dan itik....

    ReplyDelete
  5. abam kie yg lulusan TESL ni cakap guna plain English je. X yah la berslang2 bagai. As long as you pronounce your words accurately and the other parties can understand you, then it's enough to make the communication going. Thanks.

    ReplyDelete
  6. tu laaa tabik kat Mat dan loghat dia punya pekat sampai mak pon tak faham terbaekkk. emmm pasal si king coco tu .. emmm mak simpan je komen dalam hati kekekekeekekekekekek

    ReplyDelete
  7. mcm buat2 je ms tu menyampah plak sy

    ReplyDelete
  8. Saya pun bangga jugak jadi rakyat Malaysia Cik Nor hihi.... Mat Dan pun mesti bangga jugak tau cakap Terengganu ye Cik Nor

    ReplyDelete
  9. Cheq pun tak kenai si coco ni pada mulanya. Boleh kenal sebab kata rampas suami orang tu. Cheq ni bab rampas-merampas ni memang panas hati, tu yang sekodeng kisah dia tu, hi ihih

    ReplyDelete
  10. aida x kenal lgsung dia ni.
    dok dgr nama jer.
    and yes aida tgk gak sepahtu tu.
    aduhai. segan jer dgn matdan kan.
    then sepahtu tanya lain, lain jwb nyer.
    vengong!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...